Norge Danmark Håndball Vm 2019 / Norge Denmark Håndball Vm 2019

Her prøver. Patrick Wiencek (til venstre) og Finn Lemke å holde Myrhol unna ballen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix) Før andre omgang var halvspilt måtte Tysklands forsvarsspesialist Hendrik Pekeler takke for seg med sin tredje utvisning og rødt kort. Hjemnasjonen greide aldri å spille seg helt à jour etter dette, og måtte kapitulere mot et norsk mannskap som totalt sett var bedre. Rød-oppvisning Oppildnet av et festemt hjemmepublikum tok Tyskland føringen i kampen tidlig. Kantstjernen Gensheimer scoret først. Tyskerne førte med 3-1, før Norge og storskytter Rød snudde til 3-4 i en periode med en tysk spiller utvist. 21-åringen fortsatte med å framstå som helt uredd, til tross for det store trykket i hallen, da han skjøt inn ball etter ball i vertsnasjonens mål. - Det er voldsomt, konstaterte TV3-ekspert Kristian Kjelling om ungguttens sterke innsats i første halvdel på kampen. FINALEJUBEL: Magnus Abelvik Rød og Norge kjempet VM-vert Tyskland ut av stilen. Håndballgutta er dermed klar for sin andre VM-finale i historien.

Norge danmark union

Danskene får med seg to poeng til hovedrunden - og dermed har Norge et forsprang i jakten på semifinale før de tre kampene i hovedrunden. Etter all sannsynlighet vil Norge, Danmark og Sverige kjempe om to plasser fra hovedrunden til semifinalen 25. januar. Ved norsk gruppeseier skal laget spille følgende kamper i hovedrunden. Trolig spilles den viktige Sverige-kampen i kamp nummer to. 19. januar mot nummer tre fra gruppe D. 21. januar mot nummer en fra gruppe D. 23. januar mot nummer to fra gruppe D. I gruppe D er Sverige den tøffeste motstanderen. I tillegg følger enten Ungarn, Qatar, Egypt, Angola og Argentina. Norsk tap for Danmark: Med tap i kveld går det norske laget videre til hovedrunden med to poeng (etter seier mot laget på tredjeplass i gruppa). Danmark får med seg full pott og fire poeng videre. Før de tre kampene i hovedrunden er Norge dermed avhengig av full uttelling og trolig er bare tre seire nok for å kjempe om semifinale. Kampen mot Sverige blir helt avgjørende. Kamper videre: 20.

Norge og danmark

Myrhol og Sagosen satte inn seks scoringer hver i VM-semifinalen. Omdiskutert tysk manøver Før og under pausen var en situasjon der Sagosen ble løpt rett ned under en kontring det store samtaleemnet i TV3s sending. - Den situasjonen der synes jeg godt man kan gi rødt kort på. Han har ingen intensjoner om å ta ballen i det hele tatt, påpekte den skadde Norge-profilen Kent Robin Tønnesen om Uwe Gensheimers manøver mot PSG-klubbkompis Sagosen. - Jeg synes man kan gi rødt kort. Man behøver ikke å gjøre det, men han går kun etter å stoppe mann der, supplerte Joachim Boldsen. Les mer: Selvsikre tyskere: - Er endestasjonen for dere Rødt kort på Tysklands største målgarantist ble det ikke, men en velfortjent to minutters utvisning som bidro til et fortsatt norsk overtak. Forspranget var på to mål i norsk favør halvveis. Med prikkskytter Magnus Abelvik Rød på sidelinja på grunn av en liten smell greide Norge å øke forspranget til fire mål tidlig i andre omgang. TØFFE TAK: Norge-kaptein Bjarte Myrhol fikk som vanlig tøffe arbeidsforhold på linja, men spilte seg stort opp etter et par skuddbom i starten av VM-semifinalen mot Tyskland.

• Håndball, Håndball-VM 2019 | Norge til drømmefinale mot Danmark

(Her sto det tidligere 19. januar som er feil dato). Norge spiller uavgjort: Med uavgjort mellom Norge og Danmark tar begge lag med seg tre poeng til hovedrunden (etter uavgjort innbyrdes og seier mot lag på tredjeplass). Norge har derimot den fordelen at de har scoret mer enn danskene i de fire første kampene. Begge lagene har utrolig nok 60 scoringer i målforskjell, men Norge har scoret 149 mot danskenes 137. Det norske laget får dermed samme vei videre, som ved seier. Den store forskjellen er at Norge går inn i hovedrunden med tre poeng - og ikke fire. Kamper videre: 19. PS: Etter gruppespillet går de tre beste fra hver gruppe videre til hovedrunden. Der krysses gruppe A og B, samt gruppe C og D. Hvert lag skal spille tre nye kamper. De to beste fra hver av de to puljene i hovedrunden går videre til semifinale 25. Finalen spilles i Herning 27. Kilder: IHF,, Gruppe C: Norge 4 4 0 0 149 - 89 8 Danmark 4 4 0 0 137 - 77 8 Tunisia 4 2 0 2 106 - 120 4 Chile 4 1 0 3 98 - 140 2 Østerrike 4 1 0 3 94 - 116 2 Saudi-Arabia 4 0 0 4 85 - 127 0 De tre beste til hovedrunden.

Magnus Abelvik Røds skuddarm, og norsk forsvarsspill i toppklasse sendte håndballgutta videre til kampen om VM-gullet. TYSKLAND - NORGE 25-31 (12-14) Norge er klar for drømmefinale i håndball-VM mot vertsnasjon Danmark. Det ble klart etter en heseblesende semifinale mot den andre VM-verten Tyskland. Et norsk forsprang på fire mål, på 27-23, ble halvert av tyskerne da kampen gikk inn i de tre avsluttende minuttene. Sander Sagosen økte til tre måls føring igjen med mindre enn to minutter igjen på klokka. Da Bjarte Myrhol i tillegg satte inn 29-25 etter en Torbjørn Bergerud-redning, var det hele avgjort. Ytterligere to norske mål ble sendt inn før sluttsignalet. - Tenk at vi skal få oppleve en VM-finale igjen. Det er ingen i verden som fortjener det mer enn deg, Bjarte! utbrøt en meget entusiastisk TV3-kommentator Daniel Høglund under Myrhols målfeiring på tampen. Dermed fikk Norge en solid revansj for det sure semifinaletapet mot nettopp Tyskland under EM i 2016. Bakspillerfunnet Magnus Abelvik Rød (21) ble norsk toppscorer med sju mål, men måtte dessverre forlate banen med en skade like før slutt.
norge danmark håndball vm 2009 relatif

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Danmark - Norge, torsdag kl. 20. 15 HERNING (Dagbladet): Det går mot håndballkrig mellom Norge og Danmark i VM torsdag kveld. Begge lagene er allerede klare for hovedrunden, men det ligger fortsatt enormt mye i potten. Vinneren av kampen tar gruppeseieren og fire poeng med seg videre, noe som er helt avgjørende for veien videre i mesterskapet. - Du kan faktisk kalle dette en kvartfinale. Jeg tror vinneren nærmest er klar for semifinalen, sier Bjarte Myrhol Dagbladet. - Seier mot Danmark vil være enormt for oss. Da har vi et klart overtak videre i hovedrunden, sier Sander Sagosen til Dagbladet. - Med seier er vi på god vei videre. Tap betyr at vi må vinne resten av kampene, sier Gøran Johannessen til Dagbladet. Dagbladet har sett på tre ulike scenario før Danmark-thrilleren. Seier og tap kan være som natt og dag. Norge slår Danmark: Da vinner Norge gruppa med ti poeng, og tar med seg fire poeng til hovedrunden (fra seier mot Danmark og mot laget som blir nummer tre i gruppa).