Hvorfor Lever Kvinner Lengre Enn Menn – Hvorfor Lever Kvinner Lengre Enn Men And Women

TREN STYRKE: Det viktigste du kan gjøre for å holde deg frisk lengst mulig, er å trene styrke, mener Sigve Nyvik Aas, stipendiat ved seksjon for fysisk prestasjonsevne på Norges Idrettshøyskole. Foto:NIH. ​ Men det er det siste du bør gjøre. For en norsk studie fra 2015 viser at eldre som trener, lever fem år lenger. I studien kommer det frem at regelmessig trening i alderdommen har en like kraftig innvirkning på livslengde som det å slutte å røyke. Studien ble publisert i British Journal of Sports Medicine i mai 2015, og inkluderte 5738 eldre norske menn. Forskerne fant at de som trente tre timer i uken, levde omtrent fem år lenger enn de som var mindre aktive. Styrketrening viktigst Så hva kan du selv gjøre for å leve lengst mulig? Ikke overraskende bør du først og fremst stumpe røyken. Så må du være fysisk aktiv, spise sunt og være sosial, råder Strand. - Alle faktorene henger sammen med god helse og lenger levealder, sier han. Nyvik Aas har inntrykk av at de fleste eldre trener på grunn av helsegevinsten det gir, i motsetning til mange yngre der målsetningen med trening ofte er prestasjon eller estetikk.

hvorfor lever kvinner lengre enn menn 1

Menn har derimot hatt større risiko for blant annet hjerteinfarkt og lungekreft, selv om kjønnsforskjellene har blitt jevnet ut de siste årene. Flere av de dødelige sykdommene som i større grad har rammet menn enn kvinner, skyldes i stor grad røyking. - Røyking har vært en av hovedårsakene til at menn ikke lever like lenge som kvinner. Menn begynte å røyke før kvinner og døde i større grad av røykerelaterte sykdom, som hjertesykdom og lungekreft, sier Tangen. Røykemønsteret har endret seg Hjerte- og karsykdom er den nest hyppigste dødsårsaken i Norge, og kvinner og menn rammes omtrent like ofte. Forskjellene er imidlertid at kvinner rammes senere enn menn - faktisk hele ti år senere i gjennomsnitt. Litt av årsaken er at kvinners østrogen reduserer mengden farlig kolestrol, altså er hjertet litt beskyttet mot hjerte- og karsykdom. - Forskning viser at menn tåler mettet fett dårligere enn kvinner, bekrefter Tangen. Ser vi på tallene for forventet levealder, ser fremtiden lysere ut for menn.

Finansminister Siv Jensen legger i dag frem sine detaljerte beregninger av hva innvandringen koster. 2 min Publisert: 31. 03. 17 — 11. 46 Oppdatert: 3 år siden DN har oppdatert saken med at sammenligningene handler om ikke-vestlige innvandrere, fra land i Øst-Europa (minus de nye EU-landene), Afrika, Asia og Latin-Amerika. Med Frp i regjering er konsekvensene av innvandringen for første gang et hovedtema i perspektivmeldingen. Hvert fjerde år legger den norske regjeringen i denne meldingen frem de viktigste utfordringer for økonomi og samfunnsutvikling for flere tiår frem i tid. – En av de langsiktige utfordringene ligger i innvandrings- og integreringsfeltet. Derfor er det sentralt å diskutere det som en del av arbeidet med perspektivmeldingen, sa finansminister Siv Jensen til DN i januar. Når hun fredag legger frem meldingen er det primært tre utfordringer finansministeren ser med innvandringen: Familiegjenforening, lav sysselsetting, høye trygdeutgifter og de statsfinansielle kostnadene.

"Videre studier kan inkludere analyse av diett og øvelsesaktivitetsforskjeller mellom land, dypere undersøkelse av genetikk og biologisk sårbarhet mellom kjønnssammenhenger og forholdet mellom disse funnene og hjernens helse i nyere tid, " sa han. Studien, "Twentieth century surge of excessive adult male mortality, " vises i Prosedyrene ved National Academy of Sciences og ble støttet av National Institute for Aging. Historie Kilde: Materialer levert av University of Southern California. Original skrevet av Beth Newcomb. Merk: Innholdet kan redigeres for stil og lengde. Tidsreferanse: Hiram Beltrán-Sánchez, Caleb E. Finch, Eileen M. Crimmins. Tjuende århundre økning av overflødig voksen mannlig dødelighet. Prosedyrene ved Det nasjonale vitenskapsakademiet, 2015; 201421942 DOI: 10. 1073 / pnas. 1421942112

Kvinnene forteller imidlertid at de ofte ikke blir trodd på når de forteller at de valgte å konvertere av sin egen, frie vilje. Én av kvinnene har opplevd at kjente og ukjente har tatt tak i hijaben for å dra den av. Den samme konvertitten ble spyttet på av en middelaldrende mann på gaten. I frykt for å møte mer hets, ønsker kvinnen i midten av 20-årene å være anonym. – For noen blir det altfor absurd at en etnisk norsk kvinne ønsker å konvertere til islam. De forstår ikke at det går an å være opprinnelig norsk, og muslim, sier hun. KONVERTERTE SOM 16-ÅRING: – Jeg ble rett og slett forelsket i religionen, og valgte å bli muslim, sier norske Silje-Aaliya Nilsen. Foto: Frode Hansen, VG Norske Monica Salmouk, som nå står fram med fullt navn og bilde, har også blitt rådet til å holde seg unna uttalelser i mediene. MENINGER: Islam-debatten bør være åpen, men også ærlig – Folk sier at jeg skal være forsiktig med å stille opp fordi jeg kommer til å få trusler. Det rådet har hun trosset. – Jeg tror på dialog og kunnskap.
  • Forskjellen på kvinner og menn i Europa - SSB
  • Hvorfor lever kvinner lengre enn menn 4
  • Hva å gjøre i bergen på en søndag
hvorfor lever kvinner lengre enn menn full
  1. Storebrand ekstra offensiv pensjon
  2. Når er det vanlig at jenter får mensen
  3. Uber norge priser express
  4. Hva er erlend elias kjent for dummies
  5. Beste måten å forbrenne fett
  6. Temperatur i kjøleskap
  7. Apotek 1 ensjø list
  8. E boks norge
  9. Verdens største cruise ship
  10. Hvordan bli syk i løpet av natten
  11. Tekst på kort til kollega som shutter island
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024