Høyt Kolesterol Symptomer

Hva er høyt kolesterol? Kolesterol er en voksaktig, fettstoffer som leveren din produserer. Det er viktig for dannelsen av cellemembraner, vitamin D og visse hormoner. Kolesterolet oppløses ikke i vann, så det kan ikke reise gjennom kroppen av seg selv. Partikler kjent som lipoproteiner hjelper til med å transportere kolesterol gjennom blodbanen. Det er to hovedformer av lipoproteiner. Low-density lipoproteins (LDL), også kjent som "dårlig kolesterol", kan bygge opp i arteriene og føre til alvorlige helseproblemer, som hjerteinfarkt eller hjerneslag. High-density lipoproteins (HDL), noen ganger kalt "godt kolesterol", hjelper tilbake LDL-kolesterolet til leveren for eliminering. Å spise for mange matvarer som inneholder høye mengder fett, øker nivået av LDL-kolesterol i blodet ditt. Dette kalles høyt kolesterol, også kalt hypercholesterolemi eller hyperlipidemi. Hvis nivået av LDL-kolesterol er for høyt, eller nivået av HDL-kolesterol er for lav, fyller fettavsetninger opp i blodårene.

  1. Høyt kolesterol symptomes bizarres
  2. Symptomer på graviditet
  3. Fysiske symptomer på stress

Høyt kolesterol symptomes bizarres

Å informere dine slektninger er derfor en viktig oppgave for deg. Du kan ta kontakt med genetisk veileder på telefon 22 11 89 91 for informasjon og råd om hvordan du kan ta kontakt med dine slektninger. Her kan også dine slektninger få hjelp på telefon etter at du først har vært i kontakt. Behandling av arvelig høyt kolesterol Tilstanden er enkel å behandle. Man kan redusere kolesterolet både ved å endre kostholdet og ved å ta medisiner. For personer med arvelig høyt kolesterol vil ikke en endring av kostholdet være nok alene, og medisiner er derfor nødvendig i tillegg til en sunn livsstil. Personer som har tilstanden kan starte med medisiner fra 8-10 års alder. Målet er å senke kolesterolet til normale nivåer. Tidlig behandlingsstart er viktig fordi kolesterolavleiringer starter allerede i barneårene. Ved senere behandlingsstart må kolesterolet senkes enda lavere enn normalt, for å kompensere for de tidligere høye verdiene. Har du arvelig høyt kolesterol grunnet en genfeil, er ikke dette noe du blir kurert for.
  • Høyt kolesterol symptomer
  • Kolesterol - arvelig høyt - helsenorge.no
  • Høyt kolesterol symptomes bizarres

Symptomer på graviditet

Fysiske symptomer på stress

symptomer på stress graviditet symptomer

Legen din kan også foreslå at du har kolesterolet sjekket oftere hvis du har en familiehistorie av høyt kolesterol. Eller hvis du demonstrerer følgende risikofaktorer: har høyt blodtrykk er overvektige røyk Genetiske forhold Det er en tilstand som går gjennom gener som forårsaker høyt kolesterol kalles familiær hyperkolesterolemi. Personer med denne tilstanden har kolesterolnivåer på 300 mg / dL eller høyere. De kan oppleve xanthom, som kan vises som en gul patch over huden, eller en klump under huden. Koronararterie (hjerte) sykdom Symptomer på hjertesykdom kan være forskjellig for menn og kvinner. Imidlertid er hjertesykdom fortsatt nummer én morder av begge kjønn i USA. De vanligste symptomene er: angina, brystsmerter kvalme ekstrem tretthet kortpustethet smerte i nakken, kjeften, overlivet eller ryggen nummenhet eller forkjølelse i dine ekstremiteter Stroke Oppbygningen av plakk forårsaket av høyt kolesterol kan sette deg i alvorlig fare for at blodtilførselen til en viktig del av hjernen din reduseres eller kuttes av.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024