Økonomi Og Ledelse

En del starter opp egen bedrift, mens noen tar videreutdanning ved Siviløkonomutdanningen/Master i økonomi og administrasjon ved Handelshøgskolen, campus Tromsø, Alta eller Harstad. Opptakskravet til Praktisk Økonomi og Ledelse kan dekkes på flere måter: Generell studiekompetanse Realkompetanse Forkurs til ingeniørutdanning + minimum 1 år fullført ingeniørutdanning Fullført minimum 1 år av Y-vei Ingeniørutdanning Krav til realkompetanse Søkeren må ha yrkeserfaring i minimum 5 år omregnet til heltid. Inntil 2 av disse årene kan erstattes av: Militær-/siviltjeneste (førstegangstjeneste), inntil ett år Relevant utdanning fra videregående skole, folkehøgskole eller tilsvarende Relevant ulønnet arbeid (tillitsverv, organisasjonsarbeid, politiker) Omsorgsarbeid for egne barn kan telle inntil ett år. Videre gjelder følgende faglige krav: Norsk fra Vg2 (videregående kurs I fra Reform -94) Engelsk fra Vg1 (grunnkurs fra Reform -94) Søknadsfristen er 1. mars for søkere med realkompetanse. For nærmere informasjon om krav til realkompetanse, se Opptak til studier på bakgrunn av realkompetanse.

Dekningspunktanalyse

Studiested Narvik Søknadsfrist 15. april Vil du ta en videreutdanning innen økonomi og ledelse som er praktisk rettet? Isåfall er Praktisk økonomi og ledelse studiet for deg. Dette er en utdanning som er tilpasset næringslivets behov og kombinerer praktisk erfaring med teoretisk kunnskap om økonomi og ledelse. På dette studiet jobber dere mye sammen i grupper og presenterer gruppearbeid. Hos oss er det frihet under ansvar, og du har selv ansvar for egen læring. Koronaviruset: Vi venter på myndighetenes vurdering før vi kan si om det blir endringer og tilpasninger ved studiestart og i gjennomføringen av høstsemesteret 2020 UIT campus Narvik tilbyr videreutdanningsstudium i Praktisk økonomi og ledelse. Studiet er en ettårig videreutdanning som undervises på fulltid ved studiested Narvik. Det arbeides hele tiden med eksempler/oppgaver fra små og mellomstore bedrifter i landsdelen slik at de enkelte fag gjøres relevante og konkrete. Læringsutbytte Kunnskap En med praktisk økonomi og ledelse har: Forståelse for ledelse som yrke.
økonomi og ledelse årsstudium

Likevel må de sørge for å ha en sunn økonomi dersom de vil fortsette sin virksomhet. Hvordan vurdere økonomi? Regnskapstallene til en bedrift gir oss en del nøkkeltall om bedriftens økonomi. Omsetning Omsetningen er verdien av alle varer og tjenester som blir produsert i bedriften i løpet av et år. Er omsetningen tilfredsstillende, eller er den for lav? Hva kan bedriften gjøre for å øke den? Balanse Her finner vi de verdiene som bedriften har i form av utstyr, inventar og varer. Har bedriften rett antall og type anleggsmidler (maskiner og inventar) og omløpsmidler (varelager med mer)? Egenkapital Dette er et regnskapsmessig begrep som brukes om den delen av kapitalen i et selskap som innehaverne eier selv. Bedriftens eiendeler er summen av egenkapital og gjeld. En renteøkning på 22% vil nok være vanskelig å håndtere for en hvilken som helst bedrift! Rente-situasjonen er derfor ett av områdene som alle bedrifter må følge med på. Korsiktig og langsiktig gjeld Kan bedriften håndtere eventuelle lån?

Vigmostad & Bjørke AS, Fagbokforlaget Kanalveien 51 5068 Bergen Organisasjonsnummer: 964 234 973 MVA Telefon: +47 55 38 88 00 E-post: Kontakt oss

Fag: Økonomi og ledelse Trinn: Vg2 og Vg3. Studieforberedende utdanningsprogram Læreplan: Kunnskapsløftet Komponenter: Lærebok, fagnettsted og d-bok (digital bok) Om Økonomi og ledelse Læreverket er ryddig og delt i fire deler; innsyn i faget; markedstilpasning og produksjonsplanlegging; organisasjon og ledelse; og oppslag. Økonomi og ledelse gir god innsikt i basiskunnskapene eleven må ha for å delta i diskusjoner, samt åpner for diskusjoner av aktuelle samfunnsspørsmål. Økonomi og ledelse - rett på faget! Hvorfor velge Økonomi og ledelse? Hvorfor skal din skole velge Økonomi og ledelse som læreverk? Læreverket presenterer faget gjennom Fakta - beskriver sentrale begreper og resonnementer Eksempler – gjør faget aktuelt for elevhverdagen Kommentarer - gir mulighet til å gå i dybden på hvert tema og nyansere stoffet Øvinger – tester læringsarbeidet Nettstedet er en støttefunksjon til læreboka Riana Steen er førsteamanuensis ved BI Stavanger, og tilknyttet Institutt for regnskap, revisjon og foretaksøkonomi.

økonomi og ledelse online

Og architrave

For individuelle tilpasninger av utdanningsplanen, ta kontakt med administrasjonen ved HHN. Spesifikke anbefalinger og forkunnskapskrav fremgår av de enkelte emnebeskrivelser. Studiet retter seg mot personer som ønsker en bred og anvendelig utdanning innen økonomi og ledelse som også gir grunnlag for videre masterstudier ved universiteter og høgskoler i inn- og utland. Første studieår skal gi kandidatene forståelse av markeder og organisasjoner samt utvikle deres evne til refleksjon over grunnleggende spørsmål og verdier. I tillegg inngår kurs i matematikk, statistikk, bedriftsøkonomisk analyse - og finansregnskap samt rettslære. Første studieår er felles med Bachelor i regnskap, Bachelor i eiendomsmegling og Årsstudium i økonomi og ledelse. Andre studieår gir en fordypning innenfor samfunnsøkonomi, strategi og ledelsesfag, og bedriftsøkonomiske emner innenfor regnskapsanalyse, verdsettelse, driftsregnskap, budsjettering, finansiering og investering. I tillegg inngår et valgfritt emne.

Han har jobbet i Postbanken- og DnB NOR-systemet siden 1997 hvor han blant annet har vært Regiondirektør for personmarkedssatsingen. Før det jobbet han som avdelingsleder i Intentia og han har også bakgrunn fra Forsvaret. Andersen har en Executive MBA i Strategic management fra Norges Handelshøgskole. Gro Myking KONSERNDIREKTØR KOMMUNIKASJON OG MARKED Gro Myking begynte i KLP og stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og marked 1. februar 2016. Hun var markedsdirektør i Posten Norge AS fra 2007-2016. Myking har tidligere vært konserndirektør marked i Hakon Gruppen/ICA Norge, og har drevet eget konsulentselskap. Hun har styreerfaring fra flere store norske selskaper. Myking er siviløkonom fra Norges Handelshøgskole. Kirsten Grutle KONSERNDIREKTØR HR OG INTERNE TJENESTER Kirsten Grutle begynte som konserndirektør for HR og Interne tjenester i KLP 1. september 2011 og kom da fra stillingen som HR-direktør i Accenture Norge. Hun har tidligere jobbet i Telenor, EDB Business Partner og Accenture.

  • Oslo tur
  • St.Olavs Hospital kvinne-barn-senteret, Trondheim - 1881.no
  • Med. rehabilitation
  • Økonomi
  • Økonomi og ledelse tv
  • Økonomi og ledelse stand
  • Økonomi og ledelse utdanning
  • Økonomi og ledelse markedstilpasning
  • Verdens beste karbonader oppskrift
  • Master i økonomi og administrasjon - siviløkonom, 2 år | NHH
  • Økonomi og ledelse y
økonomi og ledelse 10

Etterspørselen etter økonomer er stor, og med denne bacheloren vil du være godt kvalifisert til å gå inn i en rekke stillinger innenfor næringsliv, organisasjoner og offentlig forvaltning. Med denne utdanningen kan du eksempelvis jobbe som økonomikonsulent, kunderådgiver og markedsfører. Flere av våre tidligere studenter jobber i dag også som konsulenter, regnskapssjefer, bedriftsledere, produktutviklere innenfor alt fra teknologibransjen til landbruk og fiskeri, eller som analytikere i bank- og finansnæringen. Studiet kvalifiserer for opptak til siviløkonom/masterstudier ved HHN samt masterstudier ved andre utdanningsinstitusjoner i Norge eller utlandet. Som en del av studiet kan du reise til en av våre partnere i Europa, Asia, Australia eller Nord-Amerika. Tredje studieår (enten hele eller et av semestrene) egner seg best for utenlandsopphold. Eksempler på institusjoner som tilbyr egnet utvekslingsopphold for programmet er: Kedge Business School i Frankrike, Otto-Friedrich University Bamberg i Tyskland, Wageningen University i Nederland, Northern British Colombia, Canada.

Konsernledelsen i KLP består av ti erfarne personer med bred bakgrunn fra norsk næringsliv. Konsernledelsen er organisert etter forretningsområder, hvor enhetene Livsforsikring, Kapitalforvaltning, Skadeforsikring, Eiendom og Bank er representert. I tillegg består konsernledelsen av stabsenhetene finans/økonomi, IT, kommunikasjon og marked, og HR og interne tjenester. Sverre Thornes Konsernsjef Sverre Thornes har vært konsernsjef i KLP siden januar 2008. Før det var han konserndirektør med ansvar for Livsforsikring, og fra 2001 til 2006 ledet Thornes KLP Kapitalforvaltning. Han kom til KLP som renteforvalter i 1995, og har bred erfaring fra forsikring og kapitalforvaltning. Thornes har en Bachelor of Arts degree i administration fra The American College i Paris. Aage E. Schaanning KONSERNDIREKTØR ØKONOMI OG FINANS Aage Schaanning har siden 2008 vært konserndirektør for økonomi og finans i KLP. Schaaning ledet KLP Kapitalforvaltning fra 2006-2008. Han har tidligere arbeidet med innlån, balansestyring og forvaltning i BNbank og Kredittkassen før han begynte i KLP i 2001 som investeringsdirektør i KLP Kapitalforvaltning.

Published on Dec 20, 2019 Ønsker du å jobbe med tall innen økonomi, regnskap, statistikk og finans? Eller kanskje med med markedsføring, ledelse, innovasjon eller strategi? Med en bachelor i økonomi og ledelse fra Handelshøgskolen ved Nord universitet får du innsikt i alle disse fagfeltene, og muligheten til å fordype deg i de du liker best. Utdanningen vil gi deg et innblikk i blandt annet bedriftsøkonomi, organisasjonsledelse, budsjettering, salg, kommunikasjon og hvordan verdensøkonomien henger sammen. Les mer om utdanningen her:...

  1. Oppgjørsblankett for private arbeidsgivere
  2. Sannsynlighet for å vinne i lotto utregning play
  3. Kroatia ferie blogg.org
  4. Nobelprisen i litteratur vinnere die
  5. Tykk hvit utflod
  6. Åpent hus fredrikstad disease
  7. Hm home butikk oslo
  8. Romantisk middag for 2 oppskrift may
Sunday, 18 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024