Kate Hansen Bundt

Hun må gi en del på miljøspørsmål, selv om de grønne også gjør et ganske dårlig valg. Og så har vi fridemokratene, som ønsker finansministeren, en politiker som rett og slett vil ha en grexit, altså at Hellas skal ut av EU, sier Hansen Bundt. Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter! Sosial rettferdighet At AfD – et fire år gammelt parti som befinner seg på ytre høyre fløy, gjør det såpass sterkt, mener Hansen Bundt ikke bare kommer av at spørsmål om flyktningpolitikk og integrasjon har vært viktig for tyske velgere. – Slike partier vil alltid trekke til seg ekstreme velgere, og det har helt klart vært viktig. Men AfD har også klart å fange opp spørsmål om sosial rettferdighet, som sosialdemokratene ikke har klart å gjøre til sin sak. Dette er jo hjertespørsmålet til ethvert sosialdemokratisk parti, å se økonomiske ulikheter i samfunnet. Det har ikke SPD klart, men AfD har klart det. (NTB)

Store

– Man skal ikke si at ugjerningen ikke er politisk motivert; innvandringsmotstand, rasisme, følelsen av at nykommeren er mindre verdt enn meg. Men samtidig er det veldig tydelig at han var forvirret og hadde vrangforestillinger, sier hun. Tendensen er heller ikke unik for Tyskland, påpeker Bundt, som mener hendelsen også må settes inn i en internasjonal kontekst. Hun viser til at høyrepopulisme, høyreekstremisme og innvandringsfiendtlige krefter har fått sterk oppslutning i mange europeiske land og i USA. – Men det slår ekstra hardt i Tyskland med sin historie, og ikke minst fordi man den siste tiden har hatt store problemer med å danne regjering i den østtyske delstaten Thüringen. – Det skyldes nettopp at høyrepopulistiske har fått så stor oppslutning i frie valg. Angela Merkels kristendemokratiske parti CDU nekter å samarbeide med fløypartiene til høyre og venstre, og får slik problemer med å forme demokratiske koalisjoner, forklarer Bundt. Publisert: 22. 02. 20 kl. 02:29 Oppdatert: 22.

kate hansen bundt mann

Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten | steigan.no

kate hansen bundt pan

Bundt har skrevet en rekke artikler om utviklingen i Tyskland, NATO og EU. Hun holder foredrag og kommenterer fortløpende utviklingen i media. Bundt har vært opptatt av statenes betydning for EUs og det internasjonale systemets utvikling. Siste tilgjengelige publikasjon omhandler eurokrisen og Tysklands rolle og har tittelen «Eurokalypse» ( Samtiden nr. 1/2012). Tlf: 22 40 36 01 / Mob: 934 38 256 Pressebilder: ( Farger / Svart-hvitt)

Ektefelle

  1. Når må man skifte til sommerdekk 2017 lyrics
  2. Hansen
  3. Kate hansen bundt pans
  4. Spanske ambassade i osso bucco

Av Jon Even Andersen Selv om Angela Merkel ligger an til å kunne fortsette i regjering, så trenger hun nye partnere når sosialdemokratiske SPD ikke lenger vil være med etter en massiv velgerflukt og et resultat på 20 prosent. – Den sittende koalisjonen, både sosialdemokratiske SPD og kristenkonservative CDU/CSU, er blitt straffet. Det er nærliggende å tro at det har med innvandring og immigrasjon å gjøre, gitt at Alternativ for Tyskland (AfD) ender på 13 prosent oppslutning. Også FDP ligger an til å gjøre det bra, og de står også for en mer restriktiv innvandringspolitikk, sier Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomiteen til NTB. Ikke enkelt å danne regjering Hun forstår godt at sosialdemokratene går ut av regjering og den sittende storkoalisjonen: – Det har vært drepen for SPD å være juniorpartner med Angela Merkel i to omganger. De er jo på bunnivå for et stort sosialdemokratisk parti, sier Hansen Bundt. Det blir heller ikke enkelt for Merkel å danne ny regjering, mener Tyskland-eksperten: – Får ikke Merkel med seg de grønne, kan det spøke for hennes tid.

Pictures

Kate Hansen Bundt 29 min NATO runder 70 år i morgen. Er det en allianse som fortsatt garanterer vår frihet? Kate Hansen Bundt i Atlanterhavskomiteen snakker varmt for NATO, for vi lever i en farlig verden. Se også Mer informasjon Tilgjengelig fra: 3. april 2019 kl. 19:45 Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig Tilgjengelig i: Verden Produksjonsår: 2019 Lengde: 29 minutter

Kate Hansen Bundt er utdannet statsviter med fordypning i Tysklands politiske utvikling og rolle i Europa. I DDR-regimets siste år var hun stipendiat ved Humboldt Universitet i Øst-Berlin og hun kjenner Tyskland og landets historie godt etter mange opphold i landet. Hun har skrevet flere antologier og en rekke artikler om utviklingen i Tyskland, EU og europeisk sikkerhet, som hun fortløpende kommenterer i media. Til daglig leder Bundt arbeidet i Den Norske Atlanterhavskomité, hvor hun er Generalsekretær. Hun har lang fartstid i det utenrikspolitiske fagmiljøet; hun har sittet i flere regjeringsutvalg og har en rekke styreverv, blant annet som styreleder ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, styremedlem i NOREF- norsk senter for internasjonal konfliktløsning, Vise-president i Atlantic Treaty Association og hun er medlem av fagrådet ved CSIS Stuart Center og Fridtjof Nansen Institutt.

Kate Hansen Bundt (f. 1962) Generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomité fra 1. april 2010 Bundt er statsviter fra UiO (1992). Hennes faginteresser omfatter Tysklands politiske utvikling og rolle i Europa, den europeiske integrasjonsprosessen (EU) og de transatlantiske relasjoner (NATO). Bundt var stipendiat ved Humboldt Universitetet i Øst-Berlin under DDR-regimets siste år. Senere var hun tilknyttet Norsk Utenrikspolitisk Institutt fra 1990-93, arbeidet deretter i tolv år som forskningsleder ved forskningsstiftelsen Europa-programmet, før hun etter en periode som uavhengig foreleser, skribent og utenrikskommentator, ble Generalsekretær ved Den Norske Atlanterhavskomité. Bundt gjennomførte i 2009 Sjefskurs 3 ved Forsvarets Høgskole. Fra 2007-2009 var hun medlem av Regjeringens "Utvalg for sikkerhetspolitikk, nedrustning og internasjonale utfordringer mot norsk sikkerhet". Fra 2010-2012 var hun medlem av Regjeringens «Europautredning. Utvalget for utredning av Norges avtaler med EU».

Julian Lindley-French from Institute of Statecraft was a key speaker at the conference of The Norwegian Atlantic Committee. Uheldigvis for Den Norske Atlanterhavskomité og generalsekretær Kate Hansen Bundt fortsetter lekkasjene fra Anonymous som viser at hun var svært sparsom med sannheten da hun svarte på spørsmål fra ABC Nyheter om Institute for Statecraft og deres nettverk i Europa. Hansen Bundt sier følgende til nettavisa: «Min befatning med Institute for Statecraft er at jeg gjennom tidligere informasjonsdirektør i NATO, Chris Prebensen, har blitt presentert for direktør Chris Donnelly. » Den gangen det ikke fantes alternative medier og et internett der man kan dele informasjon over hele verden, kunne saka stoppet der. Men, som vi viste i forrige artikkel er Hansen Bundts kontakt med og kjennskap til Institute for Statecraft vesentlig mer omfattende enn som så. Vi viste at en av lederne for Institute of Statecraft, Julian Lindley-French, deltok på et seminar i regi av nettopp Den norske atlanterhavskomité og Kate Hansen Bundt.

Les: Desinformasjon fra Atlanterhavskomiteen Ny lekkasje Gruppa som kaller seg Anonymous har sluppet ut en ny bunke med dokumenter om Institute for Statecraft og Integrity Initiative. I den bunken er det et referat fra et møte i Oslo som handlet om nettopp Integrity Initiative. Det har tittelen: CND Integrity Initiative visit to Oslo, 29-31 Aug 2016 På møtet deltok fra norsk side blant annet: Kristin Ven Bruusgård, Kate Hansen Bundt, Henning-Andre Søgaard, Chris Prebensen og Tor Bukkvoll. Alle disse har vi omtalt i denne artikkelen: Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter. Det er de samme som har benektet at de kjenner noe særlig til Institute for Statecraft og knapt har møtt sjefen for instituttet, Chris Donnelly. Det framgår av referatet at ikke bare møttes de, men Kristin Ven Bruusgård og Donnelly innledet sammen om From Cold War to Hot Peace, Russia's tools of influence and information warfare. Donnelly orienterte også om Integrity Initiative i en uformell workshop ledet av Henning-Andre Søgaard.

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024