Aker Sykehus Bygg 11

God kunst vil gi ytterligere kvalitetsdimensjoner til det fint formete nye sykehuset i Kirkenes. Av: Bård Rane, sivilarkitekt, leder av kunstutvalget for Nye Kirkenes sykehus Kunst kan åpne, vekke nysgjerrighet og følelser uten at tolkningen er låst til noe bestemt. Tanker satt i gang av et kunstverk kan bli en vei inn til viktige temaer – skape en større horisont, engasjere og motivere for oppdrift og framdrift. Kunst skal altså ikke bare være noe for øyet og fremstå dekorativt, men også kunne bety noe mer. Dokumentasjonsprosjektet Foto: Karoline Hjorth & Riitta Ikonen Som det første av flere markante kunstprosjekter for det nye sykehuset i Kirkenes er Karoline Hjorth (Norge) og Riitta Ikonen (Finland) i gang med sitt dokumentasjonsprosjekt Time is a ship that never casts anchor. Gjennom bilder og tekst presenterer Hjorth og Ikonen en rekke historier med personer som på forskjellig vis har tilknytning til Finnmark og sykehuset i Kirkenes. Historiene presenteres fortløpende på bloggen fra høsten 2014 og fram til 2017, der personene er avbildet i ulike kreative positurer og bekledninger.

  1. Vil bygge Aker før Gaustad, men ikke redde Ullevål – NRK Oslo og Viken – Lokale nyheter, TV og radio

Vil bygge Aker før Gaustad, men ikke redde Ullevål – NRK Oslo og Viken – Lokale nyheter, TV og radio

For pasienter og pårørende kan sykehusbesøk bety lang ventetid – venting på undersøkelser, behandling, visitt, samtale, besøk, venting på mat – venting på å bli frisk. Kunsten kan gi ventetiden innhold og mening. I det nye sykehuset i Kirkenes skal kunsten være tydelig tilstede, stimulere tanker og refleksjon, og gi håp og trøst. Kunsten skal støtte virksomheten i sykehuset, bidra positivt til arbeidsmiljøet og til at pasienter blir friske. Dette er en forkortet utgave av en artikkel tidligere publisert i fagtidsskriftet HMT – Helse/Medisin/Teknikk

VG mener: Aker sykehus utsatt på ubestemt tid hvis OUS samles på Gaustad Ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) har på ingen måte oppgitt planen om et gigantsykehus på Gaustad. Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for VGs holdning. VGs politiske redaktør svarer for lederen. Artikkelen er over tre år gammel... det er Gaustad som skal prioriteres. På bekostning av alt annet. Tvert imot har eierforetaket, Helse Sør-Øst (HSØ), pøst vann på mølla. Beslutningen som HSØ fattet før helgen tar tilsynelatende hensyn til politikernes og reguleringsmyndighetenes nei til det kostbare utbyggingsprosjektet. Men bare tilsynelatende. Vedtaket innebærer bygging av nytt lokalsykehus på Aker, styrking av Radiumhospitalet og et såkalt nedskalert regionsykehus på Gaustad, på «bare» 87 000 m², mot OUS-direktør Bjørn Eriksteins opprinnelige 630 000 m². VG mener: «Sykehuskoloss på leirføtter» Det positive er at Erikstein likevel ikke får lov til å legge ned et av verdens ledende kreftsykehus, Radiumhospitalet, som var en av forutsetningene for å samle alt av hovedstadens sykehusressurser på Gaustad.

– Det er ingen hemmelighet at en del bygninger på sykehuset er forslummet. Hele 270 000 kvadratmeter på sykehuset er verneverdig, sier hun. Smittevernlegen mener nøye renhold og hygiene er svært viktig. – Og det er avhengig av gode rutiner og fysisk plass. Det hjelper ikke med nymalte vegger hvis pasientene ligger tettitett og støvet samler seg i krokene. Slik sett er jeg nesten mer bekymret for enkelte avdelinger ved Rikshospitalet, sier hun. Vi videreutvikler våre artikler. Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding. Gi tilbakemelding

  1. Aker sykehus bygg 11 9
  2. Hvordan bli kvitt slimhoste
  3. Slette alt på mac and cheese

Må bruke milliardbeløp på vedlikehold - før Ullevål sykehus skal legges ned. Ansatte og pasienter er bekymret. Helse Sør-Øst vedtok forrige uke at Ullevål skal avvikles og flyttes til nytt sykehus på Gaustad, men det vil fortsatt være drift her i minst ti år fremover. Bjørge, Stein 23. juni 2016 18:11 Sist oppdatert 24. juni 2016 På Ullevål sykehus er det full aktivitet. Med pasienter og helsepersonell i gangene og oppussing i flere avdelinger er det lite som tyder på at sykehusdriften her skal flyttes, men om 15 år kan institusjonen i Kirkeveien være historie. Oslo Universitetssykehus må utvide og fornyes. Forrige torsdag vedtok styret i Helse Sør-Øst at dette blant annet skal gjøres ved å flytte sykehuset fra Ullevål til nytt regionsykehus på Gaustad. Fredag vedtar helseminister Bent Høie hvordan sykehusstrukturen i Oslo-regionen skal se ut i fremtiden. For å vise at det er økonomisk støtte for forslaget innkalte han til pressekonferanse sammen med finansminister Siv Jensen. Les også Her ser du hvorfor Ullevål sykehus skal avvikles Les også Slik blir Oslo universitetssykehus Ansatte er bekymret Driften på Ullevål skal avvikles og flyttes trinnvis over 10 til 15 år.

Brystkreftavdelingen er flyttet fra Ullevål til Aker sykehus. Hvor mange lovbrudd er begått av helseforetakene i Norge? Hva er det som skjer? Av Gunn Pound For få dager siden var jeg på en flott omvisning og foto-safari på Aker. Hjemme i postkassen venter en konvolutt med headingen «Oslo universitetssykehus». Det var innkalling til en toårs-kontroll. I innkallingen sto det følgende: «Du har fått time ved avdeling for kreftbehandling - Poliklinikk for bryst- og endokrin-kirurgi Aker sykehus bygg 11». Hva har skjedd? Jeg sjekket det opp på nettet. Joda, dette er riktig. Hva har skjedd? Dette betyr blant annet at brystkreft-pasientene blir operert på Aker sykehus, og operasjonene utføres dagkirurgisk. Pasienter som blir operert dagkirurgisk må hjem samme dagen. Samtidig får man streng beskjed om å ikke være alene den første natten. Til orientering: 55 prosent av husholdningene i Oslo er enehusholdninger! Her kan du lese flere leserbrev! Sint og lei Det verste er at Aker sykehus ikke har syke- og pasienthotell.

– Derfor er det et viktig og tydelig signal fra Oslo kommune at for oss er Aker det aller viktigste, sier Frode Jacobsen. Må ha en buffer VIL IKKE REDDE ULLEVÅL: James Stove Lorentzen (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Også lederen for helse- og sosialkomitéen, James Stove Lorentzen (H), er bekymret for kapasiteten, men frykter i likhet med Jacobsen at nye utredringer på Ullevål vil forsinke hele prosessen. – Jeg stoler på at de som jobber med dette vet hva de gjør. Samtidig er vi også bekymret for at man kan bomme, ikke fordi man med vilje planlegger med for lite kapasitet, men fordi ting utvikler seg annerledes enn det man har tenkt. – Derfor er det viktig å ha en buffer, sier Stove Lorentzen og trekker i den forbindelse fram de to private, ideelle sykehusene i hovedstaden. Lovisenberg og Diakonhjemmet – Både Lovisenberg og Diakonhjemmet har tomtearealer, vilje og evne til å ta et større ansvar og utvide sine virksomheter. Det vil hjelpe på kapasiteten. – I tillegg ser vi at det på sikt, etter 2035, vil være behov for et nytt lokalsykehus for Oslo- og Akershus-regionen.

aker sykehus bygg 11 online

Som igjen betyr at brystkreft-rammede mister det flotte tilbudet om overnatting den første natten på hotellet. Dette har jeg selv vært gjennom, og kan ikke få rost dette godt nok. Jeg er veldig lei meg og sint på mine medsøstres vegne som mister dette tilbudet. Brystkreft og annen kreft kan skje hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Slik jeg forstår er pasient- og brukerorganisasjonene blitt holdt utenfor beslutningen om flytting av brystkreft-pasienter fra Ullevål til Aker. Dette skjer ikke bare brystkreftrammede. Mitt inntrykk er at slikt skjer i alle pasientgruppene og at deres organisasjoner ikke blir tatt med på høring når viktige beslutninger tas. Pasienten bør være i sentrum. Er dette lov? Loven om helseforetak §36 beskriver brukerinnflytelse slik: «Regionalt helseforetak skal sørge for at virksomheter og andre tjenester etablerer systemer for innhenting av pasienters og andre brukeres erfaringer når viktige beslutninger tas». Er dette lovbrudd? Er denne flyttingen et skritt mot nedleggelse av Ullevål sykehus?

aker sykehus bygg 11 1

– Alle miljøene og det som eksisterer på Ullevål skal leve videre, men det skal leve videre et annet sted, sier Stove Lorentzen. Vil ta seg tid VIL REDDE ULLEVÅL: Aina Stenersen (Frp). Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK – Jeg er veldig glad det ble tilslutning til å prioritere Aker som nytt lokalsykehus for hele Groruddalen, sier Aina Stenersen (Frp). – Samtidig skulle jeg gjerne hatt med meg de andre på å konsekvensutrede Aker opp mot Gaustad. men det fikk jeg dessverre ikke. – Hovedargumentet til Arbeiderpartiet er at de ikke vil forsinke utbyggingsprosessen, men når planene som foreligger er så dårlige, må vi ta oss ekstra tid for å sørge for at sluttresultatet blir godt for alle, sier Stenersen. Les også: Direktør kalla tilsett «brønnpissar» og «kverulant» Les også: Godtar ikke at Aker blir brukt som gissel Laster kart, vennligst vent... EN SKAL UT: Ullevål sykehus blir ikke en del av Oslos framtidige sykehusstruktur hvis dagens planer blir en realiset.

Vi er mange som står på barrikadene og kjemper for våre sykehus. Det jeg savner er at mange bruker- og pasientorganisasjoner står passivt på sidelinjene. Hvor er grasrota i organisasjonene? Vi må våkne og gå til kamp før det blir for sent.

Saturday, 17 December 2022

Sitemap | Ivar Aasen Bøker, 2024