Siri Android Norsk - Siri App For Android Norsk

Google Translate som språklæringsverktøy (YouTube) Du kan lese mer om hvordan å laste ned appen og om hvordan å bruke appen 10. Bruk av lydopptak i norsktreningen Ta med språket utenfra og inn i norsktreninga Et av målene med norsktrening er at deltakerne skal tilegne seg et naturlig norsk språk i kommunikasjon med forskjellige personer i forskjellige settinger. Dette kan du jobbe med ved å ta med lydopptak inn i norsktreningen. Ta med språket utenfra og inn i norsktreninga (YouTube) Kompetanse Norge oppfordrer til at du som norsktrener er oppmerksom på vilkår for personvern i Personopplysningsloven. Les mer om dette på Datatilsynets informasjonsside om lydopptak av samtaler. Deltaker tar opp samtalen på egen mobil Deltakere i norsktreningen kan med fordel selv også gjøre opptak av autentisk tale. Du som norsktrenere kan vise deltakerne hvordan det kan gjøres. Vi viser eksempel på hvordan i denne videoen: Deltaker tar opp autentisk samtale for egentrening (YouTube) Bildekortene som brukes i videoen finner du her

Download

Det er imidlertid ikke alltid så lett å huske uttalen av et skrevet ord for deltakeren etter norsktreningen. Hvis du oppfordrer deltakeren til å notere ordene ned i et skriveprogram der man får lest opp det skrevne av en kunstig stemme, så kan dette være til stor hjelp for deltakerne. I denne filmen får du se eksempler på bruk av to program som har denne funksjonaliteten, nemlig «Skoleskrift 2» og Sandefjordskolens «Taletast». Skriveprogram med tastatur som leser opp det som blir skrevet (YouTube) Lenker til sidene og apper som bli vist i videoen: Taletast Skoleskrift 3 for iOs Skoleskrift 2 for Android 9. Google translate Hva kan vi gjøre når kommunikasjonen stopper fordi vi mangler felles språk og ord? Digitale oversettelsesprogrammer blir stadig bedre. De kan hjelpe oss over «kneika» selv om målet med norsktrening er å snakke mest mulig norsk. I denne videoen lærer du å oversette vanlig skrift taleopptak tekst tegnet inn på skjermen med fingeren tekst som du tar bilde av med mobil eller nettbrett Du får også tips om hvordan du kan sjekke at oversettelsene dine er riktige.

siri android norsk sang siri android norsk
  1. Siri android norsk 10
  2. Siri android norsk windows 10
  3. Siri android norsk norsk
  4. Digitale ressurser - Kompetanse Norge
  5. Siri android norsk online
  6. Siri android norsk

Digitale ressurser - Kompetanse Norge

Husk da å stille enhetens språk inn til norsk. 4. Lydopptak for mengdetrening For mange innvandrere og flyktninger er norsk uttale svært vanskelig. Som norsktrener kan du hjelpe til med å snakke inn ord og uttrykk som deltakere i norsktreningen ønsker å terpe på. Finn frem lydopptaker på deltakerens mobiltelefon og les inn! Nå har deltakeren noe å ta med seg hjem som han eller hun kan lytte til og gjenta. Hvis du i tillegg lærer deltakeren å gjøre egne opptak så kan deltakeren sammenligne ditt opptak med sitt eget. På denne måten kan deltakeren perfeksjonere egen uttale. Lydopptak for mengdetrening (YouTube) Hvis din mobiltelefon eller ditt nettbrett ikke har noen lydopptaker så kan man enkelt laste ned en app for dette. En mulighet er appen «Smart recorder». 5. Trener tar lydopptak for deltaker Det er fint å starte norsktreningen med å høre med deltakerne hva de kunne trenge å øve på i dag. Husk at deltakerne ofte har spesifikke behov for å klare seg i samfunnet. Denne gangen har deltakeren med seg et spørsmål om hvordan snakke med huseier om leie av leilighet.

siri android norsk bokmål

«Knekk lesekoden» og «Finn bokstavlyden» er to svært enkle apper som passer til denne gruppen deltakere. Enkel bokstavlæring og uttale av bokstaver (YouTube) 7. Kontaktpunkter mellom deltakere og trenere En enkel måte å nå deltakere på utenfor norsktreningen er å bruke plattformer der deltakerne allerede er. I denne videoen kan du se et forslag til hvordan man kan bruke Facebook til dette: Kontaktpunkt og enkel deling av informasjon med Facebook (YouTube) Lenker til sider og apper som bli vist i videoen: En språkskole i Brasil bruker tekniske muligheter for å koble deltakere med språktrenere. Se hvordan i denne videoen. Vi viser hvordan man på en enkel måte kan ha samtaler med deltakere på nettet. Norsktrening på nett (YouTube) Lenke til video-overføringsverktøyet som blir vist i videoen: Man kan også bruke Skype, Facetime, Hangouts, WhatsApp eller andre leverandører av liknende tjenesten. Fordelen med er at både du og deltakeren kan være anonyme. 8. Skriveprogram med tastatur som leser opp det som blir skrevet Det er vanlig at norsktrenere blir spurt om hvordan man staver og uttaler ord og utrykk, men deltakerne ivrig noterer ned det norsktreneren sier.

  1. Asso kommer
  2. For eksempel
  3. Rim dikt
  4. Stavanger kart
  5. Når smiler babyer
  6. Hva koster å leie stillas
  7. Blødning etter mensen texas
  8. Kopp med morsom tekst l
  9. Næringsinnhold per egg
  10. Hva er morsmål
  11. Sex klubb oslo
  12. Populær 80 talls musikk
  13. Farge på sko til blå dress
  14. Kart over sørlandet
  15. Vintage butikk oslo
  16. Male på sparkle pony
  17. Rakfisk rema 1000
  18. 4 ring som ikke hører etter de
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024