Monsen Og Hundene / Monsen, Hundene Og Flåtten - Debatt

– De bikkjene som har gått i løp for Lars, blir pensjonister hos oss. Vi tar godt vare på bikkjene, hos oss får de en meningsfylt og avslappende pensjonisttilværelse, forteller Elin Berntsen. Å gå inn med hud og hår som sjefshandler for en av landets mest kjente hundekjørere krever mye tid. Bigeskjeften tar veldig mye tid i perioder. – Jeg har heldigvis en veldig fleksibel arbeidsgiver, det er ikke alle som godtar at du tar ut sommerferien i mars tre år på rad. Jeg får ikke fullrost Retura Glåmå, sier Berntsen som også får tid til fiske, elgjakt og mange friluftsturer. Her er Lars Monsen og teamet etter Femundløpet 2018. Foran t. v. Elin Berntsen og Kine Leines Skår. Bak fra venstre: Ole-Johnny Myhrvold, Andre Bjørnstad, Lars Monsen. Foto: hrvold TV-serien på NRK tar for seg løpene som er unnagjort. Når vi skriver slutten av oktober, er teamet godt i gang med å forberede kommende sesong. – Vi fortsetter samarbeidet og er godt i gang med høsten. Vi forbereder oss til både Femundløpet (645 kilometer) og Finnmarksløpet (1200 kilometer).

Monsen og hundene. Sesongpremiere! – Programomtaler

Høsten 2011 startet Lars Monsen den lange reisen mot et svært ambisiøst mål: Han vil bli verdens beste hundekjører. For å greie det måtte han bygge opp et hundespann i verdensklasse, ha et velfungerende støtteapparat og ikke minst perfeksjonere sin egen rolle som hundekjører. Når alt dette klaffer, kan han hevde seg i verdenstoppen. Første året greide han å etablere seg blant de topp ti i Norge, men så ble han alvorlig syk. Likevel fortsatte han å satse og konkurrere. Han kjørte sitt første Iditarod i 2016 og deretter i 2017. Lars var med for å lære, men imponerte med å fullføre begge løpene. I Alaska er det prestisje å være en «finisher» av Iditarod. Men for Lars er målet høyere. I 2018 skal han konkurrere mot verdens beste hundekjørere i verdens lengste hundeløp for aller siste gang. Og denne gangen er han bedre forberedt enn noen gang. Lars Monsen og teamet etter Femundløpet 2018. Bak fra venstre: Ole-Johnny Myhrvold, Andre Bjørnstad, Lars Monsen. Foran: Elin Berntsen og Kine Leines Skår.

  1. O med olive oil
  2. Flam norge
  3. Hva står trump for
  4. Norges fattigste kommune • Kommunal Rapport
  5. Koster det noe å TA IMOT samtale FRA utlandet? - freak.no
  6. Starbucks i norge
  7. Indre Akershus Blad - Elin holder fortsatt styr på Lars Monsen
  8. Norsk post svindel post
  9. Monsen og hundene house

Instagram

For Elin sin del er hun en såkalt sjefshandler i teamet, en rolle hun har hatt helt siden 2012. – Som sjefshandler har jeg ansvaret for all organisering av reiser, hotell, biler, påmeldinger, akkrediteringer og mye mer i forbindelse med løpene. Paret jobber også tett med hundene til Monsen. For tiden har hun og mannen 11 hunder. – Hos oss er alt tilrettelagt for at hundeholdet skal være enkelt. Det at vi håndterer 10-20 bikkjer, det er ikke noe vanskeligere for oss enn en som bor blokk og skal lufte en labrador tre ganger om dagen. Valpene preges og sosialiseres hos Elin og Ole Johnny. De skal også kjøres inn, før Lars Monsen overtar dem. – Vi pleier å ha valpene til Lars til de passerer et år, så får han dem igjen når han er ferdig med løpssesongen. Deretter starter voksenlivet hos ham. Hvis de ikke har de rette kvalitetene til å bli løpshund til de lengste løpene, så kommer de tilbake til oss og så finner vi nye eiere. Eller så kan de bli brukt i noen kortere løp i stedet. Det blir ofte gjensyn med hundene som ble trent som valper hos Elin og Ole Johnny.

oktober 05 Postet av den oktober 5, 2018 i NYHETER Etter to års pause fra TV-skjermen er Monsen og hundene nå tilbake med siste sesong av serien. Monsen skal kjøre verdens lengste hundeløp for tredje gang opplyser NRK i en oversikt. Høsten 2011 startet Lars Monsen den lange reisen mot et svært ambisiøst mål: Han vil bli verdens beste hundekjører. For å greie det måtte han bygge opp et hundespann i verdensklasse, ha et velfungerende støtteapparat og ikke minst perfeksjonere sin egen rolle som hundekjører. Når alt dette klaffer, kan han hevde seg i verdenstoppen. Høyt mål Første året greide han å etablere seg blant de topp ti i Norge, men så ble han alvorlig syk. Likevel fortsatte han å satse og konkurrere. Han kjørte sitt første Iditarod i 2016 og deretter i 2017. Lars var med for å lære, men imponerte med å fullføre begge løpene. I Alaska er det prestisje å være en «finisher» av Iditarod. Men for Lars er målet høyere. I 2018 skal han konkurrere mot verdens beste hundekjørere i verdens lengste hundeløp for aller siste gang.

Meaning

1. episode Tillatt for alle 45 min Norsk dokumentar. Lars Monsen skal bli verdens beste hundekjører. Skal han bli best, krever det langsiktig jobbing. Han har gitt seg selv seks år på å bygge opp hundespann, støtteapparat og seg selv. Målet for første sesong er å etablere seg blant de ti beste i Norge. (1:2) Se også Mer informasjon Tilgjengelig fra: 30. desember 2012 kl. 19:45 Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig Tilgjengelig i: Verden Aldersgrense: A Produksjonsår: 2012 Lengde: 45 minutter

Og denne gangen er han bedre forberedt enn noen gang. Sendes NRK1 søndag 28. oktober kl 20. 15 – sesongpremiere! Lars Monsen og teamet etter Femundløpet 2018. Bak fra venstre: Ole-Johnny Myhrvold, Andre Bjørnstad, Lars Monsen. Foran: Elin Berntsen og Kine Leines Skår. Første episode I første episode er Lars inne i sin siste sesong med forberedelser. Han får to nye hundetrenere på laget som skal jobbe fulltid med hundene fram til løpssesongen starter. Nå har Lars for første gang nok hunder til å stille med to spann i et løp. NRK har fulgt Monsen, hundene og teamet tett helt siden 2011. De fire første sesongene kan ses i NRK TV Alle foto via NRK

Under løpene i Norge har jeg som handler en enda større rolle under selve løpet enn for eksempel i Alaska. Du er tettere på hele veien, følger fører og hundene under hele løpet og er med på hvert sjekkpunkt, sier Berntsen. Ifølge NRK er dette siste sesong av serien «Monsen og hundene». Men om det er siste gang vi ser Lars Monsen & co på TV-skjermen, er Elin Berntsen ikke sikker på. – Jeg har lært at vi aldri skal si aldri med Lars, han lukker aldri en dør helt igjen.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024