Ung I Operaen

Hun er en av 20 unge operaambassadører som vil at enda flere unge publikummere finner veien til Operaens storstue i Bjørvika. - Vi brenner for å få folk til å se hvor bra operakunst er. Opera er mer lavterskel enn man skulle tro. Det er bare å stikke innom før forestilling og høre om det er ledige billetter. Ofte går det bra, så man behøver ikke planlegge lang tid i forveien, heller ikke pynte seg, sier hun. Skal skape entusiasme - Operaens Ungdomsambassadører er en frivillig gruppe som skal bidra til å skape interesse og entusiasme for opera, ballett og klassisk musikk. 20 unge mellom 18-30 år har søkt og blitt plukket ut som ambassadører, sier leder for Ung i Operaen, Benedicte Rafn (25). Sammen med de andre sørger hun for at operagjestene blir godt tatt imot, at de får informasjon om forestillingen, og at de får det lille ekstra for å få en fin opplevelse. - Det er viktig med det sosiale, sier Rafn. Når de ferske operagjestene kommer i kveld, blir de møtt av rød løper, kan mingle i en egen opera-lounge i foajeen og bli fotografert i fotobar i effekter fra Tryllefløyten.

  1. Monica ung
  2. My heart
  3. På tå hev | DN

Monica ung

ung ed550

Noen ganger fyller de unge hele salen, andre ganger er 3. balkong reservert Ung i Operaen. Neste arrangement er balletten Anna Karenina 20. februar. Vi videreutvikler våre artikler. Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding. Gi tilbakemelding

Nå er det heldigvis en ung generasjon på vei med interessante regissører, sier hun. Gürbaca har bakgrunn som danser, og tror det har bidratt til å skape uttrykket hennes. – Jeg hører mye på musikken, og stoler egentlig mer på den enn på ordene. I opera kan vi ofte oppleve at teksten sier noe, mens musikken sier noe annet, sier hun. Som en jungel Siden hun fikk tilbudet om å gjøre «La Traviata» for to år siden, har operaen sirkulert i hodet til Gürbaca. – Det føles som en jungel når man begynner. Det er så mange muligheter, og man ser ikke alt. Så tenker man, lar det vokse, og stien blir tydeligere. Når jeg gjør en produksjon er det egentlig veldig intimt. Jeg må uttrykke mine innerste sannheter foran orkester og kor og sangerne. – Er du noen gang redd for at noen synes du tolker operaen feil? – Jeg spør ofte meg selv om jeg har rett eller ikke, men jeg kan ikke la det stå i veien for meg når jeg leder prøvene. Da må jeg være hundre prosent sikker. Så får jeg heller gruble på veien hjem, sier Gürbaca.

ung i operaen live

My heart

Det hele sendes direkte på radio og i NRKs digitale flater. NRKs Mari Lunnan er kveldens konferansier. Finalistene er klare! Fra venstre: Stefan Astakhov, Sergey Kaydalov, Natalia Tanasii, Meigui Zhang, Adam Kutny, Theodore Browne. Foto: Magnus Romslo Lindvik Ingrid Bjoners stipend Ingen av de norske deltakerne nådde finalen i år, men nezzo-sopranen Astrid Nordstad fra Trondheim nådde semifinalen og mottar Ingrid Bjoners Stipend som konkurransens beste norske deltaker. Lise Davidsen er konkurransens siste norske vinner. Hun gikk av med seieren i 2015, og debuterer i år ved Festspillene i Bayreuth og Metropolitan Opera i New York. Lise Davidsen vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2015. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff Hjelper fram unge talenter Konkurransen arrangeres hvert annet år og finner sted for femtende gang i 2019. Deltakerne er hovedsakelig nyutdannede sangere i starten på en karriere innenfor opera og klassisk musikk. Konkurransens mål er å hjelpe unge talenter til en fremtidig karriere.

Bildene skal deles, for sosiale medier er selvfølgelige kanaler for å komme i kontakt med potensielt nye operagjengere. Facebookgruppen har 2000 følgere. - Vi når ganske bredt ut, sier Felix Woll (21). Han har tidligere sunget i Operaens barnekor og kjenner huset ut og inn. Marit Falla Eriksen har stor interesse for scenekunst og har danset mye. Lars Georg Enge (21) har vært med hele barndommen i Operaen i Kristiansund, mens Benedicte har jobbet med formidling i Operaen i flere år. Samtlige ambassadører går i operaen så ofte de kan og får med venner gratis, gjerne folk som aldri har satt sine ben i operaen før. - Er det nødvendig med ungdomsambassadører for å få unge folk til å gå i Operaen? - For noen er det kanskje en terskel å gå hit, så det er fint for oss å vise hva opera og ballett kan være og lette veien inn. Vi skal bidra til en myk overgang, sier Lars Georg Enge. - Ung i Operaen er et tilbud for alle, og vi kommer med forslag til hvilke forestillinger som skal være med i programmet, sier Benedicte Rafn.

(Vilkår) Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Født sånn, eller blitt sånn? Artikkelen fortsetter under annonsen – Jeg har nok jobbet mye for å komme dit jeg er i dag. Kroppen min er ikke «laget» for ballett. Mye av det vi gjør er veldig unaturlig og jeg er ikke født med den letteste kroppen. Jeg er for eksempel ganske stiv av natur, og man skal jo helst være ganske myk. Så tøying har det vært veldig mye av. Samtidig føler jeg at det er født en danser i meg. Jeg elsker å danse og bevege meg. – Hva driver deg? – Først og fremst at jeg vil bli bedre, man blir aldri god nok i det her. Jeg jobber med noen av de beste danserne i verden, så jeg føler alltid at jeg må prestere. Når man danser med dem hver dag så blir man naturligvis inspirert. Jeg blir også veldig motivert når jeg får gjøre roller som jeg kanskje ikke hadde forventet å få gjøre. – Hva er det mest spennende som skjer i bransjen for tiden? – Nytt kompani for unge dansere i Nasjonalballetten, vil jeg si er noe av det mest spennende som skjer i Operaen for tiden. Det at de ser viktigheten i å satse på unge dansere synes jeg er veldig fint.

På tå hev | DN

Mamma er spansk så det er viktig at jeg får vært med familien når jeg først har ferie. Det blir en del trening i Spania, men det gleder jeg meg til. Jeg skal også prøve å få med meg broren min på surfing. Jeg tok mine første timer ifjor og trodde det skulle være mye enklere for meg med tanke på bakgrunn som danser. Men det var overraskende mye vanskeligere enn jeg hadde forventet.

Sofia Skjønneberg (21) har danset ballett i Operaen siden hun var syv år gammel. Nå er hun en del av en milepæl i norsk dansehistorie: Nasjonalballetten ung. 2 min Publisert: 14. 07. 15 — 21. 43 Oppdatert: 5 år siden Sofia Skjønneberg (21) fra Østensjø i Oslo har danset ballett nesten hele livet. Da hun var 15 år begynte hun på Kunsthøgskolen, i en klasse med fem andre jenter. Etter fullført bachelor i klassisk ballett begynte hun som aspirant i Operaen. Til høsten begynner hun sitt tredje år der, i den nye satsningen «Nasjonalballetten ung» - som samler ti unge, talentfulle dansere under Operaens tak. – Hvordan ble du danser? – Jeg begynte ved Operaens ballettskole da jeg var syv år gammel – kanskje litt for oppmerksomhetssyk og ville egentlig bare stå på scenen. Da var nok drømmen å bli skuespiller, men jeg fant raskt ut at det var ikke det jeg var på audition til. Sofia Skjønneberg er nummer 16 av 30 i DNs sommerserie om unge talenter i bransjene Etterbørs følger. Du kan lese resten av serien her.

ung i operaen my heart
  • Høyeste Fjell I Tyskland | 2020
  • Samfunnskunnskap test - Bing
  • - Kan ikke la barnevernet ta tvillingene våre igjen
  • Ung bak
  • Islams fem søyler - Furuset moske
  • Metallsmak i munnen årsak
  • Spare i fond til barn | Start tidlig! | SpareBank 1
  • Spille spill mario
  • Ung i operaen my heart
  • Kvinesdal kommune ledige stillinger
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024