Islamsk Råd Norge

Helt fra grunnleggelsen ble norsk valgt som rådets arbeidsspråk. Dette var et bevisst valg og en viktig forutsetning både for internt samarbeid og utadrettet virksomhet. Et annet viktig valg var at det sunnimuslimske flertallet i IRN åpnet for mulig samarbeid med den sjiamuslimske minoriteten. I dag er minst én sjiamoské medlem av IRN. Et tredje særtrekk er at IRN helt fra starten var åpen for at kvinner kunne delta i rådets arbeid, og i årene 2000–2003 ble IRN ledet av en kvinne. Styreledere i IRN frem til 2017 1993–1998 Mohammad Bouras 1998–2000 Kebba Secka 2000–2003 Lena Larsen 2003–2007 Mohammad Hamdan 2007–2013 Senaid Kobilica 2012–2015 Mohammad Bouras 2015–2016 Ghulam Abbas 2016–2017 Zaeem Shaukat Generalsekretærer (fra og med 2007) 2007–2010 Shoaib Sultan 2011–2017 Mehtab Afsar Struktur og splittelse Et samlet råd velger både styremedlemmer og rådets leder. Styret, som i dag teller ni medlemmer, representerer ulike moskeer og muslimske organisasjoner. Generalsekretæren har ansvar for den daglige driften og er også IRNs ansikt utad.

  1. Her er nye Islamsk råd - Vårt Land

Her er nye Islamsk råd - Vårt Land

  • Her er nye Islamsk råd - Vårt Land
  • Anteo AS - Internettbasert sanntidssystem for planlegging, overvåkning og varsling.
  • Grønnkål oppskrift hellstrøm
  • Islamsk råd norme afnor
  • Kalender år 2013
  • Folk og røvere i kardemomme by lydbok
  • Islamsk råd norme iso
  • Juleskuespill for barn manus 2
  • Islamsk råd norme iso 26000
islamsk råd norme afnor

Forslaget fikk imidlertid ikke flertall og styret gikk i stedet av. [4] Et nytt styre ble valgt med Zaeem Shaukat som leder. [5] Da IRN i mars 2017 ansatte nikab -bærende Leyla Hasic til å drive kommunikasjonsarbeid, innkalte kulturminister Linda Hofstad Helleland til møte fordi hun fryktet ansettelsen ville «skape større avstand og mindre forståelse». [6] Tre måneder senere besluttet Kulturdepartementet å holde tilbake statsstøtte fordi de ikke hadde tilstrekkelig tillit til IRN som brobygger og dialogpartner. [7] [8] 29. september meldte fem store moskeer seg ut av organisasjonen, [9] og 2. oktober ble det endelig klart at organisasjonen ikke fikk fornyet statsstøtte. [10] Fem moskeer til meldte seg ut 9. oktober. [2] I 2019 overtok Abdirahman Diriye som ny leder, og organisasjonen fikk sin første kvinnelige nestleder i Smaira Iqbal. [11] [12] Halal-sertifisering [ rediger | rediger kilde] Islamsk Råd Norge har hatt flere millioner kroner i årlige inntekter for å sertifisere at kjøtt er slaktet, velsignet og omsatt i henhold til retningslinjer for halal-kjøtt.

islamsk råd norge bønnetider

- Profeten Mohammed er også en ambassadør for islam. Han fortjener samme respekt som islam viser overfor andre religioner og kulturer. Det er derfor vi ønsker å ha en markering. - I 2010 valgte Islamsk råd å oppfordre til å ikke delta i demonstrasjoner mot karikaturtegningene av profeten Mohammed. Hvorfor vil dere avholde en markering nå? - Vi har arrangert markeringer før og vi foretrekker dette som aksjonsform der det er ønskelig med aksjon. - Tidligere har man også prøvd å bruke andre virkemidler, men det ser ut som denne mobbingen fortsetter. Nok er nok, man kan ikke sitte med hendene i fanget og gjemme seg bak begreper som demokrati og ytringsfrihet. Dette er mental tortur og det er vår plikt å formidle dette, med fredelige virkemidler. Våre moskeer har denne gangen indikert et sterkt ønske om en reaksjon med et positivt budskap. Afsar ønsker ikke å uttale seg om en annen gruppe av muslimer som har tillyst en demonstrasjon ved den amerikanske ambassaden fredag ettermiddag. Han understreker at han ønsker å invitere alle til en fredelig markering i regi av Islamsk Råd Norge.

Saker som krever langvarige og grundige forberedelser blir behandlet i komiteer. Rådet har i dag åtte komiteer, slik som hilalkomiteen («månekomiteen») som hvert år fastsetter en felles dato for ramadan. Halalsertifiseringskomiteen sørger for korrekt halal-vurdering av kjøtt og matvarer, Dialogkomiteen var lenge svært aktiv i relasjonene til norske kulturelle og religiøse instanser. IRN har også en kvinnekomité. De første årene skjedde alt arbeid på frivillig basis. I 2007 fikk IRN offentlig tilskudd til en lønnet generalsekretærstilling, men da ny generalsekretær tiltrådte i 2011, kom det gradvis til åpen konflikt innad i rådet. Deler av styret ønsket generalsekretærens avskjed; etter deres mening oppfylte han ikke arbeidskontrakten og utviste heller ikke godt skjønn. Striden endte i 2016 med at det daværende styret, ikke generalsekretæren, trakk seg. Konflikten nådde raskt media, og da rådet i 2017 ansatte en nikab -kledd sekretær, vakte dette skarp kritikk og utløste en omfattende offentlig debatt.

Uakseptabelt - Vår måte å vise dette på er ved å ha en fredelig markering. Vi mener dette er uakseptabelt og umulig kan forsvares ut fra prinsipper som demokrati og ytringsfrihet. Dette er rett og slett en hån og latterliggjøring, sier Afsar. - Jeg kaller dette en sandkassementalitet. Hvorfor skal muslimer med jevne mellomrom plages? Vi føler oss som mobbeofre. Dette er en markering mot filmen og mobbingen, men også en markering for å presentere et bredt bilde av profeten. - Det er på tide å ha fokus på den type mobbing. Norge er i bresjen på å stå på de svakes side og må ta et ansvar i denne saken. Han understreker at drapene på USAs ambassadør til Libya og tre andre ambassadeansatte er i strid med islam og at Islamsk Råd fordømmer den type uislamsk adferd. - Vi vil vise at vi tar avstand fra og fordømmer all type ekstremisme, enten det er å håne og krenke religiøse personligheter eller diplomater eller alle andre borgere av verdenssamfunnet. Det står eksplisitt i de islamske tekstene at andre lands diplomater ikke skal skades eller drepes.
VELKOMMEN TIL Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden Du har allerede et gyldig abonnement. For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden Kjøpet ble avbrutt Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?

20. desember 2017 06:23 Deler på Islamsk Råd-støtten Fire organisasjoner får dele på 650. 000 kroner i statsstøtte som opprinnelig var tiltenkt Islamsk Råd Norge. Mest penger får Muslimsk Dialognettverk, som består av fem muslimske trossamfunn som har brutt ut av Islamsk Råd, skriver Klassekampen.

FØLER SEG MOBBET: Mehtab Afsar, generalsekretær for Islamsk råd. Foto: TROND SOLBERG / VG (VG Nett) Mehtab Afsar i Islamsk råd Norge ønsker å vise at muslimer tar avstand fra Mohammed-filmen. Oppdatert 17. september 2012 Artikkelen er over syv år gammel Nå planlegger Islamsk råd en fredelig markering i Oslo fredag, mot filmen «Innocence of muslims». Samtidig har en gruppe ytterliggående muslimer fra et radikalt miljø på Østlandet tillyst en markering der de planlegger å vise avsky mot publiseringen av filmen. Dette skjer etter at det har vært voldsomme opptøyer og protester i hele verden. Islamsk Råd Norge arrangerer en markering fredag, i samarbeid med moskeene som er tilsluttet rådet. - Vi ønsker å få frem et positivt bilde av vår profet og vi håper at alle står sammen for å vise solidaritet mot den type krenkelse, sier generalsekretær Mehtab Afsar. - Vi vil avholde en markering fordi dette er en sak som angår muslimer, i den forstand at deres tro er hånet og vår profet er hånet, i et forsøk på å krenke ham.

islamsk råd norge eid

Islamsk Råd Norge 982 842 840 Stiftet 22. oktober 1993 Tilholdssted Karoline Kristiansens vei 5 Leder Abdirahman Diriye Nestleder Smaira Iqbal Medlemmer 35 medlemsorganisasjoner Nettsted Islamsk Råd Norge (IRN) er en interesseorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge stiftet i 1993. Som en paraplyorganisasjon representerte IRN i begynnelsen av 2017 rundt som 82 000 muslimer gjennom 42 medlemsorganisasjoner over hele landet. [1] Organisasjonen opplevde samme år en tillitskrise, og satt igjen med rundt 45 000 medlemmer etter at flere organisasjoner meldte seg ut i september-oktober 2017. [2] Islamsk Råd Norge har som erklært formål å «arbeide for at muslimer kan leve i samsvar med islamsk lære i det norske samfunnet og bidra til å bygge opp en norsk-muslimsk identitet » og videre «fremme samhold blant muslimer i Norge og ivareta medlemsorganisasjonenes rettigheter og interesser». Dessuten har organisasjonen som mål å «være brobygger og dialogpartner som skaper gjensidig forståelse og respekt mellom muslimer og ikke-muslimer i Norge, med hensyn til religion, kultur og moralske verdier» [3] Historie [ rediger | rediger kilde] IRN ble dannet i 1991, men formelt stiftet 22. oktober 1993.

Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024