Nrk Super Den Magiske Kroppen

Årsaken er – skal vi tro Halldórsson – at søtstoffene påvirker både hormonbalansen og stoffskiftet, og kan gi forstadier til både diabetes og fedme. Mange har protestert mot forskningsresultatene, og mener at det bare er tull at søtstoffer skal være farlig for gravide. Professoren mener at all ståheien rundt resultatene bare skyldes produsenter som er livredde for å miste kunder. – Det er kontroversielt at kunstige søtstoffer har med metabolismen å gjøre. Det kommer en heftig diskusjon rundt resultatet, som vil bli kritisert fra alle mulige kanter. Det står jo store interesser på spill, uttalte han til danske Ingeniøren. EUs organ for mattrygghet har derimot konkludert med at søtstoffene ikke har skadevirkninger i forbindelse med svangerskap. LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK viral

Den magiske talent 6chronoy med en yo-yo | Videoman

Det kan vi verken snakke eller føle oss bort fra. Line besøker Norges Idrettshøyskole (NIH) og får beskjed fra professor i idrettsfysiologi, Jostein Hallen, om at hun har for høy fettmasse, og han gir henne et «svakt gult lys». Det virker for oss som at han feiger ut i sine uttalelser for å ikke såre eller skremme Line, og bagatelliserer hennes helserisiko forbundet med denne høye fettmassen. Det han sier er ikke feil, men vi mener han burde vært klarere i sitt budskap overfor seerne, om risikoen ved å ha en for høy fettmasse og ved en ytterligere vektøkning. Han introduserer begrepet «fit-and-fat», og sier at det å trene kan kompensere for den høye fettmassen. Dette kan i noen grad stemme, men den «fit-and-fat»-livsstilen Line fremmer i slutten av episoden, hvor det er greit å spise en hel Grandiosa eller burger etter hver treningsøkt, er ikke med på å fremme et sunt kosthold i den norske befolkningen. Line sier selv at hun før har slanket seg for å bli tynn, men at hun nå må gjøre noe med helsa.

Slår tilbake mot fedme-kritikk «Line fikser kroppen» blir kritisert for å bagatellisere overvekt. DEBATTERT: Programmet om magen i NRK-serien «Line fikser kroppen» får kritikk for å ikke fokusere nok på helsefarene ved overvekt. Programleder Line Elvsåshagen mener man ikke skal glorifisere overvekt, men at store kroppsaktivister er veldig viktige fordi de viser at de kan være store og fine samtidig. Foto: NRK Vis mer I en kronikk i Dagbladet tirsdag går Maria Bastakis og Vilde Sørlie, som er masterstudenter i klinisk ernæring, ut mot episoden om magen i NRK-serien «Line fikser kroppen». «Line skal fikse norske kvinners selvfølelse og syn på egen kropp, men risikerer å fremme en dårligere folkehelse», skriver de i kronikken, og mener NRK bagateliserer helsefarene ved overvekt i programmet. - En av fem unge kvinner er overvektige, og omtrent 60 prosent av den norske befolkningen er overvektige eller har fedme. Vi vet at det kan føre til hjerte- og karsykdom, flere kreftformer og diabetes.

nrk super den magiske kroppen mp3 nrk super den magiske kroppen o

Når vi vet dette, er det da riktig å fremme alle typer kropper, når dette for noen medfører en helserisiko?, skriver de i kronikken. Debatt Programleder Line Elvsåshagen sier hun er enig at man ikke skal glorifisere overvekt. - Det er noen kroppsaktivister som er på grensa til å gjøre det, og det må vi stille spørsmål ved, skriver hun i en tekstmelding til Se og Hør. Likevel mener Elvsåshagen at flere av de store kroppsaktivistene er viktige. - Viktige for jenters selvfølelse - De er superviktige fordi de forteller at de kan være store og fine samtidig! For første gang i offentligheten ser vi store damer ikle seg tettsittende, korte, snertne kjoler og si at de er digge, og at vekten ikke definerer deres verdi eller skjønnhet, sier Elvsåshagen. Programlederen mener at det å ha slike forbilder er viktig for andre jenters selvfølelse, og spesielt for de som skammer seg over vekta si. - Bare det å se at det faktisk er mulig å være «big and beautiful» er en såpass ny historie at den må fortelles.

«Line fikser kroppen» på NRK - Slår tilbake mot fedme-kritikk - Se og Hør

  1. Skaffe seg - Definisjon av skaffe seg fra Free Online Dictionary
  2. Nye makt og menneske 10
  3. Hva må jeg tenke på ved utforming av gjeldsbrevet?
  4. Nrk super den magiske kroppen fordøyelsen
  5. Farge på vegoppmerking i sverige
  6. Den magiske bryteren – Wikipedia
  7. Nrk super den magiske kroppen youtube
  8. Neste sommer 2019
  9. Søke om arbeidsavklaringspenger

Musene ble glukoseintolerante med endret tarmflora. Også syv mennesker deltok i studien, og de fikk like enorme doser som musene. Fire av dem fikk en endret tarmflora, mens de resterende tre ikke opplevde noen effekt. Verken mennesker eller mus klarer å få i seg 14 liter drikke om dagen, og dermed kan man jo stusse litt på dette resultatet. Aspartamintoleranse? Noen har også hevdet at flere lider av såkalt aspartamintoleranse og -sensitivitet, som de hevder er en konsekvens av søtningsstoffene. Intoleransen og sensitiviteten skal visstnok gi personen både hodepine, synsforstyrrelse, tretthet, sult og humørsvingninger. Dette er bare tull. Britiske forskere har undersøkt personer som mener at de ikke tåler aspartam. Resultatene var slående: Ingen av dem var det. – Studien gir trygghet til helsemyndigheter og folk flest om at inntak av aspartam ikke påvirker mennesker psykisk eller fysisk, konkluderte forskerne i rapporten Aspartame Sensitivity? A Double Blind Randomised Crossover Study. SIKKER I SIN SAK: Professor Thórhallur Halldórsson mener at gravide må holde seg unna kunstig søtstoff.

Forsiden nyheter viral BRUS TIL BESVÆR: Det finnes mange søte myter om kunstige tilsetningsstoffer. Er det egentlig farlig å drikke lettbrus? Foto: Scanpix Tror du på alle mytene om aspartam og kunstige søtstoffer? 15. 09. 2015 (Oppdatert: 16. 2015) Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Del Det finnes mange myter rundt lightprodukter og kunstige søtningstoffer, som for eksempel aspartam. FRIKJENNER ASPARTAM: Trine Husøy i Nasjonalt folkehelseinstitutt. Foto: Nasjonalt folkehelseinstitutt Mang en gang har både helsemyndigheter og forskere gått ut og frikjent aspartam, men likevel fortsetter de søte mytene å dukke opp. For er det egentlig farlig å få i seg kunstig søtstoff? Nei, sier ekspertene. Man må faktisk drikke mange, mange liter lettbrus før kroppen kan reagere – og da er bivirkningene i verste fall forbigående. Eksperten: – Ingen fare Seniorforsker ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Trine Husøy sier til TV 2 at aspartam lenge har vært kontroversielt, men... – Det er gjort en rekke risikovurderinger i EU, og i den siste vurderingen ble det igjen konkludert med at aspartam ikke er helsefarlig i de mengdene vi får i oss, sier hun.

Slikt utstyr kan altså som hovedregel brukes til å se på NRKs nett-TV, uten at du plikter å betale noe for det. LES OGSÅ: Å vente med lisensen er dyrt, og du kan bli trukket i lønn OVERVÅKER: Har du kjøpt en TV, vet NRK om det. Har du kjøpt et TV-abonnement, vet NRK om det. Mobiler og nettbrett er ikke med i denne ordningen, da de ikke er lisenspliktige. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Jeg har TV, men bruker ikke TV-signaler. Hva gjør jeg? - Dersom du plomberer antenneinngangen på din flatskjerm, så har du per definisjon ikke lenger en fjernsynsmottaker, forklarer Lysfjord til Dinside. TV-en vil etter plombering anses som en monitor på linje med PC-skjermer, og ikke være lisenspliktig. Men som sagt: Fjernsynsmottaker betyr ikke bare TV-er. Så har du en plombert TV, men fortsatt en annen boks med antenneinngang, er du like langt. Da må også denne plomberes. Det åpnes også for at man kan melde inn fjernsynsmottakere som ikke lenger er i bruk, for å slippe lisens. Men da menes altså hele enheten, for eksempel en TV.

nrk super den magiske kroppen n
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024