Psykososialt Arbeid Med Barn Og Unge

Har du et hjerte som banker for barn og unge som har det vanskelig? Mange barn og unge blir utsatt for psykososiale belastninger i hjem, barnehage, skole og nærmiljø. Tverrfaglig psykososialt arbeid med barn og unge, gir inngående kunnskap om psykososiale vansker, psykiske problemer og lidelser hos barn, ungdom og unge voksne. Studiet øker din kompetanse slik at du bedre kan sette inn tiltak som fremmer barn og ungdoms evner til å mestre livskriser og psykososiale belastninger. Studiet er tverrfaglig og tverretatlig hvilket er med på å gi bred kompetanse og utvikle evne til kommunikasjon. Utdanningen inngår som et tiltak i regjeringens strategiplan for barn og unges psykiske helse. Studiet er et frikjøpt studium på oppdrag av Helsedirektoratet, og studenter betaler kun semesteravgift, se Faktaboks. Målgruppe for studiet er personer som arbeider med barn og unge i skoler, barnehager, helse- og sosialtjenester, NAV, barnevernet, politietaten, kultur- og fritidstilbud eller lignende.

Gratis

  • Fredsår 14 - Skjebnedøgn - Kristin S. Ålovsrud - Google Bøker
  • Psykososialt arbeid med barn og unge 2016
  • Psykososialt arbeid med barn og unge - Universitetet i Agder
  • Psykososialt arbeid med barn og unge 1
  • Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
  • Snø og kraftproduksjon
  • Psykososialt arbeid med barn og unge 2018
  • Psykososialt arbeid med barn og unge la
  • Svart arbeid tips
  • Psykososialt arbeid med barn og unge medical

Praktisk informasjon Arbeidsgivere i kommuner- og fylkeskommuner som har studenter ved denne utdanningen kan søke om kompetanse- og innovasjonstilskudd hos Fylkesmannen lokalt.. Les mer om ordningen på Helsedirektoratets nettsider. Fakta Søknadsperiode Søknadsperioden er avsluttet for dette tilbudet da det nå er fulltegnet. Undervisningsspråk Norsk Enkelte emner kan bli gitt på engelsk. Spørsmål om innholdet i studiet? Administrativ kontaktperson Vitenskapelig kontaktperson Spørsmål om opptak til studiet? Andre studier du kanskje vil like Master Kristiansand Kristiansand

psykososialt arbeid med barn og unge list
Påbygg til mastergrad Videreutdanningen kan inngå som første del av master i helsefremmende relasjonsarbeid som har oppstart fra høsten 2020.

Det er viktig at din arbeidsgiver gir deg rom til å studere og ser mulighetene studiet kan gi, ikke bare for deg som fagutøver, men for barne- og ungdomsfeltet i din bydel og kommune. Studiet krever at du er i direkte arbeid med barn og unge i minimum 50% under hele studieforløpet. Studenters arbeidsgivere kan søke om økonomisk støtte Arbeidsgivere i kommuner- og fylkeskommuner som har studenter ved denne utdanningen kan søke om kompetanse- og innovasjonstilskudd hos Fylkesmannen lokalt. Målet for ordningen er å gi arbeidsgivere insentiv til lokal kompetanseheving, samt bidra med kompensasjon ila. studietiden. Det er viktig at arbeidsgiveren din tidlig på vårparten (og før du får bekreftet studieplass) ber Fylkesmannen om lønnstilskudd for å kompensere utgiftene i forbindelse med at du studerer. Les mer om ordningen. Studium på masternivå Undervisning og veiledning vil være forsknings- og kunnskapsbasert, og det gis egen forskningsopplæring som også vil framgå av vitnemålet. Slik kan du lettere om ønskelig søke utdanningen innpasset ved andre relevante masterutdanninger her (gjelder Master i sosialt arbeid) eller ved andre skoler, og få deler av eller hele utdanningen godkjent som første året i en mastergrad (1+1).

Det viktigste er å møte det enkelte barn eller ungdom i sin situasjon, og her er dette studiet unikt. Det samme er de fantastiske foreleserne som plukkes fra øverste hylle.

Undervisningen gjennomføres som tre til fire samlinger hvert semester. Samlingene gjennomføres på Campus Grimstad, men enkelte studiedager er lagt til Kristiansand. Hver av samlingene har en varighet på tre til fem dager. Nærmere informasjon om aktuelle datoer vil ligge i timeplanen for høstsemesteret fra og med 15. juni. Hva lærer du? Du tilegner deg en kompetanse som setter deg i stand til å initiere og gjennomføre helsefremmende og forebyggende psykososialt arbeid med barn og ungdom. Du lærer mer om: Barn og unges psykiske vansker og lidelser Kritisk og historisk kunnskap om normalutvikling Ulike perspektiver på barndom, ungdom og kultur Brukermedvirkning med utgangspunkt i barn og unge Mestring av dagliglivet Grunnleggende vilkår for å utvikle barn og unges evne til å mestre livskriser og psykososiale belastninger Samordning og tjenesteutvikling Tverrfaglig og tverretatlig samarbeid Jobbmuligheter Utdanningen gir deg spesialkompetanse til å arbeide med barn og unge i skole, barnehage, barnevern og fritids-, helse- og sosiale tjenester.

Programmets innhold Studiet er etablert som oppdrag fra Helsedirektoratet. Utdanningen er ett av tiltakene i regjeringens strategiplan for barn og unges psykiske helse. Relevans for arbeidsliv: Omfanget av psykiske vansker hos barn og unge krever et mer desentralisert og lokalbasert hjelpetilbud. Det må involvere alle kommunale tjenester som er i kontakt med barn og unge. En må tidligere fange opp barn og unge i risiko og gi hjelp og behandling til de som trenger det. Et større fokus på forebygging og samhandling forutsetter å styrke den tverrfaglige kompetansen i kommunen. Dette studiet er laget for å bedre det tverrfaglige hjelpearbeidet for barn og unge, og for å videreutvikle det lokale hjelpetilbudet for denne gruppen. Utdanningsprogrammet tar som hovedregel utgangspunkt i deltakernes arbeidssted, og har til hensikt å forsterke deltakernes kompetanse i møte med barn, ungdom og deres familier i de forskjellige tjenestetilbudene. Deltakerne skal etter endt utdanning kunne initiere og gjennomføre helsefremmende og forebyggende arbeid med barn, ungdom og unge voksne, og skape og videreutvikle tilgjengelige, fleksible og samordnede tjenestetilbud til barn, ungdom og familier.

Utdanningen har tre hovedområder: Utvikle kunnskap og kompetanse i tråd med barn og ungdoms behov Bedre samarbeid og koordinering av tjenestene for barn og unge Mestringsfokus, holdninger og brukermedvirkning

På oppdrag fra Helsedirektoratet ble utdanningen evaluert i 2015 av Oxford Research. I spørreundersøkelsen svarer 93–95% av respondentene at utdanningen har forbedret deres mestringsevne og egenutvikling, og at de opplever det faglige nivået som høgt. 87–89% svarer at de har behov for å lære det som det blir undervist/veiledet om, og at det er sammenheng mellom det som det undervises i og de behovene de møter i praksis. Dette er i samsvar med våre egne evalueringer. Studiet favner bredt både tverrfaglig og tverretatlig. Vi tilbyr et faglig innhold på tvers av utdannings- og faggrupper som erfares som relevant og nyttig. Hvem er studiet for? Alle med minimum bachelorgrad (180 studiepoeng) i helse- og sosialfag (barnevern, ergoterapi, fysioterapi, sosialt arbeid, sykepleie eller vernepleie), diakonalt arbeid, medisin, pedagogikk (allmennlærer, førskolelærer), politiarbeid og/eller psykologi, og to års relevant yrkespraksis fra direkte arbeid med barn og/eller ungdom etter fullført utdanning.

For studenter For ansatte Kontakt oss Si ifra Ledige stillinger EN 0 Mine studier Du må godta vilkårene for denne tjenesten. Jeg godtar [vilkårene for denne tjenesten]* *Obligatorisk Feil i utsendelse av e-post. Epost er sendt. Minn meg på søknadsfristen(e) Feil ved lagring av påminnelse. Takk, vi vil sende deg en påminnelse før søknadsfristen(e). Påminnelsen sendes 5 dager før søknadsfristen for disse studiene. Etter- og videreutdanning Påbyggingsstudium Varighet 2 år Studiepoeng 60 Omfang Deltid Start Høst 2020 Studiet er relevant for deg som arbeider med barn, ungdom og familier. Psykososialt arbeid handler om å gi barn og unge muligheter til å utvikle seg i harmoni med omgivelsene sine. Med utgangspunkt i barn og unges ressurser skal psykososialt arbeid bidra til å øke egenverd, fremme selvstendighet og gi bedre muligheter for å mestre dagliglivets krav. Psykososialt arbeid baserer seg på en forståelse av mestring og psykososiale problemer der de relasjonelle aspektene er vektlagt.

  1. Pablo escobar hvordan døde
  2. Dna sko nettbutikk online
  3. Ferdig utvannet klippfisk
  4. Sykkylven magerholm ferme auberge
  5. Tv aksjonen no 2006
  6. Internet bredbånd
  7. Sentrum tannlege ålesund
  8. Eksempel på apv
  9. Sykdommer i det perifere nervesystemet
  10. Dagbladet norge
  11. Fly florø oslo
  12. Offentlig toalett oslo map
  13. Hva betyr blått hjerte
  14. Marcus og martinus bursdag
  15. Toppturer i romsdalen
  16. Vm i sjakk 2019
  17. Hva er kvoteflyktning medical
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024