David Mot Goliat

Man bør følge etiske retningslinjer fordi det sikrer et godt omdømme og god forskning, men dette er ikke den viktigste grunnen. Det mest grunnleggende for enhver praksis er at man skal ha respekt for enkeltindividet. Opplysningsfilosofen Kant sa det tydelig: Man skal alltid behandle ens medmenneske som et mål i seg selv og ikke kun som et middel. Dette innebærer blant annet at det er uetisk å manipulere andre mennesker, og at det er uetisk å lyve og stjele. Det er nettopp dette, respekt for individet, som har vært med å motivere alt fra FNs menneskerettighetsdeklarasjon, Vancouver-erklæringen, forskningsetikkloven, helseforskningsloven og så videre. Å handle på tvers av dette prinsippet innebærer at man ikke respekterer sitt medmenneske som en som er verdig respekt. Å se gjennom fingrene på maktmisbruk og løgn er ensbetydende med å utnytte et annet menneske. Det er dette som har skjedd i Sabetrasekhs tilfelle, og hun er trolig ikke den eneste som har opplevd alvorlig maktmisbruk i akademia.
  1. Movie
  2. Uttrykk
  3. Video

Movie

» Ideer / DEBATT / ÆRESRETTEN Ideer / DEBATT / ÆRESRETTEN «Schiøtz bruker enhver anledning til å sette i miskreditt boken. » Ideer / DEBATT / ÆRESRETTEN «Fra første stund er vi blitt møtt med beskyldninger om 'insinuasjoner', 'konspirasjonsteorier', 'usannheter' og 'mistenkeligjøring'. » Ideer / DEBATT / KUNST Ideer / DEBATT / KUNST Ideer / Kronikk / RESTAURANTLIVET Ideer / Kronikk / RUSREFORM Ideer / Kronikk / RUSREFORM

Hvilken betydning har EU for små stater i en tid preget av europeiske endringer og globale skifter? Det var hovedspørsmålet da EU-minister Vidar Helgesen åpnet NUPIs EUNOR-workshop 8. oktober. I dag blir EU og Europa utfordret av ulike former for endringer eller kriser – et globalt maktskifte, økonomiske kriser, sikkerhetspolitiske kriser i naboregionene og nå også en flyktningkrise. Flere «exit»-muligheter Som en del av EUNOR-prosjektet utforsker en rekke forskere fra blant annet NUPI hvordan små stater balanserer mellom selvstendighet og integrasjon i den nye europeiske og globale situasjonen. Hovedtyngden er på Norge – og hvordan landet, som en liten stat, svarer på og tilpasser og tilegner seg de pågående endringene. Norges forhold til EU er på flere områder ikke ulikt medlemsstatenes forhold til unionen, men fra et formelt ståsted har Norge mindre innflytelse og flere «exit-muligheter». Dette gjør at det er viktig å utforske handlingsrommet på visse policy-områder som er av strategisk og økonomisk betydning.

Arkeologer har funnet en gammel innskrift som omtaler «Davids hus». Og Jesus Kristus omtalte David som en virkelig person. ( Matteus 12:3; 22:43–45) At Jesus er Messias, blir støttet av to slektsregistre som viser at han er en etterkommer av kong David. ( Matteus 1:6–16; Lukas 3:23–31) Det er tydelig at David var en virkelig person. 3 | Skjedde det som blir beskrevet i beretningen, på et virkelig sted? Bibelen sier at slaget fant sted i Elah-dalen. Men den er enda mer konkret, for den sier at filisterne slo leir mellom to byer, Sokoh og Aseka. Israelittene var stasjonert på motsatt side av dalen. Fantes disse stedene i virkeligheten? Legg merke til hva en som nylig besøkte området, sier: «Guiden – som ikke var religiøs – tok oss med til Elah-dalen. Vi gikk opp en sti som ledet oss til toppen av en høyde. Mens vi så utover dalen, bad han oss lese 1. Samuelsbok 17:1–3. Så pekte han tvers over dalen og sa: 'Til venstre ligger ruinene av Sokoh. ' Idet han snudde seg, sa han: 'Der borte, til høyre for dere, er ruinene av Aseka.

UiO har selvsagt rett til å forsvare seg, men det vil stå respekt av UiO som institusjon hvis de basert på dommen i Borgarting lagmannsrett, uansett om dommens blir rettskraftig eller ikke, tar grep og forbedrer seg slik at enhver person tilknyttet universitetet – studenter, midlertidig ansatte og permanent ansatte – blir behandlet med respekt. David vant mot Goliat, ikke fordi han hadde materielt utstyr, men fordi han hadde det rette på sin side. La oss håpe at Sabetrasekhs sak kan være eksemplet som gjør at David vinner mot Goliat også i norsk akademia. Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent Relatert Aktuelt / FORSKNING Aktuelt / DOKUMENTAR / Serie: Mørke motkrefter Bøker / AKADEMIA Ideer / Kronikk / ÆRESRETTEN Ideer / KOMMENTAR Ideer / DEBATT / NRK Ideer / DEBATT / VINDKRAFT Ideer / KOMMENTAR / By og land Ideer / Kronikk / STOLTENBERG 1 Ideer / Kronikk / koronakrisen Ideer / DEBATT / UTENRIKSPOLITIKK Ideer / Kronikk / «Tilbake til utenrikspolitikken» Ideer / KOMMENTAR / rettsreferat Ideer / DEBATT / MAT Ideer / Essay «La oss minne om at forsvarsadvokaten har mye å forsvare.

Uttrykk

david mot goliat uttrykk

Rieker er redaktør for boken, som har som mål å undersøke i hvilken grad den europeiske naboskapspolitikken bygger et sikkerhetssamfunn. I presentasjonen On the babylonish turn in Norwegian law ga professor Finn Arnesen ved Senter for Europarett på Universitetet i Oslo (UiO) en oversikt over integrering av EU- og EØS-lover i norsk lovgivning, og forklarte hvordan ord og språk er en utfordring når lover på ett språk skal inkluderes i lovgivning på et annet. Fisk versus korn Jakub Godzimirski, forskningsprofessor ved NUPI, ga en oversikt over status for norsk gass I Europa, og tok for seg fire årsaker til at norsk gass er en gunstig mulighet for Europa. Godzimirski understreket blant annet det at Norge deler normer og verdier med alle EUs medlemmer, og at Norge de facto er en europeisk «insider» gjennom EØS-medlemskapet. Seniorforsker Arne Melchior ved NUPI presenterte resultater fra den kommende boken Interessekonflikter i norsk handelspolitikk, som han er redaktør for sammen med NUPI-direktør Ulf Svedrup.

Den som tenker at det er i overkant nære relasjoner mellom politikere og presse i Norge, at det er små forhold fordi vi er så få her i landet at hver journalist er bror og venn, kan kaste et blikk på hvem som skriver hva på leder- og kommentarsiden i for eksempel det konservative flaggskipet Sunday Times, en av verdens beste og mest etterrettelige aviser. EU-kommentar: Camerons Flettfrid-strategi Følgelig er det også interessant å analysere analysene til en Dominic Lawson, sønn av Nigel Lawson (Thatcher-ministeren som har frontet det indre Tory-opprøret mot Cameron, en nokså nær bekjent av Dominic, skal vi tro spaltistens egne ord), fordi man som leser intuitivt vet at skribenten har tilgang til primærkildene. Eller lese tidligere Labour-klakører fra Blair-regimet, for den del, som også breier seg i spaltene. Les også: Cameron vs Cameron Slik er betraktningene om den vankelmodige statsministeren som «hverken er elsket eller fryktet» (The Times), men som litt klossete har malt seg inn i et hjørne, troverdige vurderinger av Camerons desperasjon når han nå møter 27 kolleger til europeisk toppmøte.

Hva slags betydning har EU for små stater i en tid preget av europeiske endringer og globale skifter? Blir unionen viktigere eller stadig mer utdatert? Det var blant spørsmålene som dannet utgangspunktet for et EU-seminar i NUPI-regi første uken i oktober. Grunn til bekymring? Vidar Helgesen, Minister for EU/EØS, presenterte sine synspunkter på Europas utvikling og utfordringer da han åpnet NUPIs seminar 8. oktober. På seminaret presenterte fire forskere ferske resultater fra et forskningsprosjekt om EU og Norge – EUNOR. Seminaret var organisert som en del av NUPIs seminarserie «Norge møter Europa». Se hele seminaret på YouTube: - Mange er pessimistiske angående Europas plass i verden, og det er mange grunner til bekymring, men det er viktig å være bekymret av riktige årsaker, sa Helgesen. Ifølge ham bør vi bekymre oss mindre for land som lykkes i globaliseringen – som Kina, og mer om landene som mislykkes i nettopp dette. Problematisk lovspråk Seniorforsker Pernille Rieker ved NUPI presenterte nøkkelfunn fra sin kommende bok External governance as Security community-building - Limits and Potential of the European Neighbourhood Policy.

Video

Boken analyserer Norges handelsforhandlinger gjennom 150 år og undersøker hvordan norske defensive og offensive interesser kan kombineres i handelsforhandlinger, illustrert ved de motstridende interessene hos henholdsvis landbruks- og sjømatnæringen. I et kapittel viet EU som politisk aktør ser redaktørene på hvordan EU-utvidelse og endringer i EUs avtaler og institusjoner har påvirket EU som forhandlingsaktør med hensyn til handelsspørsmål. Dette er viktig for Norge, siden betydningsfulle forhandlinger mellom Norge og EU finner sted i år. Redaktørene lanserer og presenterer boken på et NUPI-seminar 21. oktober. Prosjekter Forskningsprosjekt Norge møter Europa 2015 - 2019 (Pågående) Europa er i stadig endring. Ettersom Norge er en del av Europa og tett sammenvevd med EU så vil økonomiske, og politiske endringer på kontinentet ha store virkninger for landet.

david mot goliat 1

I Davids kamp mot giganten i Brussel er det ikke gitt at Goliat biter i gresset. Britisk næringsliv og finansinstitusjoner har tryglet ham om å holde landet i unionen, men folket har beveget seg fra 65 prosent for til 50 prosent mot fortsatt medlemskap. Flyktningboomen på kontinentet har spredt uro i vest. Som øyfolk flest har britene en konkret forståelse av territoriale avgrensninger. VG-kommentar: «Tåke i kanalen – kontinentet isolert» Syriakrisen kommer på toppen av en økonomisk motivert migrasjon fra Øst-Europa, som Storbritannia ønsker å begrense. Men der gjør «De fire friheter» det vanskelig for Cameron, som må begrunne hvorfor Roma-traktatens mål om fri flyt skal gjelde for briter, varer og tjenester en vei, men ikke for mennesker fra spesifikke EU-land den annen. Så delikat er dette at han i kveld henvender seg direkte til statslederne, over hodene på Brussels avtaleflikkende byråkrater og advokater, når han nå ber dem komme ham i møte for å beholde Storbritannia i EU. Publisert: 17.

  1. David mot Goliat | morgenbladet.no
  2. Canal digital bredbånd – Led lemputes
  3. Hvor mye fersk reke pr person - Mat og drikke - Kvinneguiden Forum
  4. David mot goliat 2
  5. Lærer uten godkjent utdanning lønn 2016
  6. Ikke bare tannlege, men munnlege | UiT
Wednesday, 28 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024