Lokalaviser I Finnmark — Amedia Kjøper Opp Lokalaviser – Document

Amedia utvider med dette oppkjøpet porteføljen av lokalaviser fra 63 til 72. Konsernsjef Are Stokstad i Amedia kommenterer oppkjøpet: – Amedias fremste oppgave er å sikre Norge et mangfold av sterke lokalaviser over hele landet. Etter oppkjøpet vil Amedia ha nær 900 journalister i lokalsamfunn landet rundt som ivaretar innbyggernes behov for nyheter, debatt, kunnskap og identitet. Amedia omsatte for 3, 5 milliarder kroner i 2017. Amedia Forhåndsbestill Alexander Graus "Hypermoral" fra Document Forlag her!

Train

Lokale og regionale aviser skriver svært lite om religion og livssyn, viser en studie. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Bare 1 prosent av artiklene i norske lokalaviser som ble undersøkt i en kartlegging, handler om religion og livssyn. Forskerne bak boken «Blindsoner og mangfold» har kartlagt hvilke saker lokale og regionale aviser skriver om. Forskerne undersøkte 6. 500 artikler i 24 aviser fra 2017. Bare 1 prosent av dem handler om religion og livssyn, skriver Dagen. – Når det gjelder religion og livssyn, tror jeg det handler om at feltet ikke har så høy status. Dessuten tror jeg mange redaksjoner mangler kunnskap. Hvis ingen i redaksjonen har kompetanse på feltet, er det skummelt å dra ut til en menighet eller livssynsorganisasjon og lage en sak, sier redaktør for boken og førsteamanuensis Lisbeth Morlandstø ved Nord universitet til avisen. Morlandstø sier at flere tidligere studier bekrefter den samme manglende dekningen av religions- og livssynsfeltet. Undersøkelsen viser også at bare 0, 7 prosent av kildene uttaler seg på vegne av tros- og livssynssamfunnet.

  • Disse øyesykdommene må du være obs på | Aleris
  • Byer i norge størrelse
  • Lokalaviser i finnmark like
  • Virus eller bakterie
  • Finnmark
  • Kjøpslovens regler om bruktsalg
  • Lokalaviser i finnmark still
  • Lokalaviser i finnmark know
  • Lokalaviser i finnmark video

Nettavisen, Nettavisen Pluss | Alle Nettavisen Pluss-abonnenter får nå fri tilgang til over 70 lokalaviser

Korona-pandemien gjør at behovet for nyheter fra hele landet er større enn noen gang. Derfor får Nettavisens abonnenter nå fri tilgang til de fleste lokalavisene i Amedia-universet. Nettavisen jobber hver dag for å dekke informasjonsbehovet til det norske folk under koronakrisen. Men mange av de viktigste nyhetene skjer der leserne bor, der man kommer fra eller der folk man er glad i bor. Dette informasjonsbehovet forsøker vi nå å dekke ved at abonnentene får tilgang til lokalaviser over hele landet. Tiltaket gjelder i hele Amedia og tilsvarende tilbud går ut til 493. 000 av Amedias lokalavisabonnenter. Er du ikke abonnent, kan du bli det her: Spesialtilbud på Nettavisen Pluss er 99 kroner for 3 mnd (gjelder nye abonnenter). Abonnenter kan dele tilgangen med opptil 4 husstandsmedlemmer - både avisen du abonnerer på og de 70 lokalavisene. Hensikten med å gi tilgang til flere aviser enn den man normalt abonnerer på er å hjelpe det norske folk følge med på koronakrisen i ulike deler av landet, for eksempel på hjemstedet eller på steder hvor de har venner og familie.

Linda Hofstad Helleland dro frem Finnmark Dagblads digitaliseringsfart da hun gjestet Dagsnytt 18 til debatt om pressestøtte mandag. Kulturministeren refset de største pressestøtteavisene som stikker av med halvparten av pressestøtten, blant annet for manglende innovasjon, og mener pressestøtten må endres. – Vi mener at dette ikke er en ordning som bidrar i sterk nok grad til mediemangfold, sa hun i programmet. Dro frem Finnmark Dagblad Helleland dro frem at fem aviser får halvparten av de 300 millionene i produksjonstilskudd. – Vi skal stimulere nyskapning og innovasjon, sa kulturministeren og viser til digitaliseringen av leserne. – Avisene må klare å lage bærekraftige forretningsmodeller. Hun dro frem nullmoms som løsning som bidrar til innovasjon. – Når mediehusene snakker om innovasjon ønsker vi oss mer enn en papiravis på nett. Nullmomsen viser at det er med å skape innovasjon. Vi skjermer lokalavisene og lager en egen ordning for dem, sa Helleland. Hun trakk også spesielt frem Finnmark Dagblad.

Season

Av disse (505 respondenter) svarte 40 prosent at de brukte NRKs lokale innhold på radio eller tv mer, 39 prosent oppga at de brukte NRKs lokale innhold på nett mer. Det er altså ikke 40 prosent av befolkningen, men 40 prosent av et mye mindre utvalg. I gjengivelser av våre funn, er dette ikke kommet med, og det er beklagelig når tallet brukes til å så tvil om forskningsgrunnlaget som Medietilsynet bygger sin rapport på. Det betyr at viktig informasjon har blitt borte på veien. Da har vi et ansvar for å sørge for at feilen rettes opp. Derfor har vi inkludert tabellen hvor disse tallene er hentet fra med en utførlig forklaring på nettsidene våre. Liten effekt på lokalavisene Innspill og kommentarer fra symposiet har vi tatt med oss i videre arbeid med materialet vårt og i vår rapport «Digitalisering av lokal mediebruk» som ble publisert før påske. Blant annet har vi jobbet videre med å se på substituering mellom NRK og lokalavisene. Spørsmålet om hvilke medier folk bruker mer, gir ikke et uttømmende bilde av det fordi det ikke fastslår om respondentene bruker andre medier mer i stedet for lokalavisen.

Av: Hanne Tolg 27. november 2018, 13:56 Foto: Google maps Amedia overtar samtlige aksjer i medieselskapet Nordsjø Media som eier ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder. Overtagelsen forventes å finne sted tidlig i 2019. Nordsjø Media eier avisene Jærbladet, Dalane Tidende, Avisen Agder, Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen, Bygdebladet og Lyngdals Avis. De har et samlet opplag på 48. 413 eksemplarer. Åromsetningen er på rundt 160 millioner og de har tilsammen 110 årsverk. Styreleder i Nordsjø Media, Ivar Rusdal, uttaler: – Mediebransjen er i kraftig endring. Vi er kommet til et punkt der både avisene og eierskapet trenger fornyelse. Den beste måten vi kan sikre våre lokalavisers fremtid på, er ved å overlate eierskapet til et profesjonelt medieselskap. Våre mediehus fortjener en aktiv eier som med kraft investerer i teknologi og kompetanse. Amedia er en langsiktig, solid eier som har bevist at de bedre enn noen evner å utvikle lokalavisene. Derfor er det så viktig for oss at det er Amedia som overtar Nordsjø Media.

Drive

Lokalavisa er en viktig demokratisk institusjon som lim og lupe i lokalsamfunn over hele landet. Vi har stor respekt for den vanskelige omstillingen lokalavisene er inne i for å sikre den posisjonen. Vi anser det som en svært viktig oppgave for forskningen å levere relevant innsikt til den prosessen. I rapporten vår «Digitalisering av lokal mediebruk» vil bransjen finne mye tall og fakta, med den konteksten og forklaringen som trengs. Vi jobber videre med dette, blant annet gjennom dybdeintervjuer med brukere om deres forhold til ulike lokale medier, og med en ny befolkningsundersøkelse i 2018 der vi vil stille enda mer inngående spørsmål om forholdet mellom NRK og lokale aktører. Følg NRK Debatt på Facebook

Skolen og rektoren beklager nå saken. - Selvfølgelig. Det er helt uakseptabelt, og det har vi markert veldig sterkt overfor dem som er involvert, sier rektoren. SFO-ansatte så ikke hendelsen Det var «eldre elever» ved skolen var involvert i hendelsen, ifølge rektoren. Hvor mange ønsker skoleledelsen ikke å gå ut med, men bekrefter at det var flere enn to. Rektoren forteller videre at det var en SFO-ansatt ute da hendelsen skjedde, men så ikke hendelsen selv. De ansatte ble varslet av andre elever, forteller rektoren, som poengterer at det viktig å huske på at alle de involverte i denne saken er barn i barneskolealder. På spørsmål om hvordan skal følge opp saken videre, svarer rektoren: - Det må vi vurdere når hendelsen er avklart, og hvilke type tiltak vi skal iverksette må drøftes med kommuneledelsen, sier rektoren. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024