Bruk Hodet No, Bruk Hodet Enda Bedre! Av Tony Buzan | Finn.No

Han la likevel til at man må bruke skjønn når det kommer til å reise mellom kommuner. Dagbladet Pluss - Oslomarka går for eksempel over flere kommuner. Du skal slippe å snu og gå tilbake når du kommer til Bærum. Fagdirektør i Helsedirektoratet, Svein Lie, sier det er all grunn til å ta helsemyndighetenes råd og anbefalinger alvorlig - også i påska. - Viruset tar jo ikke påskeferie. Vi må derfor fortsette med å oppfordre alle til å huske reglene: Vær sosial uten at du er tett på andre. Husk at regelen om to meters avstand er på grunn av et virus som kan smitte selv om en har det hyggelig. Lie understreker at vi alle skal få kose oss i påsken, men på en litt annerledes måte enn tidligere. - Det blir påske i år også, men en litt annerledes, en som vi kanskje vil huske hele livet. Det er mye koselig man kan gjøre, også på avstand. Her må vi kanskje tenke litt nytt. Husk at jo flinkere vi er, jo kortere må vi ha disse strenge tiltakene. Den store utfordringen Neste uke skal det besluttes hvorvidt de strenge tiltakene vi har i dag skal videreføres, eller om landet gradvis kan begynne å åpne igjen.

Bruk hodet enda bedre! Av Tony Buzan | FINN.no

Bøker / INTERVJU 09:54 - 21. desember 2018 Forfatter Bjørn Vatne slår et slag for den fantasirike litteraturen. Og anbefaler tre bøker som får det til å knirke i hjernen. «Det som er realistisk, selvopplevd eller på annen måte kan oppleves som autentisk, er godt og krever mot og hardt arbeid. Fantasi, derimot, behandles ofte som noe forsert og kunstig som kommer uten omkostninger for forfatteren. » Slik oppsummerer forfatter Bjørn Vatne tilstanden i norsk litteratur anno 2018 i et essay i siste nummer av tidsskriftet Samtiden. Satt ytterligere på spissen: Virkelighetsnær litteratur om eget liv løftes frem, mens litteratur som beveger seg utenfor vår umiddelbart gjenkjennelige verden, for eksempel science fiction og fantasy, havner i bakgrunnen. Vatnes seneste roman, Nullingen av Paul Abel (2018), utspiller seg i en ikke veldig fjern fremtid der Norge er underlagt et økofascistisk diktatur. Vatne forteller en anekdote fra mottagelsen av romanen for illustrere hva han forsøker å sirkle inn i essayet: Han skulle intervjues, og journalisten hadde kontaktet folk Vatne formodentlig kjente for å høre hva han burde spørre om.

Innholdet er beskyttet etter åndsverkloven. Regelmessig, systematisk eller kontinuerlig innhenting, lagring, indeksering, distribusjon og all annen form for bruk av data fra til andre enn rent personlige formål tillates ikke uten eksplisitt, skriftlig tillatelse fra © 1996–2020 AS

Med trening kan du få hjernen til å vare lenger. Illustrasjon: Colourbox Læring! – Hva er ditt viktigste råd for å gi hjernen et godt liv? – Da må jeg gi to: Foreldre bør sørge for å gi barna den beste utdanning de kan få. Dyrk hjernen og gi den masse å gjøre. Lær hele livet. Og når du blir eldre: Jobb så lenge du kan, eller dyrk hobbyer. Gjør nye ting, bli kjent med nye folk, lær noe nytt. Genene våre gjør at risikoen for å få demens og alzheimers sykdom er ulik. For de som er disponert for å rammes er det ekstra viktig med læring og stimuli, understreker Håberg. Les også: Åtte myter om hjernen Fyliste Ikke overraskende mener professoren at vi skal unngå røyking, fedme og inaktivitet. Diabetes, høyt blodtrykk og depresjon er uheldig for hjernehelsen. Trening som får hjertet til å slå hurtig er gunstig, og helst skal vi være i god fysisk form hele livet. Men uansett når du starter, er det positivt. Det er også viktig å sørge for at sansene virker best mulig, at informasjonen fra øyne og øre er av så god kvalitet at hjernen kan fungere optimalt.

bruk hodet no sound

Relatert Bøker / LITTERATUR / Litteraturens makt og avmakt Bøker / ANMELDELSER / Roman Bøker Bøker / Tangen sponser bok / INTERVJU Bøker / KOMMENTAR / Kristina Lugn (1948–2020) Bøker / ANMELDELSER / Tegneserie Bøker / KOMMENTAR / Roman Bøker / KOMMENTAR / KORONAKRISEN Bøker / ANMELDELSER / Poesi Bøker / Hyllands bokhylle / Bokspalte Bøker / INTERVJU / ROMAN Bøker / ANMELDELSER / Historie Bøker / ANMELDELSER / Kunsthistorie Bøker / ANMELDELSER / Romaner Bøker / ANMELDELSER / Sakprosa Bøker / Yahya Hassan (1995–2020) / Nekrolog Bøker / Yahya Hassan (1995–2020) / Nekrolog

bruk hodet no minimum
  1. Panting av flasker
  2. Sinéad o'connor ektefelle
  3. Bruk hodet bedre! - Nasjonalbiblioteket
  4. Flytte ut for første gangster
Saturday, 14 January 2023

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024