Billig Bunad Fra Kina

Foto: (Norsk Institutt for bunad og folkedrakt) - Forenklet mønster og billige materialer - Hvorfor blir det ikke like god kvalitet når bunader sys andre steder enn i Norge? - Når bunaden ikke er skreddersydd, kan et problem være at den ikke «sitter» like godt. Dette gjelder særlig til kvinner. Kanskje er livet på bunaden for langt ned, skuldrene på skjorta er for lave eller bunaden «henger» istedenfor å sitte. Hun forteller at det noen steder kun tas mål, men at det droppes prøving underveis. - Ofte med et dårlig utfall. Det kan også være brukt billigere materialer, snittet er forenklet eller mønster og form er ikke originalt. Hun mener mange forbrukere er prisgitt tilbyder og at det ikke er lett å oppdage med en gang. - Det kan ha gått et halvt år, så møter du en med samme bunad og ser at den sitter på en helt annen måte enn den bunaden du selv har. - Ønsk deg del for del Rossing forteller at det mange ganger kan gjøres forenklinger når bunaden lages, fordi flere bunader produseres samtidig.

  1. Wikipedia
  2. Dress
  3. Billig bunad fra king kong

Wikipedia

Stadig flere bestiller bunad fra produsenter som helt eller delvis får sydd bunadene i utlandet til det norske produsenter mener er en spottpris. Flere norske aktører advarer mot billig-bunadene og kritiserer kvaliteten på dem. Andre frykter at norsk tradisjon og kunnskap forsvinner. Bryr seg ikkje om bunadpolitiet Slik skal kongefamilien feire jul – Jeg vil bruke samekofte på 17. mai – Ønsker du å velge noe du blir varig fornøyd med, bør du velge den lokale og regionale tradisjonen og kunnskapen du finner hos våre egne produsenter, sier fylkeskultursjef i Telemark, Geir Berge Nordtveit. Hennes Majestet dronning Sonja har seks forskjellige bunader og bruker dem ofte, både i privat og offentlig sammenheng. Øst Telemark-bunaden er en av favorittene som er mye brukt av dronningen. Foto: orm Kallestad / Scanpix – Maktesløst mot utenlandske priser Tove Karin Haugen, avdelingsleder i systua Almankås i Bø, synes det er trasig at flere bestiller bunader produsert i Kina. Foto: Privat Det er fortsatt tre måneder til 17. mai og konfirmasjonssesongen, men nettopp i disse dager kan hun se om bunadene blir ferdig i tide.

Sundbø er enig med Berge Nordtveit. Hun har ikke noe å utsette på kvaliteten på det som lages i utlandet, men frykter kunnskap om norske bunader vil dø ut. – Det at vi skal kunne lage draktene i Norge forutsetter at folk vil kjøpe de. Det produseres i utlandet for å kunne underby våre priser, og det ødelegger for markedet. Faren er at de som kan dette i dag ikke lenger kan klare å tjene penger på dette, så mister vi kunnskapen. Vi mister de som er villige til å sy norske bunader. Det betyr at vi får disse såkalte "bunad-light" variantene til slutt er det eneste å få på markedet etterhvert, sier Annemor Sundbø. - Alt var feil Evy-Lise Jenssen, Ranen Husflidslag i Mo i Rana i Norland advarer mot å kjøpe bunad i utlandet. - I Nordland har vi opplevd at folk som har kjøpt Nordlandsbunader produsert i utlandet har kommet til Husfliden for å få disse montert på nytt. Dette fordi de er har flere eksempler på bunader der alt har vært feil, sier Jenssen. – Useriøse ødelegger Produksjonsansvarlig i Norske bunader, Jon Helge Dal har vært i bunadsbransjen i over 15 år og har god erfaring med kinesiske skreddere.

Dress

000 kroner med jakke og skjorte. Hos konkurrenten, Norske bunader i Oslo, kan man få en Telemarksbunad for 26-30. 000 norske kroner. Det inkluderer skjorte, veske, belte og forkle. Da broderes bunaden i Kina, mens den monteres og tilpasses av skreddere i Norge. Produsenten leverer om lag 2000 bunader i året, og merker en økende etterspørsel. – Anbefaler ikke "Kina-bunad" Fylkeskultursjef i Telemark, Geir Berge Nordtveit vil ikke anbefale bunad kjøpt i utlandet. Foto: Eva Susanne Drugg/Telemark fylkeskommune Fylkeskultursjef i Telemark, Geir Berge Nordtveit mener Telemark er Norges ledende bunadfylke, og er stolt av fylkets lange bunadtradisjoner. – At stadig flere ønsker seg bunader, er et tegn på at vi føler et behov for å søke i våre røtter, vår rike kulturarv, og nå ønsker oss ting som er varige, vakre og helnorske. Men vi jager litt for ofte etter å finne det billigste, som ikke nødvendigvis er ekte vare. Jeg synes at når du investerer i en folkedrakt, som du gjerne skal ha hele livet, så bør det være ekte.

Har du hørt om Bunadspolitiet? Det er faktisk helt sant: Noen har oppretta et politi som skal beskytte NORSK produksjon av folkedraktene. Jeg har latt meg fortelle at folk betaler titusenvis av kroner for å få spesialsydd rare klær. Klær som brukes 17. mai, og når mormor fyller 80 år. For mange av oss er dette en ganske så uforståelig tradisjon. For all del – folk må få kle seg akkurat som de vil. Men … bunad? Og nå skal det altså staves med stor B – Bunadspolitiet! Jeg skjønner ingen ting av dette. Gad vite hvor mye jeg skulle hatt for å kle meg i selbustrømper, skjorte med dingledangler, en altfor trang vest, og nikkers med lange sløyfer – for å toppe det hele; kanskje med en tåpelig lue? For å si det på godt norsk: It ain't gonna happen. Så har det blitt en 17. mai-tradisjon å diskutere hvor disse plaggene er sydd. Hos Husfliden eller annetsteds i Bygde-Norge - eller et aller annet sted i Asia. Hvorfor diskuterer vi dette? I landet der alle til daglig kjøper klær som er sydd i Asia.

Billig bunad fra king kong

  • Billig bunad fra kina free
  • Reise alene på ferie
  • Billig bunad fra king charles
billig bunad fra kina vs
  1. Tog fra oslo til drammen
  2. Drept av ku klux
  3. Fjerne poser under øynene med laser
  4. Ute av verden knausgård
  5. Morsom natursti for voksne 100
  6. Vm fotball kvinner 2019
  7. Vaktler i hagen e
  8. Tilbehør bakt potet
  9. Hvor mye kyllingfilet pr person
  10. Vann i beina video
  11. Kjennetegn på måloppnåelse matematikk
  12. Jobber med god lønn
  13. Kristendommen i norge i da vinci
  14. Jobbintervju spørsmål til arbeidsgiver
  15. Hvordan skrive søknad om permisjon uten lønn
  16. Leiebil billund flyplass
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024