Sosialistisk Venstreparti Historie

LES OGSÅ: Sju til sykehus etter konsert LES OGSÅ: – Dere må hente barna deres LES OGSÅ: For kaldt for Bieber Familie fikk billettene Onsdag spiller Bieber sin andre av tre konserter på Norges-turnéen. Og på Fattighuset var begeistringen stor da det ble kjent at noen ville gi bort tre billetter til torsdagens konsert helt uten kostnad. – Vi har flere foreldre som har spurt spesielt etter billetter til Justin Biebers konserter på Fornebu, sier styremedlem ved Fattighuset, Per Høiås til NRK. LES OGSÅ: Fikk Bieber-billetter av ukjente mannen LES OGSÅ: Mistet plassen i køen Det var en alenemor som fikk de tre billettene. – Hun skal gå sammen med datteren sin og en venninne av datteren. De ble hysterisk glade da fikk vite at de hadde fått billettene. – Dette er en liten familie som aldri drar på ferie eller er med på kulturarrangementer. Derfor var det kjempe gøy å kunne gi de denne muligheten.

Sosialistisk venstreparti

  • Sosialistisk venstreparti histoire de france
  • Hva koster bryllup i Oslo? - Gjestestuene på Norsk Folkemuseum
  • Sosialistisk venstreparti historie
  • Flybilletter til stockholm cruise
  • Sosialistisk venstreparti histoire d'amour
  • Verdens søteste baby blues
  • Fylker i norge 2018

De tre har i lang tid tatt til motmæle mot det de opplever som feilaktige påstander om at eldre utgjør en mye større risiko i trafikken enn andre grupper. I brevet til statsråd Michaelsen peker de på at mer enn 99 prosent av dagens bilførere aldri vil bli rammet av trafikkulykker som volder død eller alvorlig personskade. Antallet ulykker er gjennom noen tiår redusert med 95 prosent, blant annet takket være bedre og tryggere veier og kjøretøy.

SV har tradisjonelt hatt svært varierende oppslutning, og har derfor hatt problemer med å komme i posisjon. I tiden 1991–95 samarbeidet partiet i byråd med Ap i Oslo. SV har hatt en funksjon som en motpol til Ap, med sin sterke motstand mot norsk medlemsskap i NATO og sin kritiske holdning generelt til USAs forsvarspolitikk. SVs beste valg var stortingsvalget i 2001 med 12, 5 prosent av stemmene og kommunevalget i 2003, da partiet fikk 13 prosent oppslutning. Partileder Kristin Halvorsen fikk mye av æren for denne framgangen. Fra opposisjon til posisjon De siste årene har SV beveget seg bort fra opposisjon til posisjon, noe som ikke har vært problemfritt internt i partiet. Forut for stortingsvalget i 2005 gikk partiet inn i regjeringsforhandlinger med Ap og Sp. Til tross for at SV gikk tilbake ved valget, ble partiet med i regjering, og partileder Krisitin Halvorsen fikk posten som finansminister.

O's historie

- Deler av Fagbevegelsen er på glid. Det trenger ikke å bety at SV fanger det opp, men det burde de, sier hun. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

sosialistisk venstreparti histoire d amour

En gjeldsordning etter gjeldsordningsloven stadfestes av tingretten og kreditorene er forpliktet til å forholde seg til denne. Foreldelse Det at et krav blir foreldet medfører at kreditor mister sin rett til å kreve fordringen dekket. Kreditor kan fortsatt be skyldner betale eller ta i mot betaling dersom skyldner ønsker det. Kreditor kan imidlertid ikke igangsette inkassotiltak eller noen form for rettslige skritt for å kreve inn gjelden når den er foreldet. Den normale foreldelsesfristen er 3 år fra det tidspunktet kreditor tidligst kunne kreve gjelden dekket. Ved signering av gjeldsbrev eller ved rettslige skritt endres foreldelsesfristen til 10 år. Erkjennelse av gjelden i form av del betaling eller ved at gjelden uttrykkelig erkjennes direkte til kreditor bryter foreldelsesfristen slik at den begynner å løpe fra start igjen. Det er sjeldent at fordringer over en viss størrelse blir foreldet. Småkrav på noen hundrelapper og kanskje noen få tusenlapper derimot er det ganske vanlig at kreditor og/ eller inkassoselskapet lar gå til foreldelse.

Forholdet til Arbeiderpartiet har ofte vært vanskelig, men fra 1991 til 1995 samarbeidet de to partiene i byrådet i Oslo, og i 2005 kom partiet i regjering sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, kjent som «den rød-grønne regjeringen». I lokalvalget 2007 ble SVs representasjon i kommunestyrene halvert i forhold til forrige periode. Tilbakegangen fortsatte i stortingsvalget 2009, da SV bare fikk 11 mandater på Stortinget. Partiet ble allikevel sittende i regjeringen, fordi det sikret flertall for den rød-grønne koalisjonen. Partiledere Berit Ås var Sosialistisk Venstrepartis første leder. Foto: Stortingsarkivet/Scanpix. Periode Navn 1975-1976 Berit Ås 1976-1983 Berge Furre 1983-1987 Theo Koritzinsky 1987-1997 Erik Solheim 1997-2012 Kristin Halvorsen 2012- Audun Lysbakken

Historie

historie online

SV var en videreføring av Sosialistisk Valgforbund, som også ble forkortet SV. Årsaken til at sosialistene gikk sammen i et valgforbund i 1973, var det vellykkede samarbeidet under kampen mot norsk EF-medlemskap. Valgresultatet for valgforbundet endte på 11, 2 prosents oppslutning, og en begynte derfor å leke med tanken om et nytt varig parti. Men allerede høsten 1975 trakk NKP seg ut av partiet. Men en rekke kommunister ble værende igjen i valgforbundet. Sosialistisk Folkeparti derimot gikk opp i SV, det opphørte å eksistere som eget parti, men satte et så tydelig preg på SV slik at det kunne virke som om SV bare var en forlengelse av SF. Ny Tid var SVs nye avis og SF-organet Orientering, hvor spiren til SF startet, ble lagt ned. Fram under Kvanmo Partiet ble et radikalt alternativ på venstrefløyen, og det gikk spesielt godt under den karismatiske lederen Hanna Kvanmo. I 1980-årene markerte SV seg i sikkerhetspolitikken, og på 90-tallet var partiet en ledende EU-motstander. Partiet sto også for en en radikal fordelingspolitikk.

Han er også skeptisk til SV-ledelsens strategi om å breie ut og befeste seg på nye politikkfelt. IRELEVANT: Tidligere SVer Olav Gunnar Ballo mener det SV holder på med minner mer om et seminar en relevant politikk. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet - Jeg frykter at den strategien er feil. SV hadde stått seg på å spisse budskapet. I stedet har Lysbakken forsøkt å breie ut på helse og eldre, sier han. - Kan takke seg selv Den tidligere SV-politikeren Olav Gunnar Ballo fra Alta meldte i fjor overgang til Arbeiderpartiet. Ballo mener SV bare har seg selv å takke for de elendige meningsmålingene. - Når de kommer med utspill som at man vil legge ned tvungen lønnsnemd, er det ikke overraskende at det får en oppslutning på tre prosent. Det er bare tre prosent i Norge som ønsker det, sier han til Dagbladet. At flere SV-politikere har meldt overgang til andre partier, noe han selv er et eksempel på, mener han viser at partiet er parkert på sidelinja. - Det SV holder på med, oppfattes mer som et slags seminar enn relevant politikk, sier Ballo.

SVs valgbod på Karl Johans gate i Oslo før stortingsvalget 2009. Foto: Olve Utne (2009) Sosialistisk Venstreparti er et politisk parti på venstresida som ble grunnlagt i 1975. Stifterne kom hovedsakelig fra Sosialistisk Folkeparti (SF), Norges Kommunistiske Parti (NKP) og Demokratiske Sosialister - AIK. Partiet var en videreføring av Sosialistisk Valgforbund fra stortingsvalget 1973, og hadde bakgrunn i nei-sidas seier i folkeavstemninga om norsk medlemskap i EEC i 1972. Valgforbundet hadde fått hele 16 mandater i 1973, og man så dermed grunnlag for å danne et varig parti. NKP trakk seg raskt ut av partiet, allerede høsten 1975, men en del NKP'ere ble værende igjen i det nye partiet. Sosialistisk Folkeparti ble formelt nedlagt 1976, og medlemsmassen som kom derfra kom til å bli pregende for det nye partiet. Ny Tid ble grunnlagt som partiavis, mens Orientering ble nedlagt. Ny Tid har siden 1998 vært ei uavhengig avis. Ved valget i 1975 falt SV tilbake til SFs nivå. SVs sikkerhetspolitiske standpunkt i 1980-åra, EU-motstand i 1990-åra og senere en sterk mijøprofil førte til gradvis vekst, selv om partiet hele tiden har gått i bølgedaler.

Sosialistisk Venstreparti når et historisk bunnivå på en ny meningsmåling. Et år før valget tar partileder Audun Lysbakken fortsatt katastrofetallene med knusende ro. HISTORISK LAVT: Tallene fra alle valg SV har deltatt i viser at tidligere partiledere Berit Ås (1975-1976), Berge Furre (1976-1983), Theo Koritzinsky (1983-1987), Erik Solheim (1987-1997) og Kristin Halvorsen (1997-2012) alle har fått bedre valgresultater enn Audun Lysakken ville fått, hvis det var valg i dag. (Stortingsvalg er markert i rødt og kommunevalg i blått). Grafikk: Tina Jerstad Vis mer Kjetil Magne Sørenes Sofie Prestegård Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon (Dagbladet): På målingen Ipsos MMI har gjort for Dagbladet i september, får SV magre 3 prosents oppslutning. Dersom det hadde vært valg i dag, hadde det vært en historisk bunnotering. - Ingen dramatikk SV -leder Audun Lysbakken sier til Dagbladet at han er klar over at partiet ligger for dårlig ann et år før valget, men er likevel optimistisk.

  1. Øgler i norge
  2. Hvor downloade
  3. Norske ordtak morsomme
  4. Norges beste hoteller
  5. Anniken og anders
  6. Hvor mye tjener en lærer
  7. Toyotan til mardi 9
  8. The walking dead sesong 9 norge
  9. Kroner til euro
  10. Antall drepte i trafikken i usa
  11. Blått lys briller
  12. Grønt slim fra halsen plus
Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024