Bjørkepinner Til Pinnekjøtt, Bjørkepinner Med Bark Til Pinnekjøtt

I industrien saltes pinnekjøttet aldri med lake. Man bruker en blanding av grovt og fint salt, og gnir sidene inn med salt for hånd. Dette for at de ytre muskelcellene skal brytes og saltet skal trenge hurtig inn. Så legges sidene lagvis i om lag åtte dager. Deretter spyles sidene godt og henges til tørking. Tilbehør Pinnekjøtt er tradisjonelt brukt som julemat, også utenfor vestlandet. Tilbehøret til pinnekjøtt kan være kålrotstappe, poteter og sjy fra dampeprosessen. Noen bruker også tyttebær, sennep og flatbrød som tilbehør. Surkål og rødkål er vanlig som tilbehør på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane. Enkelte tilbereder pinnekjøttet med potetstappe og kålrot istedet for kålrotstappe og poteter. Kålroten blir da dampet under kjøttet, slik at kraften renner igjennom kålroten.

  1. Karaoke
  2. Hvorfor
  3. Ferske
  4. Lyrics

Karaoke

Pinnekjøtt med kålrabistappe og Beate-poteter. Det er vanlig å bruke sjy fra dampingen som saus. Pinnekjøtt er en matrett med tradisjoner langt ut over Norge. Det dreier seg om saltede og tørkede ribbenssider fra sau som dampkokes over en rist av bjørkepinner eller metall. Enkelte steder er tradisjonen at ribbesidene også røykes før de saltes og tørkes. Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner [1] [2]. Pinnekjøtt kalles også julesteik, ribbesteik, pinnesteik, smaleribbe, fåreribbe, damparibbe eller saueribbe. I Norge spiser 31% av befolkningen pinnekjøtt på julaften, altså rundt 1, 5 millioner nordmenn, noe som gjør at den kommer på 2. plass etter ribbe av svin. Stadig flere spiser det på julaften, og mange har det på menyen i løpet av jule- og nyttårshelgen. [3] Opphav til retten Retten har sine røtter i det gamle norske bondesamfunnet der saltet og tørket kjøtt var en viktig del av kostholdet. Pinnekjøttet har sitt opphav i områder med stort sauehold, særlig på Vestlandet, men også i Nord-Norge og enkelte østlandsbygder.

Hvorfor

Vi er stolte over å få være en stor leverandør av bjørkepinner til pinnekjøtt til dagligvarekjedene i Norge. Navnet pinnekjøtt kommer av den tradisjonelle måten å koke det på; dampkoking på en rist av bjørkepinner, fordi dette fremhever den gode smaken. Legg pinnene som en rist i bunnen av kjelen, og fyll på med vann til det står i høyde med pinnene. Legg kjøttet oppå og dampkok!

Ferske

  • Agderferie - utleie av hytter hus og leiligheter
  • Inntak av nærings- og fremmedstoffer - Google Bøker
  • Hvordan legge bjørkepinner til pinnekjøtt
  • Hvordan bli kvitt mygg se
  • På bio
  • Lillestrøm sf kino
  • Gave til pensjonist

Lyrics

bjørkepinner med bark til pinnekjøtt bjørkepinner til pinnekjøtt alternativ til bjørkepinner pinnekjøtt
  1. Nrk super musikkvideo demokrati
  2. Hva betyr snap emoji
  3. Trekning fa cup 2020 5 runde
  4. Stopper hjertet når man nyser
  5. Oppleve på engelsk
  6. Hva skjer i london
  7. Nei til nynorsk nynorsk
  8. Hotell sandnes sentrum
  9. Behandling av spilleavhengighet
Thursday, 12 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024