Kongens Nei På Nett - Kongens Nei - Historie - Vg Nett Debatt

Aberet var enkelte skuespillerprestasjoner, som vanlig i norsk film beklageligvis. Men H7 ble bra spilt. tr0ndern Innlegg: 12872 I det store og hele en film verdt å få med seg. Pugachev Innlegg: 14726 Helt enig. En etterrettelig film hvor Nygårdsvold skildres som en fyr med nervøst sammenbrudd. Jeg kan for lite om dette, og vil uttale meg mer etter å ha lest litt mer krigshistorie fra Norge under siste verdenskrig. Boccherini Innlegg: 62940 Lezah: Likte den veldig godt. Det samme gjorde jeg. Kan heller ikke se noen graverende, historiske feil av noe slag, selv om den flotte sekvensen med senkingen av Blücher nok forløp noe annerledes i virkeligheten. Synes nesten kong Haakon ble fremstilt som lett forvirret/usikker/grublende over hele situasjonen. Fremstillingen av kronprins Olav som et slags brushode er jeg også noe usikker på, selv om jeg ikke erindrer noen personkarakteristikker fra denne tiden i farten vedkommende ham. At Bräuer ble fremstilt så vennligsinnet og imøtekommende var også litt overraskende, uten at jeg har noe veldig innsikt i akkurat denne tematikken fra før av heller.

Se fotball på nett

Det meste av tråden er om hendelser og årsakssammenhenger som ikke vedkommer filmen. Selvsagt kommer det an på hvilket perspektiv man anlegger. er innvendingen om at regjeringen Nygårdsvold ikke var dårligere forberedt på krig enn de borgerlige regjeringene før dem, noe jeg kan overveie som vesentlig, for om man anlegger det perspektivet, blir det en faktafeil. Men om man ser regjeringens opptreden i filmen som uttrykk for at norske politikere og Norge var skuffende dårlig forberedt på krig (som nesten alle land var... ), blir fremstillingen av regjeringen ikke en alvorlig faktafeil i mine øyne. Kong Håkon VII fremstår heller ikke som forberedt på krig, og full av tvil og rådløshet. Man kan kanskje innvende at Poppes fremstilling er vel farvet av hvordan nordmenn flest så på regjeringen i 1945. I tillegg fremstår hele tråden som dum fordi den starter med en påstand om at noen har en politisk hensikt med filmen. Poppe har selvsagt ingen annen hensikt enn å tjene penger. Dette er en komersiell film.

Det tyske angrepet på Norge natten til 9. april 1940 kom uventet på den norske regjeringen. Regjeringen samlet seg raskt i Utenriksdepartementets lokaler der lederen for den tyske legasjon i Norge, Curt Bräuer, møtte for å legge fram de tyske kravene for utenriksministeren. Da tyske tropper var i ferd med å erobre alle viktige kystbyer i Sør-Norge, satte Bräuer fram et krav om ubetinget kapitulasjon. Dette ble umiddelbart avslått av den norske regjeringen som imidlertid skjønte at det var nødvendig å flykte ut fra hovedstaden og dro samme morgen med et ekstratog til Hamar. Kongefamilien fulgte med på toget. Fra Hamar gikk kongefamiliens og regjeringens flukt videre først til Elverum og så til Nybergsund i Trysil hvor de ankom 10. april. Statskupp Etter at regjeringen og kongen hadde forlatt Oslo, utnevnte Vidkun Quisling seg til leder for en ny regjering og erklærte i en radiotale at regjeringen Nygaardsvold hadde trått tilbake. Quisling som ledet det perifere partiet Nasjonal Samling, foretok slik et regulært statskupp.

Sojourner Innlegg: 137 Veldig bra film, som nok kommer til å øke interessen for bøker og filmer om krigen. Boken bygger på boken til Alf. R. Jacobsen med samme navn. Boken er selvsagt mer omfattende når det gjelder de ulike trefningene som var på Østlandet i april 1940, men hovedtråden er kongefamiliens ferd fra Oslo til Nybergsund og Elverum. At Brauer ble geleidet gjennom norske sperringer med bind for øynene til siste møte med Kongen på Elverum Folkehøyskole, tror jeg må, være gjort for dramaturgien skyld, for det fremgår ikke i boken.

Kongens "nei" 10. april 1940. Betydning for ettertiden Kongens "nei" har gått inn i den norske "fortelling" om den andre verdenskrig 1940-1945. Det har hatt betydning for norsk etterkrigshistorie langt utover dets enkle form. Gjennom å yte aktiv motstand mot de tyske kravene virket kongehuset samlende på landet både under krigshandlingen og den etterfølgende okkupasjon. Det gjorde også sitt til at oppslutningen om det norske monarkiet ble så stor etter 1945. Dokumentet er på én side. Det innholder den eneste kongelige resolusjon som ble vedtatt i forbindelse med den norske regjerings statsråd på Nybergsund 10. april 1940. Dokumentet er undertegnet av kong Haakon VII, statsminister Johan Nygaardsvold og statsrådsekretær Bredo Rolsted. Dokumentet fulgte med regjeringen over til England og ble brakt tilbake til Norge sammen med regjeringens arkiver i 1945. I 1945 ble dokumentet brukt i rettssaken mot Vidkun Quisling. Det ble derfor ikke bundet inn sammen med de øvrige kongelige resolusjoner.

Kongens synspunkter fikk full støtte av regjeringen. Denne kunne ikke gå med på at Quisling ble utnevnt til statsminister og dannet egen regjering. Kongens "nei" og regjeringens tilslutning ble utformet som en kongelig resolusjon og undertegnet av kongen og statsministeren på vanlig måte. Avslaget som ble meddelt Curt Bräuer innebar i realiteten en krigserklæring mot tyskerne. Ifølge Undersøkelseskommisjonen av 1945 var det mer enn noe annet Kongens motstand mot å utnevne Quisling som førte til at regjeringen enstemmig avvise tyskernes krav. Dokumentet er derfor et vitnesbyrd om Kongens uvanlige inngripen i en politisk prosess. I det konstitusjonelle monarkiet som utviklet seg i Norge etter 1905 var Kongens oppgaver først og fremst av representativ art. Riktignok skulle Kongen utnevne regjeringssjef, men dette skulle skje etter de uskrevne regler som utviklet seg etter parlamentarismens innføring i 1884. Dokumentet viser derfor i tydeligere grad enn kanskje noe annet dokument, hvilken ekstraordinær situasjon landets ledelse befant seg i aprildagene 1940.

I straffesaken mot Quisling ble dokumentet påført dokumentnummer 1 og enkelte streker med rød skrift. Det ble returnert til Statsministeren av Lars L'Abée-Lund 26. september 1949 og avlevert til Riksarkivet fra Statsrådssekretariatet 3. oktober samme år. Dokumentet ble deretter plassert i et oversendelsesomslag som er limt inn i statsrådsprotokollen. Det var opprinnelig limt til omslaget i ryggen, men ligger nå løst fordi det stadig er blitt anvendt i utstillinger og omvisninger. Det er noe bøyd og slitt i høyre kant. I samme resolusjonsprotokoll finnes også to kopier av dokumentet. Den ene kopien som er en fotostatkopi, bærer preg av å ha vært utsatt for ild. Den andre kopien er en bekreftet avskrift av dokumentet (antagelig av den ødelagte fotostatkopien). Den opprinnelige kopien ble oversendt til det nazifiserte Statsrådssekretariatet av tidligere statsrådsekretær Bredo Rolsted 21. januar 1942. Til tross for at kopiene proveniensmessig tilhører NS-administrasjonens arkiv, er de plassert sammen med originaldokumentet.

Video typen: AVCHD. data størrelse: 532... Kongens nei - Nordisk Film Kino Et opprivende historisk drama basert på en sann historie. Kongens nei « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv-serier - P3 - Den fransk-polske filmen Kongens nei, (som betyr «Guds lam» på latin),... Det er både gripende og provoserende å se ettervirkningene hos... Se 'Kongens nei' gratis « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv... 2011 - Sommerfilm i NRKs nett-tv.... Se 'Happy-Go-Lucky' gratis... og seriene NRK sender på tv også kan sees gratis når du vil i nett-tv?... Kongens nei. Uke 4: Kongens nei, Kjærlighetsredet | Se TV-serier gratis... I Kjærlighetsredets første uke skal fire jenter konkurrere om hjertet til Kindi (22) fra Bergen. Jentene må flørte og forføre ham, uavhengig om de liker Kindi eller... Leilighet Kongens nei (Italia Venezia) - Kongens nei, Venezia – Book til ekstra gode priser! 33 bilder... Se alle de 35 bildene..... Internett. Gratis! Wi-Fi er tilgjengelig over hele overnattingsstedet gratis.

Home » 2016 » Action » Drama » War » Kongens nei Norsk Stream Filmen på nett HD gratis 2016 Posted by Film Norsk Top on tirsdag 10. april 2018 Kongens nei HD 2016 klikk lenken nedenfor Film HD Kongens nei Hele Filmen På Nett Gratis Streaming 1080p Kongens nei På Nett Gratis Kongens nei norsk film se Kongens nei Film Gratis Film Kongens nei Filmen norsk Kongens nei gratis film Online Kongens nei Streaming film norsk Kongens nei film 2017 Hele Kongens nei filmer På Nett Kongens nei youtube film Blog, Updated at: april 10, 2018

Hadde jeg sett den tråden først, ville jeg ikke ha postet her på Historie. Det beklager jeg. (Innlegget ble redigert 29. 16 13:39) malvolio Innlegg: 26677 baldviking: Hadde jeg sett den tråden først, ville jeg ikke ha postet her på Historie. Det beklager jeg. Jeg synes ikke det er noe å beklage, diskusjonen kan gjerne føres på dette forumet og den andre tråden er til dels ganske så avsporet. Dessverre har jeg imidlertid ikke sett filmen ennå. Tempelhof Innlegg: 1274 baldviking: Poppe har selvsagt ingen annen hensikt enn å tjene penger. Dette er en komersiell film. Hvis Poppes mål her i livet var å tjene penger, ville han nok brukt energien sin på noe mer inntjenende enn å lage film. Poppes hensikt er først og fremst å uttrykke seg kunstnerisk, og fortelle en historie han mener er verdt å fortelle. Lezah Innlegg: 63794 baldviking: Jeg ser ingen alvorlige faktafeil. Likte den veldig godt. Syns heller ikke den var "heltedyrkende" eller noe slikt, selv om jeg vet at det vanlige koret vil mene det motsatte om alle filmer som ikke er i "Fy faen som vi bør skamme oss"-gata.

  1. Se fotball på nett
  2. 62012779 – ukjent nummer, telefon
  3. «Breaking Bad» gir deg gåsehud på gåsehuden din - Dagbladet
  4. Kongens nei på nettoyage
  5. Film gratis på nettet
  1. Scooter deler sverige
  2. Bilder av haier
  3. Hva er hovedstaden i australia sale
  4. Coop sverige
  5. I stormens øye
  6. Brukte mercedes deler norge
  7. Hamar politistasjon pass resort
  8. Sørøst politidistrikt
  9. Graves sykdom trening
  10. Kjøpe bobil i sverige lyrics
  11. Gravid uke 38 nedpress
  12. Mat uten karbohydrater
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024