Norge England 1981: Norge England 1988 عربية ١٩٨٨

Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: –Your boys took a hell of a beating! Your boys took a hell of a beating! Maggie Thatcher: Norge har slått England i fotball! Vi er best i verden! – Bjørge Lillelien, 9. september 1981 Bryan Robson ( t. v. ) første målscorer i kampen. Hallvar Thoresen ( t. h. ) siste målscorer og matchvinner i kampen. I 2002 kåret den britiske avisen The Observer dette utropet til den beste prestasjonen av en kommentator noensinne. [2] Phil Neal ( t. ) også omtalt som Phil «Gris» Neal av B. Lillelien. Tom «Tommy» Lund ( t. ), den egentlige målscorer av utligninga for Norge i kampen. Englands Bryan Robson scoret kampens første mål etter 14 minutter. I det 34 minutt utlignet Roger Albertsen, og ett minutt før pause gikk Norge opp i ledelsen etter at Hallvar Thoresen scoret. [3] Kampen hadde avspark kl 19 og ble sendt direkte på TV i sin helhet, bortsett fra det siste kvarteret av første omgang der Norge snudde kampen og pausen.

1. Norge england 1988 عربية ١٩٨٨
  2. Norge england 2-1 1981
  3. England-Norge i mai?

Norge england 1988 عربية ١٩٨٨

Da gikk nemlig Dagsrevyen og det ble stille fra Ullevaal, men begge gangene Norge scoret avbrøt programleder Einar Slyngstad og opplyste om målene, det andre med «Norges bredeste glis». [4] Hele andre omgang og Lilleliens utrop ble sendt direkte. Radiooverføringen gikk på NRK P2. [4] Et annet kanskje ikke fullt så kjent sitat fra samme kamp av samme kommentator er følgende utsagn: Se også [ rediger | rediger kilde] Wikiquote: Bjørge Lillelien – sitater Referanser [ rediger | rediger kilde] Eksterne lenker [ rediger | rediger kilde] Med lisens til å sende med klippet Radiokommentator Bjørge Lillelien Fra Norway 2-1 England (1981) WCQ på YouTube Fuglum, Arve (1964-) (2003). «1981: Vi er best i verden! ». Magiske Øyeblikk: Høydepunkter fra NRK Radiosporten gjennom 70 år. Oslo: Damm i samarbeid med NRK aktivum. s. 126–129. ISBN 9788204087003. 143314734. [Metadata på / Se også Bokens innholdsfortegnelse på. ] Olsen, Egil; Scheie, Arne; Jorsett, Per og Ulseth, Otto (1997). «Taktikk-tavla introduseres».

norge england 1988 عربية ١٩٨٨
Vår fascinasjon for det britiske generelt, og engelsk fotball spesielt, har historiske røtter langt tilbake i tid. Tippekampene på norske tv-skjermer fra slutten av 60-tallet forsterket dette ytterligere. Men en septemberkveld i 1981 skal våre nederlagsdømte menn utføre et lite mirakel mot de britiske storheter. Og vi får oppleve det som senere blir kåret til verdens beste sportskommentar noensinne. På kvelden da Norge var best i verden. Norsk bokmål

England-Norge i mai?

Landslaget: det norske fotballandslagets historie. Oslo: Stenersens forlag. s. 101–105. ISBN 8272012103. [Digital utgave / Tilgang for norske IP-adresser ved Nasjonalbiblioteket. ] (en) Kamp rapport fra RSSSF Norwegian football archive

norge mot england 1981

Selv om seieren over England i 1981 i manges øyne er viktig, er mediehendelsen her trolig av større betydning. Det er programmet og ikke landskampen som har festet seg i nordmenns hukommelse. Slik står programmet som et eksempel på hvordan NRK i radio- og fjernsynsmediene ikke bare har dokumentert norsk historie, men også skapt norsk historie.

Norge slo England 2–1 under en kvalifiseringskamp til verdensmesterskapet i fotball 1982. Kampen fant sted 9. september 1981 på Ullevaal Stadion i Oslo og ble kommentert over radio av Bjørge Lillelien. Utropet fra Lillelien da dommeren blåste av kampen har senere blitt verdenskjent og klippet av Lilleliens kommentering ble innlemmet i Norges dokumentarv i 2012, et register over de viktigste dokumentene i Norges historie. [1] Registeret er en nasjonal utgave av UNESCOs Verdensminne-program ( Memory of the World). Der blåser han! Der blåser han! Norge har slått England 2-1 i fotball! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England 2-1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland – Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball.