Ledige Studieplasser Lokalt Opptak

Det er en nedgang på 3 916 søkere ( -3, 1%) fra 2018. Av de kvalifiserte søkerne har 82, 1% fått tilbud om studieplass. Til sa... mmenligning var prosentandelen i 2018 på 78, 7%. Her kan du følge presentasjonen av hovedopptaket 2019 fra pressekonferansen direkte: /pressekonferanse-om…/id2663272/ See More Svaret er klart! oppdaterte vi søknaden, og du kan nå logge deg inn og se svaret i søknaden din. Har du fått tilbud om studieplass eller plass på venteliste må du huske å svare innen... See More Nå er siste frist for å dokumentere og prioritere søknaden din! Har du husket å laste opp dokumentasjon og prioritere studieønskene etter riktig rekkefølge? Du har fortsatt tid frem til midnatt, men fordi vi forventer stor trafikk kan det lønne seg å gjøre det klart nå. Foto: Skal du bytte rekkefølge på studieønskene dine? Hvilken rekkefølge du har på studieønskene dine er viktig fordi ved tilbud faller lavere prioriterte studieønsker bort. Det vil si at hvis du får tilbud fra førstevalget ditt, vil alle andre studieønsker falle bort.

Ledige studieplasser legges ut – Siste nytt – NRK

Når universitetets kunnskapsgrunnlag er så godt, er det overraskende at Kunnskapsdepartementet drar i bremsen for kvotering, sier leder Susann A. Biseth-Michelsen i Studentparlamentet. Ledige plasser Det finnes fortsatt ledige studieplasser. Fra fredag morgen kan man søke på disse. Torsdag var det 332 ledige plasser over hele landet. Til disse plassene er det prinsippet førstemann til mølla som gjelder. - Det er vanskelig å si om det vil komme mange flere plasser. Det får vi først vite når søkerne er fordelt, om noen er overbooket og om det er noen studier som mangler søkere, forteller informasjonsrådgiver Kristian Folkman ved Samordna opptak til NRK. (NTB) Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

STUDIEPLASSER: Torsdag offentliggjorde Samordna opptak hvor mange som har kommet inn på studier i år. Foto: Roald, Berit / Scanpix Flere får tilbud om studieplass, men søkertallene til høyere utdanning går også opp. Det gir tøffere kamp om plassene. Artikkelen er over ett år gammel Årets tall fra Samordna opptak (SO) viser at 140 000 personer søkte høyere utdanning i år. Av dem er nær 125 000 kvalifiserte for opptak til minst ett studium. Samordna opptak har i 2018 gitt 98 277 tilbud om studieplass. Dette er 4 176 flere enn i fjor, og en økning på 4, 4 prosent. Økningen i antall søkere var per april på 4, 7 prosent. Samtidig er kampen om plassene tøffere: Rundt 3 300 flere kvalifiserte søkere i år enn i fjor har ikke fått tilbud om plass, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Rundt 27 000 kvalifiserte søkere har ikke fått plass i første opptaksrunde. Stor konkurranse om IT-plassene IKT-utdanninger har hatt en økning på hele 17 prosent. 9 606 får tilbud om plass i år mot 8 882 i fjor.

Slik søker du medisinstudier 1+5 Oslo-Ungarn | Bjørknes Høyskole

Jeg tror flere ser at læreryrket er viktig og at det både er et spennende og krevende yrke, sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet. Han håper trenden med dårlige søkertall er snudd og peker på at skolen trenger mange lærere framover. - Når nesten 1. 000 flere enn i fjor får tilbud om studieplass er det oppløftende for framtidig rekruttering, sier Handal. Han tror satsingen på etter- og videreutdanning og innføring av en femårig grunnskolelærerutdanning på masternivå har hatt betydning. Tradisjonelle valg Tallene fra Samordna opptak viser også at mange tar tradisjonelle valg. Kvinner dominerer fortsatt helsefagene. Ved NTNU i Trondheim er det ingen sykepleiestudier som har mindre kvinneandel enn 80 prosent, mens ved Universitetet i Oslo har studiene i medisin, odontologi og psykologi hatt en liten oppgang av mannlige studenter, men fortsatt en meget skjev kjønnsbalanse. - UiO har forsøkt ulike virkemidler for å bedre kjønnsbalansen og har erfart at det er behov for mer kraftfulle tiltak for reell endring.

ledige studieplasser lokalt opptak

Slik søker du høyere utdanning | utdanning.no

Etter 15. april kan du søke opptak på ledige studieplasser i Samordna opptak fra og med kl. 00. Noen få utdanninger kan søkes på lokale opptak, disse kan ha ulike søknadsfrister. Se studietlbudene og søk opptak her ›› Opptakskrav tekniske fag Det generelle grunnlaget for opptak til toårig teknisk fagskole er: a) Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev. b) Minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i videregående kurs 1 og 2 i yrkesfaglige studieretninger. c) Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve innen 1. oktober samme år. Legg ved lærerkontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten. Her k an du lese mer om poengberegning og rangering. Opptakskrav helse- og oppvekstfag Grunnlag for opptak til ettårig fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag: a) Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/vitnemål fra relevant yrkesutdanning fra videregående skole.

Gode søkertall for Nord universitet - Vesterålen Online

Ledige studieplasser etter hovedopptaket til studier utlyst lokalt ved Høgskolen i Østfold publiseres på denne nettsiden. Listen over ledige studieplasser oppdateres fortløpende. For å søke på ledige studieplasser opptaket må du registrere en søknad i Søknadsweb. Generell informasjon Opptakskravet til studier i finner du under hvert enkelt studium i studiekatalogen. Det er viktig at du leser og setter deg inn i opptakskravet til studiet du søker opptak til. Du vil ikke være med og konkurrere om ledige studieplasser i restetorget før du har dokumentert at du fyller hele opptakskravet. NB! Mangelfull dokumentasjon vil ikke bli etterlyst. Du er selv ansvarlig for å laste opp all nødvendig dokumentasjon som skal ligge til grunn for søknaden. Opptaket er avsluttet når studiet er fylt opp, det ikke lenger er faglig forsvarlig å ta opp nye studenter, eller når opptaksperioden er over. Vi har ledige studieplasser på følgende studier: Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Tress Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Tress Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien Les mer om alle de ulike studieprogrammene ved Høgskolen i Østfold.

Opptakstallene ligger litt under fjoråret. Universitetet har lyst ut over 700 studieplasser innen for ulike lærerutdanninger og 431 studieplasser for sykepleier. 34, 6 prosent av søkerne kommer fra Nordland, 32, 9 prosent fra Trøndelag og 32, 5 prosent fra andre fylker. Les også: Hilde (35) kom inn på det tøffeste studiet: – Mange har lyst på fart og spenning

Ledige studieplasser - Høgskolen i Østfold

  1. 98.000 søkere har fått tilbud om studieplass - Dagbladet
  2. Hva er bsu
  3. Slik søker du | Fagskolen i Østfold
  4. Hvordan oppstår vulkaner

Nysgjerrig på hvor mange som har søkt de studiene du har søkt? Søkertallene fra Samordna opptak etter fristen 15. april er nå offentliggjort. Her finner du blant annet statistikk på antall studieplasser, hvor mange som har søkt, hva de har søkt og hvor de har søkt. /s…/sokertall-2020/ Har du husket å sjekke hvilken søknadsfrist som gjelder for deg? Søknadsfristen 1. mars gjelder for: - søkere til Politihøgskolen - søkere til luftfartsfag ved UiT Norges Arktiske Universitet - søkere som søker med realkompetanse - søkere som søker om tidlig opptak... - søkere som søker om særskilt vurdering Tidligere har fristen vært utvidet til kl. 14. 00 (norsk tid) dagen etter for å dekke alle verdens tidssoner. Dette blir endret fra og med opptaket 2020. Alle frister vil da gå ut ved midnatt den aktuelle fristen. Les mer på See More I dag åpner Samordna opptak for søking til landets fagskoler, høyskoler og universiteter. Merk at ønsker du å søke opptak til både fagskoleutdanning og høyere utdanning, må du registrere to ulike søknader.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024