Alexander Dale Oen Kjæreste – Alexander Dale Oen – Store Norske Leksikon

Faktaboks Alexander Dale Oen født: 21. mai 1985, Øygarden død: 30. april 2012 Alexander Dale Oen var en norsk svømmer. VM-gull på 100 m bryst i Shanghai 2011. OL-sølv på 100 m bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 m bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 m bryst. EM-sølv på 100 m bryst i 2006. Nådde finalen på 100 m bryst i VM langbane i 2005 (nr. 7). På kortbane har Dale Oen VM-bronse (første norske mannlige medaljevinner i VM gjennom tidene), samt EM-bronse på 100 m bryst i 2006. Han vant i alt 42 individuelle NM-gull i løpet av karrieren, og ble tildelt kongepokalen i åtte mesterskap på rad fra 2004-2011. Dale Oen svømte for klubben Vestkantsvømmerne i Bergen. Dale Oen ble kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer i 2011. Han ble også tildelt utøvernes pris 2008 og utøvernes pris og prisen for beste mannlige utøver 2011 på Idrettsgallaen. Også tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

  1. Death
  2. In america

Death

SATSET MOT OL: Alexander Dale Oen. Her fotografert på vei til trening i mars i år. Foto: Ole Kristian Strøm - Dette er bare helt grusomt, først og fremst for familien og hans nære, og resten av svømmesporten og idretten generelt, sier svømmepresident Per Rune Eknes til VG Nett. Senest i går skrev Oen en melding på twittersiden sin om at han gledet seg til å komme tilbake til Bergen - etter å ha vært i Flagstaff siden 3. påskedag. «2 days left of our camp up here in Flagstaff, then its back to the most beautiful city in Norway.. #Bergen», skrev han. Her er hele pressemeldingen: Alexander Dale Oen er død Svømmeren Alexander Dale Oen er gått bort. Han døde brått, og uten forvarsel, mandag kveld lokal tid på samling med svømmelandslaget i Flagstaff, USA. Alexander Dale Oen ble 26 år gammel. 50 lokal tid mandag kveld at lagkamerater reagerte på at Alexander Dale Oen brukte svært lang tid i dusjen. Da de ropte, og banket på døren, fikk de ingen respons, og de tok seg inn på baderommet, hvor de fant Dale Oen liggende delvis på gulvet, delvis på kanten av badekaret.

Gå inn i det nye året med en tanke om at du/dere skal tenke litt utenfor deres egen boble. Man kommer mye lengre med å være ydmyk, gi et smil, og prøve å forstå andres valg. Alle har sin bagasje. Godt nyttår». Anja Johansen er utdannet journalist, mens Lavrans Solli er toppsvømmer for Bergen Svømme Club. LES OGSÅ: - Det kommer ikke til å bli noen ny Dale Oen Lik Se og Hør på Facebook

Kondolanser: Skriv din hilsen her Se meldingene som er sendt inn her Svømmemiljøet reagerer med sjokk og vantro på den triste beskjeden. – Ord kan ikke beskrive sorgen, sier landslagssjef Petter Løvberg. Tirsdag ble det lagt ut kondolanseprotokoll ved Olympiatoppens lokaler ved Toppidrettssenteret. I Dale Oen hjemsted Øygarden ble kirken åpnet for de sørgende, og klubben hans Bærumssvømmerne skal ha en markering i Nadderudhallen. Les også: Fotball-Noreg stod stille for Dale Oen Døde plutselig Dale Oen døde brått på et sykehus i USA på grunn av hjertestans. Detaljene rundt dødsårsaken er imidlertid ikke kjent. Det er satt igang rutinemessig politetterforskning av dødsfallet. Svømmeren ankom sykehuset Flagstaff Medical Center tirsdag morgen kl. 06 norsk tid. Oen var i Arizona for å drive høydetrening da han ble funnet død. Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix Han ble erklært død kort tid etter. Lokalsamfunnet er i sjokk Olaf Tufte: - Han har bidratt til vanvittig mye glede og inspirasjon – Vi er alle i sjokk Oen var i Flagstaff i delstaten Arizona for å drive høydetrening.

  1. Statens vegvesen drammen
  2. Ta en tur i Roma – slik det var i antikken
  3. Byer i tyrkia
  4. Vond lukt - Definisjon av vond lukt fra Free Online Dictionary
  5. Aleksander dale oen kjæreste
  6. Merking av allergener i mat | LHL Astma og allergi
  7. Alexander dale oen kjæreste houston
  8. Alexander dale oen kjæreste show
  9. Dress til here to see

In america

SEOGHØ Anja Johansen (26) har tidligere fortalt om hetsen hun ble utsatt for etter at hennes daværende svømmer-kjæreste Alexander Dale Oen døde under treningsleir i Flagstaff i USA i fjor. Og om hvordan hun fikk dårlig samvittighet og skyldfølelse da hun falt for Dale Oens svømmer-kollega Lavrans Solli (21) kort tid etter dødsfallet. BLE BARE 26 ÅR: Anja Johansen var kjæreste med OL-utøver Alexander Dale Oen da han omkom av hjertestans under en treningsleir i Flagstaff i USA i fjor. Dette er fra VM i Shanghai sommeren 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer I dag er Anja og Lavrans i lykkelige omstendigheter, og blir foreldre for første gang i 2014. I et innlegg på Instagram -profilen sin benytter 26-åringen årets siste dag til å ta et oppgjør med kritikken hun har blitt utsatt for i løpet av året: «Kjære alle sammen. Til alle dere «ukjente» og kjente som følger meg og mitt. Takk for fine ord og oppmerksomhet gjennom alt dette året. Til dere som også følger med, men som skal ha så mye å dømme og mene om meg og mitt, håper dere feier for deres egen dør mer i det nye året, før dere mener så hardt om meg og mitt.

alexander dale oen kjæreste

– Tankene mine er nå først og fremst hos familien i Øygarden, og Alexanders kjæreste. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på teamet vårt som er i Flagstaff og den sorgen de føler. – Dette er den tyngste dagen for norsk svømmesport noensinne. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier han. Slet med skader Dale Oen har den siste tiden slitt med smerter i skulderen, men var veldig optimistisk etter utredning og kortisonbehandling i USA for få uker siden. Svømmeren pådro seg en nervebetennelse i venstre skulder, men svømmestjernen regnet likevel med å bli friskmeldt i god tid før OL i London. Alexander Dale Oen begynte å svømme allerede som fireåring. Siden 1995 har han svømt for klubben Vestkantsvømmerne. Svømmeren fikk sitt internasjonale gjennombrudd samme året, med en syvendeplass på 100 meter bryst i langbane-VM Han hadde en rekke nasjonale og internasjonale meritter, og i Beijing i 2008 ble han den første norske svømmerne som tok medalje i et OL.

alexander dale oen kjæreste photo

Rønsen kan også fortelle at han var sammen med Alexander Dale Oen hele mandagen, og at han var frisk og i god trening. Dagen var ganske rolig, han hadde bare hatt en lett treningsøkt, vært på fysioterapibenken, og de hadde også spilt et slag golf tidligere på dagen. Dale Oen hadde ikke på noe tidspunkt gjennom dagen gitt uttrykk for noen form for ubehag. Norges Svømmeforbund og Olympiatoppen er naturligvis i sorg, og gjør nå det som er mulig for å bistå Alexander Dale Oens familie og teamet som er samlet i Flagstaff. - Tankene mine er nå først og fremst hos familien i Øygarden, og Alexanders kjæreste. Dette er så meningsløst og trist at det ikke er gått opp for oss ennå. Så tenker jeg også på teamet vårt som er i Flagstaff og den sorgen de føler. Dette er den tyngste dagen for norsk svømmesport noensinne. Akkurat nå må vi bare fordøye sjokket, sier svømmepresident Per Rune Eknes. Publisert: 01. 05. 12 kl. 12:53 Oppdatert: 01. 23:37 Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Da de ropte, fikk de ikke svar fra svømmeren. Hjerte- og lungeredning ble igangsatt. Ambulanse kom til stedet etter 6-7 minutter, og etter over en times forsøk på gjenopplivning, ble han erklært død klokken 21. 00 lokal tid. - Vi vet ingenting om dødsårsaken. Han skal obduseres. Det blir feil å gjette og anta noe før obduksjonsrapporten foreligger, sier medierådgiver Halvor Lea i Olympiatoppen til VG Nett. Han antar at det kan ta to-tre dager før obduksjonsrapporten er klar. Den norske toppsvømmeren ble født 21. mai 1985. Dale Oen rørte hele det norske folk da han etter terrorangrepet 25. juli i fjor dediserte VM-gullet sitt til hjemlandet. Dale Oen tok OL-sølv i Beijing i 2008, og var et stort norsk gulhåp foran sommerens leker i London. Oppladningen til mesterskapet hadde vært trøblete. Han ble tvunget til å endre treningsopplegg på grunn av nervesmerter i en skulder. Men i det siste skal opptreningen ha gått bedre. Svømmepresident Per Rune Eknes sier at han fikk beskjeden i dag tidlig.

He was found in his bathroom by one of his teammates, and CPR was performed before Dale Oen was brought to Flagstaff Medical Center. He was pronounced dead at 21:00 MST. Dale Oen was attending a training camp with the Norwegian swimming team in Flagstaff, Arizona at the time of his death. [4][5][6] på 100 m bryst i Shanghai 2011. OL-sølv på 100 m bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 m bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 m bryst. EM-sølv på 100 m bryst i 2006. Nådde finalen på 100 m bryst i VM langbane i 2005 (nr. 7). På kortbane har Dale Oen VM-bronse (første norske mannlige medaljevinner i VM gjennom tidene), samt EM-bronse på 100 m bryst i 2006. Han vant i alt 42 individuelle NM-gull i løpet av karrieren, og ble tildelt kongepokalen i åtte mesterskap på rad fra 2004-2011. Dale Oen svømte for klubben Vestkantsvømmerne i Bergen. Dale Oen ble kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer i 2011. Han ble også tildelt utøvernes pris 2008 og utøvernes pris og prisen for beste mannlige utøver 2011 på Idrettsgallaen.
Tuesday, 27 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024