Ting Å Gjøre I Amsterdam | 9 Ting Du Må Gjøre I Amsterdam | Abc Nyheter

Foto: Odd Roar Lange Kanaltur Hvis du bokstavelig talt bare har sju timer til rådighet så ville jeg unngått å bruke halvannen time på kanaltur. Men dersom du har flere timer eller dager til rådighet så er den guidede kanalturen faktisk en veldig fin måte å skaffe seg et "overblikk" over den flate byen. Ines Kram og Martine Herselman hos Dot Shop. Foto: Odd Roar Lange Tur til Jordaan Dette er Amsterdams mest spennende bydel etter at den på nittitalet var nær ved å bli revet og bebygd av moderne høyhus og forretningsbygg. Husokkupanter og fremsynte politikere fikk stoppe dette. Ta gjerne en guidet tur slik at du finner de hemmelige kafeene i bakgårdene. Shoppingtips: besøk gaten Haarlemmerdijk hvor du finner butikker som Dotshop i nr 46 (møbler og tepper), Jordino i nummer 25 (håndverksjokolade) og Six and Sons (fra møbler, tepper, klær, såpe til interørmagasiner mm) i nummer 31. Denne gata besøkes helst av locals og ikke av så mange turister. Shopping Like ved Jordaan ligger de ni gatene som har mange små butikker som ikke bare selger varer fra kjedene.

Topp 10 ting å gjøre i Amsterdam: Tips fra en lokalkjent | Skyscanner Norge

Ble du fristet til å reise til Amsterdam etter å ha lest reportasjen Følg lystene i Amsterdam? Her er ni ting du bør få med deg om du besøker byen. 1. Lei en sykkel «Alle» sykler i Amsterdam, og det er gode sykkelstier over alt. Det gjør det enkelt å komme frem nær sagt hvor som helst i den flate byen. Her kan du leie sykkel i Amsterdam 2. Gå på kunstmuseum Få europeiske byer kan sammenligne seg med Amsterdam når det gjelder museer og gallerier. Museum Van Loon gir ellers et interessant innblikk i Nederlands kolonihistorie. Familien var med og stiftet det mektige Hollandske Øst India-selskapet i 1602, og etterlot seg et typisk «townhouse» midt i sentrum av byen. I Nieuwe Spiegelstraat ligger det en rekke kunstgallerier. Du bør få med deg Van Gogh Museum og Museum Van Lon. 3. En tur på kanalen Navnet Amsterdam betyr «demningen på Amstelelven», og nærheten til vannet er åpenbar. En rekke selskaper tilbyr turer på det 1000 kilometer lange nettverket av kanaler, som er en fin og annerledes måte å oppleve byen på.

Amsterdam er et ganske spesielt sted, og det skal ikke så mye til før man kjenner seg betatt. Enten det er av husene, kanalene, eller den avslappende og tolerante atmosfæren. Renate Reisegal nordlenning med bøttevis av eventyrlyst.

ting å gjøre i amsterdam hotel

Train

Seil til Pampus-øyen og oppdag det gamle fortet, legg til land ved Hanneke's Boom for å slukke tørsten, og stopp ved Roest for å spise et utsøkt måltid mens du ser solnedgangen over Amstel-elven. Å oppleve Amsterdam fra vannet er helt magisk! 5. Nyt terrassen, og utsikten fra baren Et sted du kan legge til med båten for å drikke sjampanje og cocktails, eller kanskje nyte et bedre måltid på terrassen? Det ikoniske Amstel Hotel åpnet den nyrenoverte A-baren sin denne våren. Et friskt, stilig og moderne interiør, med en perfekt uteservering der du kan se utover Amstel gjør at dette er et fristende sted å tilbringe noen timer. A-bar ønsker deg velkommen til å sitte og slappe av med en drink, høre på live-musikk og titte på båtene på elven. Herlig. 6. Slapp av på Hotel V – The Lobby Denne 'skjulte' skatten åpnet dørene i mars. Boutique-hotellet ligger like bak den velkjente Dam-plassen, og har en perfekt, sentral beliggenhet for de som vil lade batteriene etter å ha shoppet på det luksuriøse varemagasinet Bijenkorf.

  1. Ting å gjøre i amsterdam 2018
  2. Fransk norsk ordbok
  3. Nettbank - Tilgang på din PC, mac eller nettbrett. Sparebanken Øst
  4. TV3 i HD hos RiksTV | Frank Eivinds verden
  5. Ting å gjøre i amsterdam de
  6. Løpe en mil
  7. Morsomme ting å gjøre i amsterdam
  8. Ting å gjøre i amsterdam.info
  9. Utvanning av tørrfisk
  10. Master i økonomi og ledelse – siviløkonom

I utstrektning er byen ganske liten, og det er godt mulig å utforske den til fots. De fleste innbyggerne i byen bruker derimot sykkelen, og sykkelveinettet er godt utbygd. Båtturer har man også mange muligheter til, i en by som omringes av et kanalnettverk større enn Venezia. De fleste som besøker byen har disse fem stedene på besøksplanen sin: 1. Anne Frank-huset Alle har nok fått med seg historien om den tapre jenta som skjulte seg i et hus, midt i Amsterdam, fra naziene under andre verdenskrig. Anne Frank og familien hennes bodde i dette huset i to år, før gjemmestedet til slutt ble kjent for naziene og familien ble sendt til konsentrasjonsleirene. Anne Frank døde, men historien om disse to årene ble kjent for hele verden gjennom dagboken hun skrev under tiden sin der. Det er et rørende museum, og veldig populært et – så regn med lange køer, nesten uansett på året. 2. Rijksmuseum Nasjonalmuseet er det største museet i Nederland, og åpnet igjen i fjor etter over ti år med oppussningsarbeid.

Den vakre kafeen er et flott sted å sitte med kaffe og wifi, eller du kan sykle under den berømte gangveien under museet. Ta med deg en bok og rusle rundt i skulpturhagen. Det er gratis inngang for alle under 18 år, og det koster €15 for alle som er 19 år eller eldre. Tripbod Sabine tilbringer 75% av tiden sin på reise, i håp om å oppdage de mest lovende start-up-bedriftene i verden. I tillegg til å være en luksuslivsstilsblogger basert i Amsterdam, kobler hun sammen ideer og investorer.

Lyrics

Opplev byen fra oven Svært få besøker den gamle kirken Zuiderkerk, som ble bygget mellom 1603 og 1611. Kirken er ikke lenger i aktiv bruk, men anvendes til en utstilling om viser den arkitektoniske utviklingen i og rundt Amsterdam. Du kan også klatre opp i tårnet, der du har en fantastisk utsikt over byen. 9. Besøk Jordaan Amsterdams vennligste distrikt rett vest for sentrum var tidligere boområde for arbeidsklassen. Navnet stammer trolig fra det franske ordet jardin (hage). I dag er det et sydende kultur- og kaféliv her. Café Spanjer & Van Twist har en herlig terrasse ut mot kanalen. Konsert- og matstedet BIHP Art Food and Drinks og The Pancake Gallery er to andre gode tips. Les også: Ti av verdens mest uforglemmelige heisturer Tips til å spare penger på reise - fra en som har besøkt alle verdens land Kong Salomos sagnomsuste miner kan være funnet i Israel
Det er det største loppemarkedet i Amsterdam, og her finner du vintage-klær, møbler og alle slags lopper fra lokale samlere og bloggere. Når været tillater det er markedet utendørs fra November til Mars, der det holdes i den gamle skipsverftet. Det koster €4. 50 per person. 9. Utsikt over Amsterdam fra Skylounge Uansett hvilken vinkel du ser byen fra, ser Amsterdam alltid vakker ut. Fra Skylounge får du den beste utsikten (nesten 360 grader) over byen. Terrassen har sin egen bar, og på en varm, solfylt dag er det lett å glemme tiden. På fredagskveldene er Skylounge det perfekte stedet å drikke cocktails, og på søndagsettermiddagen er utsikten fantastisk sammen med en kopp te. I løpet av uken kan du møte venner, eller ha forretningsmøter med byen som bakgrunn. 10. Rijksmuseum Alle som er bare litt interessert i kunst og kultur vet at Rijksmuseum er et sted du må besøke. I tillegg til Rembrandts populære mesterverk _Nattevakten _er det utrolig mye å utforske. Kunstverkene er organisert kronologisk, med malerier, skulpturer og andre kunstverk i samme rom, slik at du får en inspirerende utstilling.
ting å gjøre i amsterdam take

Hva skal du gjøre og ikke gjøre - her er noen skjulte perler i vakre Amsterdam. Fra Six and Sons i Haarlemmerdijk 31 i Jordaan. Foto: Odd Roar Lange (Odd Roar Lange): Amsterdam er en av Europas mest populære storbyer. Millioner av turister legger, forståelig nok, turen hit hvert år. Men mange av dem kaster seg seg ut i turistruta og følger den hele vegen. Uten å vite at de små perlene og beste butikkene er like ved. Her gir jeg noen tips fra amsterdamerne selv. Jeg har testet dem og opplevd dem. Lunsj hos Staets Amsterdam. Foto: ORLange Og dette er noe av det du bør prøve i Amsterdam, enten du gjør unna løypa på sju timer eller om du fordeler den over flere dager og flere reiser. Klikk på lenkene for mer informasjon om de ulike tipsene. Uansett hva du velger: Kom deg tidlig opp om morgenen dersom du skal til noen av de populære turiststedene. Å måtte står opptil re timer i kø for å komme inn på Anne Franks Hus er helt bortkastet tidsbruk. Ha en riktig god tur til Amsterdam. Vil du vite mer, dra på guidet tur i Jordaan.

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024