Drammen Havn Anløp

Meninger Av almen interesse for berørte drammensere er Drammen Havn i fokus. En kronikk fra Tangen velforening og et redaksjonell artikkel signert journalist Børre Ivar Lie h. h. v. 15. og 16. mai varsler med krigstyper frykt for monsterhavn og containere. Det antydes at en «snikutbygging» av Drammen Havn ligger i kortene. Men vi er ikke historieløse i Drammen, er vi vel? LES SAKENE HER: Drammen har vært en sjøfartsby med skipstrafikk helt fra vikingtiden. På 1500-tallet var virksomheten dominert av hollendere som hentet tømmer, og i 1701 toppet Drammen tollisten over skipsanløp, langt foran så vel Kristiania, Arendal og Langesund. Vi som vokste opp på Tangen i 50–60 årene husker skip på rad og rekke fra Myrkaia til Tollboden. Fred. Olsen, Wilh. Wilhelmsen og utenlandske rederier hadde faste anløp. Og på Holmen lastet Den Norske Syd-Amerikalinjes Cometa, Sunda og Borgland avispapir fra Follum for Argentina og Brasil. Siden ble Drammen bilhavn, med oppturer og nedturer, styrt av et konkurransepreget logistikkmarked.

Drammen havn

drammen havn anløp norway drammen havn anløp lutheran

Norway

  • I årevis har politikere snakket om å flytte godstransport fra vei til tog og skip. Her får de det til - Tu.no
  • Sjekke saldo netcom
  • Til wiki
  • Filosofiske spørsmål eksempler
  • Fotball på nett
  • Planter som brunsnegler ikke like this one

Lutheran

Successfully reported this slideshow.... Published on May 26, 2012 1. Velg sjøveien 2. Hva gjør vi av tilretteleggelse? 3. Tromsø Havn• Nasjonal utpekt havn• En av Norges største fiskerihavner målt i omsetningsverdi• En av Norges største cruisehavner målt i antall anløp• Vi tar sikte på å bli den foretrukne havn også for olje og gassindustrien i nord• Tromsø Havn har 25 ansatte 4. HovedmålEiernes verdier skal økes gjennomdriftsmessige forbedringer og ved å brukeforetakets kompetanse til å utvikle attraktivinfrastruktur og tjenester for brukerne, næringslivet og samfunnet som bidrar til atNorge, Nord-Norge og Tromsø blir nasjonaltog internasjonalt konkurransedyktig inordområdene. 5. Nordområdet og NSRInternasjonalt fokus erNord på grunn av Naturressursene Klima- og miljø Utviklingen i NVRDette betyr økt aktivitet• Olje og Gass• Fiskeri• Reiseliv• Transport• Gruvedrift 6. Forretningsområder ForretningsområderFiskeri Energi Cruise Logistikk Eiendom 7. En stor variasjon i kundemassen 8.

Motorships AS - Lasting og lossing av skip siden 1964

Unifeeder er en av de store kundene og ekspederer nå over 40. 000 containere over havna årlig. Nye rederier banker på og vil bruke havna. Strategi Havnedirektør Einar Olsen har 25 års bakgrunn fra NSB og godsterminalen på Alnabru i Oslo. Drammen Havn Interkommunal havn eid av Drammen, Røyken, Lier, Hurum, Svelvik. Begynte bilimport i 1964. Mottar årlig over 100. 000 biler. En av Norges største havner. Intermodal terminal med direktelasting mellom skip, tog og vei. Rundt 700 skipsanløp årlig, over 1 million tonn gods. Driftsresultat i 2015 på ca. 6 millioner kroner av en omsetning på rundt 100 millioner kroner I 2006 satte styret og administrasjonen i havna i gang et strategiarbeid for å gjøre havna mer attraktiv og moderne. Det finnes allerede en godsterminal knyttet til jernbanen, men den ligger inni byen. Containere kjøres i mange tilfeller inn i byen og settes på jernbanevogner, eller de fortsetter på landeveien til bestemmelsesstedet. – Når vi bygger ut terminalområdet på Holmen frigjøres store arealer i byen.

Skal investere milliarder Planene framover er ambisiøse. Det er allerede fylt ut millioner av kubikkmeter stein som har skaffet 75. 000 kvadratmeter havneareal. Dybden er helt ned til 25 meter. Det ligger sprengstein fra to store jernbanetunneler og en stor veitunnel der allerede. Samtaler med utbyggerne av Follobanen er i gang. Drammen Havn trenger mer stein. Havna har enda mer ambisiøse utbyggingsmål. – Vi skal investere 1, 7 milliarder kroner de neste ti årene. Vi har fått godkjent utfylling av 150. Vi venter på godkjenning av ny reguleringsplan som betyr at vi får skal fylle ut totalt 300. Sammen med investering i nye jernbanespor og containerterminal, nærmer vi oss to milliarder kroner, sier Olsen. Hyperloop-sjefen: – Jernbane er dinosaurindustri I desember åpnet de nye jernbanesporene. Foto: Tore Stensvold Grønne skip og landstrøm I juni i fjor hadde havna besøk av det gassdrevne 109 meter lange cementskipet "Ireland", eid av bergensrederiet Kristian Gerhard Jebsen. – Vi er fornøyd med å være en del av den grønne bølgen.

Røyken og Hurums Avis - Drammen Havn: – Hurtigbåtens anløp kan flyttes til Norcemkaia

drammen havn anløp t

Det er landets største fergehavn på gods og den nest største containerhavnen. Planen er at den nye terminalen skal stå ferdig tidlig 2018. Den vil bestå av lastegate på 13 mål og to togspor med en lengde på henholdsvis 430 og 460 meter. Det er også avsatt områder til korttidslagring av varer. Både Bane Nor og Vestfold Fylkeskommune har bevilget midler til prosjektet, som er budsjettert til 47, 7 millioner kroner. Bane Nor har bevilget 10, 1 millioner kroner, Vestfold Fylkeskommune 8, 5 millioner kroner og havnen finansierer resten, opplyser Larvik Havn. Nå har Norge fått sine fem første: I Sverige har 1000 av disse redusert støy og økt levetiden på skinnene

Tuesday, 20 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024