Smørflyndre Filet Oppskrift / SmøRstekt Flyndre | Oppskrift | Meny.No

Hils på min nye venn, Smørflyndra! Eller sjøtunge, om du vil… En mild, myk, mør og kjempedelikat flatfisk som trives på sandbunnen. Bare det at den har «smør» i navnet sitt, gjør at jeg vil kaste meg over den. Det gir syndesmaksfulle assosiasjoner med en gang. Det var hos Vulkanfisk jeg la mitt første flørtende blikk på denne godsaken. Og derfor fikk jeg med meg et par eksemplarer hjem til prosjektet «Maj-Britt lager og spiser fisk hun ikke vanligvis lager og spiser og inspirerer andre til å lage og spise mer fisk generelt». Jeg panerte dem ganske enkelt, slik man gjør i mitt fødeland Danmark, og serverte med en improvisert remulade med smaker fra Middelhavet: Oliven, kapers, ansjos, persille og rødløk. Også noe så enkelt ved siden av som kokte potitter med litt brunet smør og finhakket persille. Deilig! Og kjapt (selv om det sjelden er et mål i seg selv for meg…) Faren min elsket sånne fiskefileter, og når han ikke gadd å lage noe annet i hele verden fordi han … sliten, så laget han seg smørbrød med fiskefilet og remulade.

Chicken

smørflyndre filet oppskrift menu
Kundeavis Finn butikk Kundeservice Ukesmeny fra MENY 100% fornøyd-garanti Bli Trumf-medlem Nettbutikk og hjemlevering Last ned MENY-appen! Kuponger, nettbutikk og tilbud rett i lomma iOS Android Kuponger Logg inn Nettbutikk Tilbud Oppskrifter Tema Hjem Fisk Smørstekt flyndre Servert med kapers og soltørket tomat. Oppskrift av Christer Berens. Tidsforbruk 20 - 40 min Antall

Smørflyndre er en delikat, liten flyndre som du får kjøpt som ferdige fileter i butikken. Den smaker ekstra godt hvis du damper den med hvitvin på en seng av friske fargerike grønnsaker. Legg bakepapir i bunnen av en ildfast form. Skjær gulrot og purre i tynne skiver, paprika i staver og del sukkerertene i to. Fordel grønnsakene over bakepapiret i formen. Finhakk urter som persille, dill, gressløk etter smak. Rull sammen smørflyndrefiletene og vend dem i urtene. Legg de sammenrullede filetene oppå grønnsakene. Krydre med salt og pepper og tilsett hvitvin og saften fra en halv sitron. Pakk bakepapiret så godt det lar seg gjøre over fisken, og dekk det hele med aluminiumsfolie. Bakes i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter til fisken er ferdig. Serveres med kokt ris, poteter eller godt brød. Oppskrifter med fisk og skalldyr

4 porsjoner Fisken 600 gr/6-8 fileter smørflyndre (150 gr per person) 2 ss meierismør til steking Tilbehør 6 gulrøtter 8 poteter /medium størrelse Fersk karse og dill til servering Hvitvinssaus 2 sjalottløk 1 dl tørt vin 2 dl fløte 1 ss smør 1 ts maizenna 1 dl fiskekraft (kan sløyfes) 1 ts sitronsaft En klype salt Del sjalottløken i grove biter og stek lett i smør i en liten kasserolle. Tilsett kraft (du kan sløyfe og bruke vann men det blir ikke samme smak), hvitvin og fløte. Kok på middels høy varme til du har omtrent 4 dl igjen. Sil av løken, slik at du får en fin og jevn saus, og visp inn maizenna fort. Smak til med salt og sitronsaft. Skrell gulrøtter og poteter, kok i rikelig med vann til de blir møre. Kvern over salt og pepper på fisken og la dem gjerne ligge i 20 minutter å hvile. Stek smørflyndrene i omganger i stekepannen med litt meierismør. Dette går fort, det tar bare noen få minutter per filet. Server fisken, nykokte gulrøtter og poteter sammen med hvitvinssausen. Legg gjerne på litt fersk karse, dill eller persille.

Oppskrift marius

June 29 by Eliza Å fjerne mugg på klær, og lukten som er forbundet med det, kan være en vanskelig oppgave. Jo lenger at mugg er lov til å bo på klærne, desto vanskeligere er det å gå av. Mange vaskemidler og flekkfjernere kan bli funnet på markedet som vil fjerne det, men det finnes ulike hjem løsninger som vil fungere like bra. Natron, eddik, blekemiddel, og direkte sollys vil fjerne mugg flekker og lukter fra de fleste klær uten å ha bekostning av spesialiserte rengjøringsmidler. Direkte sollys er en av de beste løsningene når du prøver å fjerne mugg på klær. Mugg er en levende spore, i likhet med mold, som vokser i typisk varme, fuktige miljøer. Sollyset vil effektivt drepe mugg og lukter fordi den direkte varme vil endre fukten av klærne. En endring i luftfuktighet vil effektivt drepe hver stamme av mugg, og mesteparten av tiden vil eliminere lukt som er forårsaket. Denne metoden for fjerning av mugg fungerer godt før vasking, og etter vasking hvis klærne får tørke mens den henger.

Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skjær hvitløken i tynne skiver. Legg fennikelen i langpannen, topp med smør og hvitløk og hell vinen over. Ha på salt og pepper. Ta et stykke bakepapir og væt det under springen. Krøll det sammen med hendene så det blir mykt, rett det ut igjen og legg det over fennikelen i langpannen. Dytt kantene ned i langpannen så fennikelen får dampe. Bak fennikelen i 20 minutter og ta pannen ut av ovnen. Fjern papiret og legg fiskefiletene oppå fennikelen. Legg en sitronskive på hver fiskefilet, topp med salt, pepper, skivede mandler og kapers. Sett inn i ovnen igjen og stek i ca 10 minutter, til fisken ikke lenger er gjennomskinnelig. Nøyaktig steketid avhenger av filetenes tykkelse. Skru gjerne på grillen i et par minutter hvis du synes retten er litt blek. Ta ut av ovnen og dryss over de grønne bladene fra fennikelen og hakket persille. Server med godt brød, grønn salat, ris eller potetmos etter ønske. Latmannsmiddag Like raskt som popcorn God mat går aldri av moten (Vilkår) Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører.

  • Høyre
  • Jordskjelv til forvirring – Jostemikk
  • Karpe diem glasskår lyrics
  • Oppskrift på ovnsbakt flyndre med fennikel | DN
  • Hvitvinsdampet smørflyndreruller med urter | Jacobs
  • Quesadilla oppskrift
  • Remoulade oppskrift
smørflyndre filet oppskrift dinner
  1. Skal vi danse dommer død 2016
  2. Hva kan man gjøre i berlin
  3. Råd mot migrene
  4. Edel therese høiseth
  5. Bergen hurtigruten
  6. Ringe til sverige fra norge
  7. Smørkniv i tre
  8. Hurtigbåt vanvikan trondheim rutetabell 2018
  9. Ferie ved sykemelding
  10. Hvor mye veier en potet
Thursday, 5 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024