Insekter Som Biter

- I verste fall vil man også finne råtesoppskader, sier Mattsson. Slik er det heldigvis ikke for alle. Insekter kan være reddende engler Det er normalt med forekomst av fukt i et hus, både av bygningsfysiske grunner, bruksforhold og klimabelastning. Med et tørt inneklima og et moderat fuktnivå på rundt 60 til 75 prosent relativ fuktighet (RF), er det ingen fare for muggsoppskader eller råtesoppangrep. - Hvilke typer insekter vi har i hus, kan gi huseiere indikasjon på hvor fuktig det er i boligen, forteller Mattsson. Klannere (biller), møll, veps og lignende er uavhengig av fuktbelastning forteller fagsjefen. Derimot vil maur, husbukk og råteborebille ha en fordel av fuktige forhold uten å være avhengig av høy fuktighet. - Vær derimot oppmerksom på forekomster av sølvkre, skjeggkre, perlekre samt stripet borebille, sier Mattsson. Disse insektene er avhengig av en stabil og høy relativ luftfuktighet, selv om de kan overleve korte perioder (dager eller uker) i tørre miljøer. - Det samme gjelder for støvlus, skrukketroll og saksedyr som må ha et stabilt fuktig miljø for å overleve forteller Mattsson.

  1. Insekter (3) som ikke skader - Allergiviten.no

Insekter (3) som ikke skader - Allergiviten.no

  1. Altomfotball.no: Eliteserien, 2019 - Statistikk
  2. Gave til 11 haring full
  3. Insekt som biter kryssord
  4. Insekter som biterrois
  5. Insekter som bitter pill
  6. Penicillin og trening
  7. Insekter som biter login
  8. Insekt som biter seg fast

Søk hjelp - Skjønner man ikke hvor kilden til problemet befinner seg, kan det nok være lurt å spørre en fagkyndig, tror Mattsson. En vanlig misforståelse er at insekter som liker fukt befinner seg på badet. - Det kan nok være riktig for et gammelt bad, men de nye badene er jo veldig tørre takket være gulvvarme og god utlufting, så der har du vanligvis ikke slike insekter, avslutter fagsjefen.

Insekter er sprekkfulle av proteiner og mineraler og brukes blant annet i proteinbarer i USA. INSEKTER: Thitiwat Tantragarn tror ikke han blir rik på å servere insekter, men føler seg kallet til å forberede verden på at vi må tenke nytt for å unngå matmangel i fremtiden – Knasende godt Kokken utfordrer holdningene til de som grøsser med tanken på insekter som føde. – Hvordan vi ser på ting farges av tankene våre. Jeg synes ikke blekksprut er særlig tiltrekkende, men folk elsker å spise det, så hvorfor ikke også insekter, spør kokken. UENIGE: To av disse gjestene mener insekter gjør seg svært godt som gourmet. Den tredje vil ikke engang smake. Han har absolutt kunder som kommer tilbake. – Vi spiste kamskjell med bambuslarver. Det var knasende godt. Det er nesten som snacks, men det er sunt, fordi det er proteiner, sier stamgjesten Wiboon Tiramingkol. Venninnen han har med seg rynker på nesen. – Jeg tør ikke spise det. Jeg har aldri likt larver. Når de er døde ser du de små beina. Jeg liker ikke engang å se dem på bilder, så hvordan skal jeg da klare å spise dem, sier Pensin Nilwattananon.

9 insekter som varsler om fukt - Vi lever best av nybygg, sier biolog og daglig leder i Mycoteam, Kolbjørn Mohn Jenssen. Tekst: Foto: Illustrasjon: Mycoteam/FHI Publisert: 19. 11. 2019 Nybygg har dessverre generelt for mye fukt når de lukkes, mener Kolbjørn Mohn Jenssen. Med tette hus vil fukten bruke mye lenger tid på å komme ut, og i verste fall stenges inne i vegger og gulv. Fuktskadene vil da oppstå langsomt. - Den langsomme, skjulte fuktbelastningen oppstår ofte på grunn av konstruksjonsløsninger, forteller fagsjef og biolog Johan Mattsson i Mycoteam. Medlemmer i Huseierne får gratis byggteknisk rådgivning over telefon og e-post. Byggebransjen er blitt flinkere til ikke å la byggematerialer ligge ute og bli offer for været før de brukes i konstruksjonen, men slike problemer oppstår fremdeles. Moderne byggeprosesser fører imidlertid til at det kan oppstå kritiske fuktnivåer i normale, lukkede konstruksjoner. Det kan derfor gå lang tid før man oppdager skadene, og muggsopp er da ofte godt etablert.

Følg insektene! - Har du konstatert fuktelskende småkryp på ett eller flere steder i boligen din, vær nysgjerrig og forsøk å følge etter dem for å finne ut hvor de holder til, sier Mattsson, og legger til at det ikke er uvanlig at det i disse områdene kan vokse muggsopp. Det er ikke de største eksemplarene av insekter og småkryp som kanskje havner under stuebordet som er interessante. De er muligens bare på jakt etter noe å spise, langt fra selve arnestedet. Det er de yngre, bittesmå individene som forteller deg hvor fuktproblemet er. Har du for eksempel forekomst av slike kryp i kjelleren, og for å sikre tørrere forhold, kan det ofte være nok å sørge for å unngå at pappesker og kasser står direkte på et fuktig kjellergulv. - Er du litt nysgjerrig og oppmerksom på mønsteret til insektene, vil du kanskje selv finne årsaken til dette nærværet i din bolig, og til og med kunne gjøre noe med fukten på egenhånd, sier han. Dersom du ikke finner noe mønster, eller ikke finner ut hvor insektene har valgt å bosette seg, kan det bli vanskelig å finne ut av ting selv.

Hvis det må brukes gift, gjelder det å bruke de minst giftige midlene som er effektive. Samtidig må stoffet ikke ha langsiktige virkninger på miljøet. Vanligste feil er at det brukes for høye konsentrasjoner og at det sprøytes/ sprayes på tekstiler og andre porøse materialer som tar til seg gassene og avgir gassene i lang tid etterpå. Mange firmaer kan hjelpe til med å påvise og bekjempe skadeinsekter, men først må det avgjøres hvilke virkemidler som må til. Se eget dokument om insektgifter. (kommer senere). Den følgende oversikten gir lenker til nettsider og dokumenter der du kan finne informasjon om uskadelige insekter. Beskrivelse av insektene Hvordan noen av insektene ser ut, og hvor de vanligvis er å finne, omtales på nettsiden til Universitetet i Oslo, Naturhistorisk musem. Der finner du også mye informasjon om mange arter og nøytral informasjon om bekjemping. Folkehelseinstituttet har en god nettside med faktaark, hjelp til artsbestemming, med oversikt over firmaer og personer som er godkjent for lkehelsa tar også imot insekter til artsbestemming og kan gi råd om tiltak.

Halvparten av honningen er norsk Birøkterlaget anslår at halvparten av honningen som selges i Norge er produsert her i landet. Mesteparten omsettes via Honningcentralen, men mye selges også via Bondens Marked, gårdsbutikker og annen privat omsetning. Verdien av den norske honningproduksjonen er på rundt 120 millioner kroner. - Det omsettes rundt to tusen seks hundre tonn honning i Norge årlig. Av dette er bare halvparten norsk, sier Åsen. SVERM: Bisverm på vift. Foto: Norges Birøkterlag/Eli Åsen Honningcentralen må i dag rasjonere salget av norsk honning ut til butikk-kjedene hver måned, og si nei til eksport av norsk lynghonning. Det norske markedet er trolig minst dobbelt så stort som det som produseres i dag, anslår birøkterlaget. Norsk honning produseres over hele landet, men mest i området fra Trøndelag og sørover. Det lages hovedsakelig to typer honning, lyng- og blomsterhonning. Begge er av den faste, krystalliserte typen. I sjeldne år lages det multehonning. - Kan ikke importere pollinering Biolog Dag Hessen omtaler honningbien som et av våre viktigste husdyr.

Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her. Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre 01:58 30. 10. 18 — 01:32

- Honningbien er viktig for pollinering, men husk at også mer enn tusen andre insektarter bidrar til pollinering i Norge – både ville bier, sommerfugler, biller og blomsterfluer. I dag er mange pollinerende insekter i tilbakegang fordi leveområdene deres forsvinner. Derfor trengs en god areal- og landbrukspolitikk, som tar vare på blomsterrike enger og skogsbryn, sier Sverdrup-Thygeson. Hun trekker fram forskning som viser at pollineringen blir mer effektiv når mange insektarter bidrar. Et rikt mangfold av ulike blomsterbesøkende insekter gjør også pollineringen mer robust i møtet med klimaendringer. - Vi trenger både honningbien og de ville insektene. Og honning, det er det bare honningbien som kan gi oss, fastslår hun. Få lever av honningproduksjon Bare rundt 720 av birøkterlagets drøyt 4000 medlemmer har over 25 kuber, og kan dermed kalle seg for næringsbirøktere. De har biene som hoved- eller tilleggsnæring til annen gårdsnæring, og mottar produksjonstilskudd fra staten. 250 kuber regnes som ett årsverk for en birøkter.

Etter tørkeperioden bør det støvsuges. NB Støvsugerposen bør så tas ut og brennes eller fryses ned et par døgn for å sikre at det ikke kommer nye sølvkre derfra. Sukkermaur Sukkermaur (svart jordmaur). Denne lille, svarte mauren er vel kjent av de fleste. Den har sitt bol ute og lever der av blomsternektar og ekskrementer fra bladlus ("honningdugg"). Disse maurene søker etter søtsaker og finner fort frem til det innomhus. De er helt uskadelige. Forsøk på å bekjempe dem innendørs dreier seg bare om å sørge for at søtsaker ikke er tilgjengelige for dem. Ute holder de vanligvis til på skjulte og utilgjengelige steder, ikke sjelden under huset. Der kan de evt. bekjempes med spesielle midler som mauren bringer til larvene sine - men er det nødvendig? Maur er så fascinerende skapninger at det er hyggelig å la dem leve når de ikke gjør skade. Tusenben Tusenben (Skolopendere) er egentlig nyttedyr som lever av andre insekter, men noen synes de er frastøtende. De trives bare i fuktig miljø og holder derfor stort sett bare til i fuktige kjellere hvis de opptrer innendørs.
  1. Jørn lyseggen
  2. Rød prikk på øyet barn
  3. Hansen og jacob
  4. Oslo lufthavn gardermoen ankomst utland
  5. Oslo vinterpark åpningstider
  6. Hva er hektogram meaning
  7. Megler 1 bergen
  8. Kopp med morsom tekst
  9. Hva er det sunneste man kan spike tv
  10. Se fotball på nett
  11. Garmin gps klokke
  12. Kjøpe tv på nett
Thursday, 12 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024