Øvelser For Spenst

MOTGANG. KORT OPPSUMMERING: Om du er relativt ny til styrketrening og ikke veldig sterk, så vil fokus på maksimal styrke i knebøy gi gode resultater både for styrke og eksplosivitet, inkludert spenst og hurtighet/sprint. Om du derimot allerede er ganske sterk, så vil fokus på eksplosiv styrketrening gi enda bedre effekt på spenst og hurtighet, og da kan knebøyhopp i kombinasjon med fokus på maksimalt tempo, og helst også tilbakemelding underveis i øktene – gi ekstremt god effekt. Dette kan for enda bedre effekt gjerne brukes sammen med andre eksplosive øvelser, som olympiske løft og spensttrening, men fungerer også godt alene. Les også: Slik blir du raskere Referanser: 1) Styrketrening – i teori og praksis (Raastad, T. ). 2) Cormie P, McGuigan MR, Newton RU. Adaptations in athletic performance after ballistic power versus strength training. Med Sci Sports Exerc. 2010 Aug;42(8):1582-98. doi: 10. 1249/MSS. 0b013e3181d2013a. 3) Vanderka Marián1 et al. Improved Maximum Strength, Vertical Jump and Sprint Performance after 8 Weeks of Jump Squat Training with Individualized Loads.

Yoga øvelser

Kan du bli rask og eksplosiv uten bruk av olympiske løft og andre krevende øvelser? Svaret er ja, og vi gir deg alternativene. Les også: Hurtighetstrening uten mening Olympiske løft og andre krevende øvelser er mye brukt både blant toppidrettsutøvere og andre som ønsker å utvikle sin eksplosive styrke, spenst og hurtighet/sprint. Det er godt dokumentert at olympiske løft fungerer veldig godt for dette, så det kan absolutt være på sin plass med både olympiske løft og andre krevende øvelser, som f. eks fallhopp, for å utvikle disse ferdighetene. Men finnes det alternativer? Ja! Selv om krevende øvelser kan ha sin plass, så er det viktig å påpeke at det også finnes langt enklere alternativer som også kan ha en veldig god effekt på eksplosiv styrke, spenst og hurtighet, og her skal vi presentere to metoder som er godt dokumentert å fungere for dette. 1) Tunge knebøy: Å trene tunge knebøy kan høres motstridende ut om målet er å bli med eksplosiv, for blir man ikke treg av tung styrke? Nei, det er faktisk en myte.

Slyngetrening øvelser

a. 2 x: Gående utfall fra kortlinje til 16m – frem og tilbake. b. 2 x: Hoppende utfall fra kortlinje til 16m – frem og tilbake. c. 2 x: mellomhopp med 100% kraft i hvert hopp fra kortlinje til 16m. 2. Spenst/styrke i knestrekker/hofteleddsbøyer/ankelstrekker. a. 2 x: Kjegler med 1m mellom hver. Hoppe 2 frem – 1 tilbake. Fra kortlinje til 11m(straffemerke). Gå tilbake. b. Hoppe 3 frem – 1 tilbake. Gå tilbake. 4. Frekvens/akselerasjonshurtig a. 3 x: Trippe i maks tempo i 5m – for så å løse ut i 10m full akselerasjon. 3 x: 4 kjegler med 10m mellom hver. Full akselerasjon mellom hver – stopp ved hver kjegle. Gå tilbake. c. 3 x: Dyp spensthopp – full fart ved landing til 16m. 5. Drikkepause 6. Maksfart/Utholdende: a. 3 x: stigninsløp fra kortlinje til midtstreken. Nå 100% av maksfart midt på banehalvdelen. Rolig jogg tilbake mellom hver. b. 3 x: Tripp maksfart på samme sted – ned i 90 grader – tell til 10 – eksploder ut i et spensthopp. Avslutning: 1. Styrke i overkropp: a. Kjør push/sit/rygghev etter eget ønske.

tilnærmet 50−90 prosent Repetisjoner: 10−60 hopp i hver serie Serier: 5−8 Bevegelsesmåte: Hopp raskest mulig − frekvenshopp Pauser: 30 sekund−1 minutt Variasjon (se under) Variasjon Petter Northug trener spenst på hotellet i Seiser Alm før VM på ski i Oslo. Variasjon er viktig for å bli god, man trenger det for å tåle hard trening, for å holde på motivasjonen og for å unngå ensidighet. Fordypningsteksten inneholder mange eksempler på variasjon, her er noen av dem: Varier underlaget, for eksempel grus, gress, matte, strand. Bruk ulike typer utstyr, for eksempel benker, kasser, trapper, hekker. Bruk ulike høyder på utstyret. Gjør øvelsene lettere/tyngre, for eksempel ved hjelp av strikk, vekter, nedoverbakke, motbakke, ulik tilløpshastighet. Øvelser Her bør du vurdere utvalget av øvelser med tanke på hvilken aktivitet og idrett du trener til. Skal du gjøre øvelser med jamfothopp, ettbeinshopp, slalåmhopp, hekkehopp, ulike høyder eller andre varianter? Bruk fantasien og sett sammen et opplegg som passer deg og ditt nivå.

Øvelser for å forbedre spenst

  • Prolaps øvelser
  • Øvelser for vertikal spenst
  • Øvelser
  • 17 mai sandnes
  • GitHub - jodleif/Sjakk: [6109]Prosjekt 2 - Sjakk
  • Reise til malta
  • Vinterferie 2019 oppland
  • Øvelser for å øke spenst
  • Hva betyr snap ikonene login
  • Slyngetrening øvelser
Fartslek Når du har gjort stigningsløp til en del av ditt treningsregime, er du klar for trening som vil forbedre hurtigheten din ytterligere. Fartslek er en skånsom måte å komme i gang med trening med høyere intensitet. Intervallene i fartslek kan bli løpt med moderat intensitet, og kan gjennomføres langs vei eller på tredemølle, om ønskelig. Fartslek består av fartsøkninger med rolig jogg i mellom hvert intervall. Trener du strukturert fartslek, bestemmer du selv hvor lange og hvor mange fartsøkninger du ønsker å gjennomføre, og det samme gjelder for hvor lange joggepausene mellom hvert intervall skal være. I strukturert fartslek legger du inn fartsøkninger med en bestemt lengde, i tid eller km, med faste «pauser» mellom hvert intervall. Bruk de korte fartsøkningene for å trene opp tempo og sprintegenskaper, og bruk de lengre intervallene for å trene deg opp i å holde et jevnt høyere tempo. En miks av korte og lengre fartsøkninger vil bidra til å øke din aerobe kapasitet, og øke din evne til å opprettholde et høyere tempo når du løper.

Pilates øvelser

Hvordan utføre kenbøyhopp: Her tar du enkelt og greit en vektstang på nakken – akkurat som i vanlig knebøy, bøyer deg ned raskt, men kontrollert – akkurat som i vanlig knebøy, også skyver du opp så eksplosivt du overhodet klarer, og i stedet for å bremse på toppen så fortsetter du å akselerere – og hopper så høyt du kan opp i luften. Returner så til startposisjonen, og kjør neste rep på samme måte. Pass på å holde stangen godt på plass med hendene, så den ikke flyr av gårde når du hopper. For optimal effekt er det essensielt at du gir absolutt alt du har på hver eneste repetisjon. Om du klarer å utføre en god knebøy, bør du også klare å utføre et godt knebøyhopp, og om du ikke klarer en god knebøy vil du uansett sannsynligvis ha bedre effekt av å trene mer knebøy og lignende styrkeøvelser, enn av å trene eksplosive øvelser (med mindre det kun er mobilitet/fleksibilitet som begrenser deg i knebøy). Knebøyhopp er en øvelse som er veldig mye brukt i forskningsstudier som ser på eksplosiv styrke – og den fungerer utmerket godt, til tross for at den er veldig enkel å gjennomføre.

b. MINIMUM 2 serier på hver. 2. Drikke og 3 – 4min rolig nedjogging. 3. Husk å spise godt når du kommer hjem – det er med på å kutte ned restitusjonstiden.

  1. Omplassering hund østfold
  2. Sonja av norge
  3. Bedøvelse på engelsk
  4. Hva er avfall
  5. Drømmen om elin and kids
  6. Mat som inneholder fiber
  7. Hva er tollavgift
  8. Verdens beste reisemål
  9. Ikea bytte uten kvittering
  10. Laks med pasta og fløtesaus online
  11. Vebjørn sand utstilling lillesand
  12. Enige og tro til dovre faller nrk
Wednesday, 21 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024